Aşmeran Lezzet Bohçası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adetyeşil biber
- 1 adetkırmızı biber
- 1 adetdomates
- 1 adetkornişon turşu
- 1 adetev yapımı lavaş
- 1 tatlı kaşığıketçap
- 1 tatlı kaşığımayonez
- 5 dilimsucuk
- 1 adetuzun sosis
- 5 dilimsalam
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıpul biber
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıkekik
İç malzemesi için:
- 1,5 su bardağıun(300gr)
- 1 su bardağı (bir parmak eksik)su(150gr)
- 1 çay kaşığıtuz
Lavaş ekmek için:
- 1 adetyumurta
- 2 dilimkaşar
Pişen lavaşın dışı için:
Aşmeran Lezzet Bohçası Tarifinin Püf Noktası
Lavaşın mutlaka ıslatılması gerekiyor, yumuşak olması için.
Aşmeran Lezzet Bohçası Tarifinin Pişirme Önerisi
Kısık ateşte pişirilmeli.
Aşmeran Lezzet Bohçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İçini hazırlarken ayrı bir tavaya biberleri koyup kavuruyoruz. Kavrulan biberlerin üzerine domates rendesi ekleyip sucuk, salam ve sosisleri koyuyoruz.
- Üzerine 1 çay kaşığı salça ekliyoruz. Pişen harcın üzerine baharatları ekleyip, altını kapatıp lavaş için bekletiyoruz.
İç harç için:
- Tariften 2 adet çıkıyor. Unu elekten geçirip, bir kaba alalım. Üzerine tuzu ekleyip azar azar suyunu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Kulak memesi kıvamına gelen hamurumuzu en az 15 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya bölüp teker teker açalım. Her bir parçayı çok una bulamadan yaklaşık 25-30 cm civarında açalım. Açtığımız yufkaları tavaya koyup arkalı önlü, çevire çevire pişirelim. Pişen lavaşların üzerine bir bez örterek diğerlerini pişirelim ve sunuma geçelim.
Lavaş ekmek yapımı:
- Lavaş ekmeğimizi su ile ıslatıyoruz (bu önemli lavaşın yumuşak olması için), ardından ısıttığımız hafif yağladığımız tavaya koyuyoruz. Üzerine yumurtayı kırıp iyice sürüyoruz, üstüne az kaşar döküp hafif pişmesini bekliyoruz.
- Hafif pişen yumurtalı lavaşı ters çevirip, üzerine sucuklu, salamlı, sosisli karışımı ekliyoruz.
- 1 dilim kaşar, kornişon turşu ve arzu edenlere ketçap mayonez ekleyip bohça gibi kapatıyoruz.
- Arkalı önlü pişen yumurtayı tabağa alıp servis ediyoruz. Son olarak da kahvaltıda yediğimiz doğu ve batının tüm lezzetlerini barındıran aşmeran lezzet bohçamızı afiyetle yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder