14 Aralık 2015 Pazartesi


Pastırmalı Patlıcan

Malzemeler:

• 2 adet patlıcan
...
• 30 g. pastırma, 30 g. sucuk (minik minik doğranmış)
• 50 g. beyaz peynir (küp küp doğranmış)
• 2 adet domates (küp küp doğranmış)
• 1 adet kırmızı biber (közlenmiş, doğranmış)
• Zeytinyağı

Yapılışı:

• Patlıcanları şerit şerit soyun, bıçakla ortadan yarın ya da benim yaptığım gibi ikiye bölün. Tavada zeytinyağını kızdırıp patlıcanları kızartın ya da sağlıklı olalım derseniz, çok az su ile bir miktar pişirin.
• Eğer kızartırsanız, kitapta fazla yağını bırakması için şöyle bir tavsiye var: 2 bardak suyun içine 2 kaşık sirke koyun, patlıcanları bunda 15 dakika bekletin. Ben denedim, oldu!
• Fırını 180 dereceyle ısıtın.
• Domates-maydanoz-kırmızı biber-beyaz peynir-sucuk ve pastırmayı karıştırarak harç hazırlayın.
• Patlıcanların ortasını harçla doldurup, fırın tepsisine dizin. Üstü hafif kızarana kadar 10-15 dakika fırında tutun.

Bu tarifi çok başarılı bir yemek kitabından aldım: Küçücüktüm, Ufacıktım, Top Oynadım, Acıktım – Teri Roditi Aksel

Hiç yorum yok: