"Ben et yemeden doyduğumu hissetmiyorum"cuları, kabağa hala biraz mesafeli yaklaşanları ya da böyle tanıdıkları olanları bu tarife doğru alabiliriz. Kabak, bu kez kıyma ile başrolleri paylaşıyor, klasik köfte tarifini unutturacak bir ferahlık, farklı ve enfes bir tat sofralara çıkıyor...
Köftelerinize kabakla renk ve lezzet taşıyın: Kabaklı köfte tarifiMalzemeler
1 adetkabak1 adet küçük boysoğan1 adetyumurta1/3 demetince kıyılmış maydanoz3 yemek kaşığızeytinyağı350 gramdana kıyma1 dişsarımsak4 yemek kaşığıgaleta unu1 tatlı kaşığıtuz1 çay kaşığıkarabiber1 çay kaşığıtoz biberPişirmek için:1 çay bardağızeytinyağı
Kabaklı Köfte Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin üzerine aktararak fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Kabağı rendeleyin ve fazla suyunu süzdürün.
soğanı rondodan geçirin ya da rendeleyip fazla suyunu sıkın. Sarımsağın kabuklarını soyun ve ezin.
Derin bir kabın içine kıymayı alın. Üzerine yumurtayı kırın.
Diğer tüm malzemeleri de ekleyerek güzelce yoğurun.
Elde ettiğiniz harcı streç filmle sararak buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
Ardından elinizle yuvarlak, tok köfteler hazırlayın.
Bir tavaya zeytinyağını alın, hafif kızdıktan sonra köfteleri atıp pişirin. Renkleri hafif dönünce ve içleri pişince çıkarıp fazla yağını süzdürün ve afiyetle tüketin.
Kabaklı Köfte Tarifinin Servis Önerisi
Yanına yoğurtlu bir sosla köftelerinizi servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder