14 Aralık 2015 Pazartesi


Balık Köftesi

Malzemeler:
6 adet alabalık
Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz
...
Yarım su bardağı ufalanmış ekmek içi
Köfte baharı
Kimyon
Tuz
Karabiber

Kızartmak için;
1 su bardağı un

Hazırlanışı:
1.Alabalıkları temizleyip yıkayın ve haşlayın.
2.Beyaz etlerini ayıklayıp derin bir kaba alın. İçine diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun.
3.Streç filmle üzerini kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
4.Bir tavada sıvıyağ kızdırın.
5.Ceviz büyüklüğünde kopardığınız köftelere şekil verip una buladıktan sonra altın sarısı olana dek kızartıp sıcak servis yapın.
Marine Edilmiş Kahvaltılık Peynir

Malzemeler:
Yarım kg. lor peynir
2-3 dal taze kekik
...
2-3 dal taze biberiye
1 su bardağı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
Tane kırmızı, kara ve beyazbiber
Arzuya göre pulbiber
Tuz

Hazırlanışı:
1.Peyniri elinizde yuvarlayarak kavanoza koyun.
2.Zeytinyağı dolu bardağın içine tuz, pulbiber, dövülmüş sarımsak, top karabiber, beyazbiber ve kırmızı biberleri ilave edip karıştırın.
3.Peynirlerin arasına biberiye ve kekiklerini koyun.
4.Üzerine zeytinyağını dökerek buzdolabında 2 gün beklettikten sonra servis yapın.
GİRİT KABAGİ DOLMASİ

6 – 8 adet girit kabağı.
İçi İçin:
...
Yarım su bardağı pirinç,
200 gr kıyma,
1 orta boy soğan,
2 adet domates,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 çorba kaşığı biber salçası,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 tutam maydanoz,
Nane,
Dereotu,
Karabiber,
Kimyon,
Kişniş,
Sumak,
Tuz.
Sosu İçin:

1 çorba kaşığı domates salçası,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 su bardağı sıcak su.
Girit Kabağı Dolması Tarifi
Sponsorlu Bağlantılar


Girit Kabağı Dolması Yapılışı

İçi için; maydanozu, domatesleri, soğanları ince ince doğrayalım.
Pirinçleri yıkayıp, üzerine bir miktar sıcak su dökelim ve pirinçleri kabartalım.
Pirinçlerin suyunu süzelim ve diğer malzemeleri sırasıyla içine ilave edip, iyice karıştıralım.

Kabakları yıkayalım ve baş kısımlarından kapak şeklinde keselim.
Kabakların içini kabak oyacağı ya da tatlı kaşığı ile oyalım.
Sonra içlerini kıymalı harçla dolduralım. ( üst kısmında biraz boşluk bırakalım )
Daha sonra kabakların kapaklarını kapatalım.

Sosu için; bir kaseye salçayı, sıcak suyu, zeytin yağını koyalım ve karıştıralım.
Dolmaların içine bir miktar sostan gezdirelim ve kalan sosu tencerenin dibine dökelim.
Orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirip, servis yapalım

RESİMDEKİ BENİM YAPTİGİM PİRİNC YERİNE İNCE BULGUR KULLANDİM VE SARİMSAKLİ YOGURT İLE SERVİS ETTİM
Fırında Taze Rezene.
Tarif :
2 tane orta boy Rezene soğanı ( Floransa rezenesi yada Finocchio) da deniliyormuş.
İstediğimiz miktarda Parmezan peyniri ( rendelenmiş )
İstediğimiz miktarda ufalanmış ekmek( ben esmer ekmek kullandım.)
...
Zeytinyağ.
Taze çekilmiş karabiber.
Pulbiber.
Tuz.

Rezenelerimizi ayıklayalım yıkayalım ve dörde bölelim. Tenceremize yerleştirelim. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edelim ve yumuşayana kadar haşlayalım. Haşlanan rezenelerimizi fırın kabınamıza yerleştirelim. Bir kaseye zeytinyağ, tuz, karabiber, pulbiber koyalım ve tuz eriyene kadar karıştıralım. Bu karışımı haşladığımız rezenelerimizin üzerine fırça yardımı ile bolca sürelim.
Sonra tepsimizdeki malzemelerimizin üzerine robotda ufalanmış ekmeklerimizi serpelim. En son rendelediğimiz parmezan peynirinden serpelim ve fırına verelim. 200C* de pişirelim
Afiyet olsun...

Yoğurtlu Arapsaçı (Rezene) Kavurması

Malzemeler

1 bağ arapsaçı
...
1 adet kuru soğan
1 sap pırasa*
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2-3 adet köy yumurtası
Deniz tuzu
Üstüne tercihe göre süzme yoğurt, pul biber, taze çekilmiş karabiber
* Pırasa opsiyoneldir, annem evde varsa ekler, yoksa mutlaka eklenmesi gerekmiyor. Ama hoş bir lezzet veriyor, aromayı biraz daha yumuşatıyor.

Yapılışı

Arapsaçını temizleyip yıkayın, soğan ve pırasayla birlikte ince ince kıyarak malzemenizi hazırlayın.
Zeytinyağı tavada ısıtın, soğan ve pırasayı birlikte kavurun.
Arapsaçını ekleyin, biraz tuz serperek karıştırın, kapağını kapatın. Ateşi de kısarak kendi buharıyla bir süre yumuşamasını bekleyin. Arasıra tahta kaşıkla karıştırmayı ihmal etmeyin. 10-15 dk gibi bir sürede pişecektir. Eğer arapsaçı çok taze değilse yumuşaması daha uzun sürebilir, bu durumda 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın, suyu çekene kadar pişmesini bekleyin.
Tadına bakarak kontrol ettikten sonra, piştiyse yumurtaları kırın. Karıştırmak ya da benim sevdiğim gibi öylece bırakmak size kalmış...
Üzerinde (veya yanında) yoğurtla ve pul biber / karabiber serperek servis yapın.
Feriköy de organik pazarda bugün taze rezene buldum ve sizlerle paylaşmam gerektiğini düşündüm
Rezenenin Faydaları:
*Cinsel gücü ve isteği arttırır,
...
*Gözlere iyi gelir,
*Mideyi rahatlatır,
*Gaz söktürücü özelliği vardır,
*Hazmı kolaylaştırır,
*Açlık hissini yatıştırır,
*Teskİn edici etkisiyle, sinirleri yatıştırır ve mutluluk hissi verir,
*Özellikle bebek ve çocuklarda mide-bağırsak sistemindeki krampları hafifletir
Sevgilerimle

MALZEME

1ad taze rezene(Fençel)
1ad ufak soğan
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
yarım su bardağı portakal suyu
1 portakalkabuğu rendesi
1,5 çay kaşığı şeker
1,5 çay kaşığı tuz
Su
YAPILIŞI
Taze rezenenin sadece beyaz kök kısımları kesilip alınır. Ve 4’e bölünür. Soğanlar yemeklik doğranır. Zeytinyağında pembeleşene kadar pişirilir. Üzerine rezeneler, portakal kabuğu, tuz ve şeker eklenir. Daha sonra portakal suyu , üzerini geçecek kadar su da ilave edilerek rezeneler yumuşayana kadar pişirilir.
İNCİR  TATLISI
VE İLK SİPARİŞİMİZİ ALDIK MEZELERİMİZİ HAZIRLADIK
OLDUKÇA YORUCU BİR GÜN OLDU AMA ÇOK KEYİFLİYDİ
YARIN SİZLERLE RESİMLERİ PAYLAŞACAĞIM

İYİ GECELER

Hiç yorum yok: