24 Eylül 2015 Perşembe

Hanımlar Bezelye'nin en lezzetli zamanı. Mevsiminde bezelyeyi ayıklayıp buzdolabı poşeti içinde buzluğa kaldırabilir, tüm kış yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Kış için siz başka neler hazırlıyorsunuz?

*******************
BenimÇorbam

Malzemeler:
5 su bardağı su...

3 yemek kaşığı domates salçası
1 paket Maggi tavuk çorba çeşnisi
Serviste üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:
5 bardak suyu tencerede kaynatın.
Salçayı bir kaseye alıp üzerine yarım bardak su ilave ederek sulandırın ve kaynamakta olan suya ilave edin. Orta ateşte 5 dakika kadar pişirin.
Maggi Çorba Çeşni'sini yarım bardak su ile çırparak karıştırın ve çorbaya ilave edin.Yavaş hareketlerle karıştırarak orta ateşte 5 dakika pişirin. Sıcak olarak kaselere paylaştırıp üzerlerine birer tutam rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.

***********************
Yöresel lezzetleri denemeyi sevenler tarifimizi kaçırmasın!

Erzincan yöresine ait olan püsküllü veya civilli pilav adıyla bilinen yöresel tarifimiz bugün sofranızı süslesin!

Malzemeler:...

2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gr taze fasulye
50 gr tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
4 su bardağı sıcak su
1 adet Maggi Et Bulyon
Karabiber, kuru nane
Üzeri için:
2 diş sarımsak, 3 kaşık tereyağı
Hazırlanışı:
Taze fasulyeleri ayıklayıp, tuz eklenmiş kaynar suda yarı diri kıvamda kalacak şekilde haşlayın. Bulguru yıkayıp süzün.
Kevgirle kaynar sudan alıp soğuk suya çıkarın. Soğuyunca süzün. Fasulyeleri uzunlamasına ince şeritler halinde kesin.
Tereyağını pilav tenceresinde eritip fasulyeleri ekleyin. Bir iki dakika kavurup salçayı ilave edin. 1-2 dakika daha kavurup sıcak suyunu ekleyin. Üzerine bulguru ilave edin. Maggi Et Bulyon, karabiber ve kuru nane ekleyip kapağını kapatın. Önce hızlı sonra suyunu çekene kadar çok kısık ateşte pişirin. Pilavı 30 dakika kadar demlendirin.
3 kaşık tereyağını küçük bir tavada eritip 2 diş kıyılmış sarımsağı yağa ekleyin ve kokusu çıkınca hemen ocaktan alıp pilavın üzerine gezdirip pilavı servis yapın.

Hiç yorum yok: