4 Aralık 2019 Çarşamba

Neden ayva çekirdeği: Ayva çekirdeğinin faydaları

Yıl içinde bazı meyveler kısa süre bizimle oluyor ve hemencecik tezgahlardan gidiveriyor malumunuz. Tam şu sıralar bolca gördüğümüz ve pek yakında bulmakta zorlanacağımız isimlerin başında da bal kabağı ve ayva geliyor.
Ekim ortasından kasım ortasına, hadi bilemediniz kasım sonuna kadar bizimle birlikte olan, tüm tazeliğiyle mutfağımıza konuk ettiğimiz bu isimlerden ayvaya, hatta ayvanın çekirdeklerine veriyoruz bugün başrolü.
Nedeniyse hiç bilmeyenleri çok şaşırtacak, daha önce denemiş olanlara faydalı bir hatırlatma olacak.
Ayva çekirdekleri sağ olsun, pek yakında cildinizdeki lekelerden eser kalmayacak, bacaklarınızda, karnınızda ya da vücudunuzdaki başka herhangi bir yerde oluşmuş çatlaklarınızın görünümü hafifleyecek. O nasıl mı olacak?
Tam olarak şöyle...Vücudu toksinlerden arındırmasından tutun da kötü kolesterolü düşürmesine dek birçok faydası bulunan ayvanın en az onun kadar yararlı çekirdeğini biraz daha yakından tanımakta fayda var.
Ayva çekirdeği, potasyum ve kalsiyum gibi mineraller bakımından oldukça zengin mesela. Ufacık tefecik oluşuna bakmamak gerek zira bu çekirdeğin içinde sadece mineral yok, aynı zamanda A,B ve C vitaminleri de bolca var. Hal böyle olunca cildimize de birçok faydası var tabii.
Cilt temizliğinde önemli bir rol oynuyor, düzenli kullanıldığında siyah noktaların oluşmasını engellerken sivilcelerden kalan izleri de yok ediyor mesela.
Bunların yanı sıra yeni sivilcelerin oluşmasına da engel oluyor, ileri yaşlarda görülen kırışıklıkların oluşmasını geciktiriyor ve var olan kırışıklıkların görünümünü düzeltiyor.
Özellikle cildi sıkılaştırdığı bilinen ayva çekirdeği jeli, vücudun farklı yerlerinde doğum ya da farklı nedenlerle oluşan çatlakların da görünümünü düzeltiyor, yeni çatlakların oluşma riskini en aza indiriyor.
Sözün kısası ayva çekirdeği jeli, cildin parlak, tertemiz, yumuşak ve sağlıklı olmasını sağlıyor.

Gelelim merak edilen kısma: Ayva çekirdeği jeli tarifi

seckinboz.wordpress

Malzemeler:

  • 1 ayvanın çekirdekleri
  • 1/2 çay bardağı temiz su (tercihen gül suyu da kullanabilirsiniz)
  • Küçük bir not: Daha çok jel elde etmek istiyorsanız çekirdek ve su miktarlarını aynı oranda artırabilirsiniz)

    Nasıl Yapılır?

    Cam bir kabın içine suyu aktarın. Suya çekirdekleri ekleyip karışımın içine başka bir şey kaçmaması için ağzını kapatın. Bu şekilde ayva çekirdekli suyu en az bir gün bekletin. 24 saatin sonunda suyun jelimsi bir kıvama geldiğini göreceksiniz.

    Nasıl Kullanılır?

    Hazırladığınız bu jeli her gün bir kez temiz cildinize uygulayabilirsiniz. Dilerseniz uygularken makyaj temizleme pamuklarından da yardım alabilirsiniz. Düzenli olarak uyguladığınızda önce cildinizin temizlendiğini ve parlamaya başladığını görecek, ilerleyen aşamalarda lekelerin ve çatlakların görünümünün azaldığını fark edeceksiniz.
    İşte bu kadar kolay!
    Aman dikkat: Eğer kronik bir cilt rahatsızlığınız varsa, herhangi bir cilt rahatsızlığıyla ilgili olarak doktor kontrolünde ilaç kullanıyor ya da farklı bir tedavi görüyorsanız, ayva başta olmak üzere herhangi bir maddeye karşı alerjiniz varsa bu jeli uygulamadan önce mutlaka ilgili alanda uzman doktorunuza danışın, onun önerileri doğrultusunda hareket edin. Bu jel de dahil olmak üzere doktorunuzun önermediği, onaylamadığı herhangi bir ürünü cildinize uygulamayın, aman diyelim.agroweb

    Hiç yorum yok: