MALZEMELER:
15-20 adet kuru patlıcan
150 gr orta yağlı kıyma...
1 su bardağı pirinç veya bulgur
1 büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
Ekşi sos için:
1 çorba kaşığı sumak
1 çorba kaşığı kuru nane
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu
HAZIRLANIŞI:
1. Kuru patlıcanları bol soğuk suya atıp yumuşayıncaya kadar bekletin. Kaynar suda 30 dk kadar haşlayın. Süzgece alıp soğuyana ve suları süzülene kadar bekletin.
2. Bir bardak suya 1 kaşık sumak ekleyip bir kez karıştırın ve bir kenarda bekletin.
3. Pirinci ıslatıp 10 dk kadar bekletin. Yıkayıp süzün, kıyma, kıyılmış soğan, ezilmiş ya da ince kıyılmış sarımsak, salça, tuz, karabiberi bir kaba alıp hepsini birlikte karıştırın. (Bulgur kullanırsanız sadece yıkamanız yeterlidir)
4. Hazırladığınız iç malzemeyi patlıcanların yarısına kadar gelecek şekilde doldurup ağız kısmını kapatın. Tencereye dizin. Üzerine bir porselen tabak kapatıp 2 bardak su ekleyin ve kısık ateşte 30 dk pişirin. Sumak ekşili suyu ve limon suyunu dolmaların üzerine ilave edip. Yarım saat daha pişirin.
Kuru naneyi 1 kaşık tereyağı ile kızdırıp üzerine gezdirin. Dilerseniz yoğurt ile servis yapın

Hanımlar, irmik tatlısında un olur mu olmaz mı sorunuzu bu sefer lezzetli bir Revani tarifiyle taçlandırıyoruz.
Siz daha çok hangisini pişiriyorsunuz?
Malzemeler
Kek için;
• 3 yumurta...
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı irmik
• 1 su bardağı un
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kasığı kabartma tozu
• 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
• 3 su bardağı su
• 3 su bardağı seker
• yarım limon suyu
İlk olarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Kek malzemeleri ile önce yumurta ve şekeri olmak üzere çırpılır. Sonra diğer malzemeler
ilave edilir. 170 C’de üstü kızarana dek pişirilir. Fırından çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür. İsterseniz hindistan cevizi yada fıstık serperek servis yapabilirsiniz.

Siz daha çok hangisini pişiriyorsunuz?
Malzemeler
Kek için;
• 3 yumurta...
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı irmik
• 1 su bardağı un
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kasığı kabartma tozu
• 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
• 3 su bardağı su
• 3 su bardağı seker
• yarım limon suyu
İlk olarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Kek malzemeleri ile önce yumurta ve şekeri olmak üzere çırpılır. Sonra diğer malzemeler
ilave edilir. 170 C’de üstü kızarana dek pişirilir. Fırından çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür. İsterseniz hindistan cevizi yada fıstık serperek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder