Maggi severler için şefimiz Gülhan Kara tarafından hazırlanan tarifimizi denemek için hemen mutfağa smile ifade simgesi
MALZEMELER:...
3 yumurta
125 gr tereyağı
1 çay bardağı pudraşeker
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 kase donuk veya taze vişne tanesi
HAZIRLANIŞI:
• Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtın. Taze veya donuk vişneleri bir miktar su ve 1-2 kaşık şeker ekleyerek 10 dakika pişirin ve süzün.
• Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile pudraşekeri hamur kabına alıp mikserle çırpın. Yumurtaları birer birer ekleyip mikserle çırpmaya devam edin. Sütü ekleyip tekrar karıştırın.
• Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. Unlu karışımı da ekleyip kaşıkla aynı yönde karıştırın.
• Kek hamurunu ortası delik yağlanmış kek kalıbına doldurun. Vişne tanelerini gelişi güzel serpiştirip bir kaçını kürdan ucuyla hifiçe hamurun içine doğru itin. Kalıbı önceden ısıtılmış 180 derece fırına verip 30 - 35 dakika kadar pişirin.
• Fırından alın ve 10 dk bekletin. Kalıbı ters çevirerek bir kağıt havlu üzerine çıkarın. Soğuyunca dilimleyip servis yapın. *** Taze vişne yerine komposto vişne tanelerini suyunu süzdükten sonra kullanabilirsiniz. İyi sonuç almak için kekiniz pişerken fırın kapağını ilk 15-20 dakika asla açmayınız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder