Elmalı omlet ......
Malzemeler
125 gram süt
50 gram un
1 yumurta...
bir cimdik tuz
1 elma
tarcin ve toz seker karisimi (istediginiz miktarda toz seker ve tarcini bibiriyle karistirin)
Tarif
Unu sütle iyice ezin, tuzu sonra yumurtayi koyup karistirin..
Teflon tavaya biraz sivi yag koyun kisik ateste isinmasini bekleyin ardindan hamuru tavaya yayin..
Üzerine Kabugu soyulup ince dilimlenmis elma dilimlerini dizin..
Alt kismi pistikten sonra hamuru ters yüz yapin öbür tarafida iyice kizarsin, sonra tabaga yerlestirip hemen seker tarcin karismini üzerine serpin...
Sicakken yemenizi tavsiye ederim...
Yanina vanilya sosu ya da dondurma cok yakisiyor.Ben evde yaptigim seftali dondurmasiyla servis yaptim..Tek kelimeyle muhtesem..

Pankek.......
2 Su Bardağı Un
2 Çay Kaşığı Kabartmatozu
3 Çorba Kaşığı Toz Şeker
Yarım Çay Kaşığı Tuz...
2 Adet Yumurta
1.5 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı Tereyağ (oda sıcaklığını)
Tarif
Un, kabartma tozu, şeker ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta, süt ve yumurtaları çırpın.
Unlu karışımı, sütlü karışımla iyi ce karıştırın.
Son olarak yumuşamış tereyağını ekleyin.
Teflon bir tavayı yağ ile kızdırıp, pankek karışımından bir kepçe dökün, ve iki tarafını kızartın.
Karışım bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Pankekleri muz ve bal ile servis edin
http://www.yemektarifleri.com/tarif/125456/pankek


Sütlü Açma // Malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su...
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz (silme)
4 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
7 su bardağı un
Üzeri için;
1 adet yumurta
susam
çörek otu
Yemek Tarifi
Süt ve suyu tencerede ılık olacak şekilde ısıtıyoruz. Ilık hale getirdiğimiz su ve sütün içine mayayı ekliyoruz. Yumurta, sıvı yağ, şeker ve tuzu da ekledikten sonra karıştırıyoruz. Unu da ekleyip hamuru elimize yapışmayacak hale gelene kadar yoğuruyoruz. Unu 1′er bardak 1′er bardak dökersek kıvamını daha rahat tutturabiliriz. Hamurumuzu iyice yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bitince üzerini temiz bir bezle örterek yaklaşık 1,5 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra tepsiye yağlı kağıt sererek hamurumuzu şekillendiriyoruz ve tepsiye diziyoruz. Üzerine de yumurta sarısı sürdükten sonra susam veya çörek otu dökerek açmalarımızı 160 dereceye ayarladığımız fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun......https://www.facebook.com/YemekTarifleriResimli?fref=ts
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su...
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz (silme)
4 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
7 su bardağı un
Üzeri için;
1 adet yumurta
susam
çörek otu
Yemek Tarifi
Süt ve suyu tencerede ılık olacak şekilde ısıtıyoruz. Ilık hale getirdiğimiz su ve sütün içine mayayı ekliyoruz. Yumurta, sıvı yağ, şeker ve tuzu da ekledikten sonra karıştırıyoruz. Unu da ekleyip hamuru elimize yapışmayacak hale gelene kadar yoğuruyoruz. Unu 1′er bardak 1′er bardak dökersek kıvamını daha rahat tutturabiliriz. Hamurumuzu iyice yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bitince üzerini temiz bir bezle örterek yaklaşık 1,5 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra tepsiye yağlı kağıt sererek hamurumuzu şekillendiriyoruz ve tepsiye diziyoruz. Üzerine de yumurta sarısı sürdükten sonra susam veya çörek otu dökerek açmalarımızı 160 dereceye ayarladığımız fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun......https://www.facebook.com/YemekTarifleriResimli?fref=ts
Sütlü Açma // Malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su...
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz (silme)
4 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
7 su bardağı un
Üzeri için;
1 adet yumurta
susam
çörek otu
Yemek Tarifi
Süt ve suyu tencerede ılık olacak şekilde ısıtıyoruz. Ilık hale getirdiğimiz su ve sütün içine mayayı ekliyoruz. Yumurta, sıvı yağ, şeker ve tuzu da ekledikten sonra karıştırıyoruz. Unu da ekleyip hamuru elimize yapışmayacak hale gelene kadar yoğuruyoruz. Unu 1′er bardak 1′er bardak dökersek kıvamını daha rahat tutturabiliriz. Hamurumuzu iyice yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bitince üzerini temiz bir bezle örterek yaklaşık 1,5 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra tepsiye yağlı kağıt sererek hamurumuzu şekillendiriyoruz ve tepsiye diziyoruz. Üzerine de yumurta sarısı sürdükten sonra susam veya çörek otu dökerek açmalarımızı 160 dereceye ayarladığımız fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun......https://www.facebook.com/YemekTarifleriResimli?fref=ts

1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su...
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz (silme)
4 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
7 su bardağı un
Üzeri için;
1 adet yumurta
susam
çörek otu
Yemek Tarifi
Süt ve suyu tencerede ılık olacak şekilde ısıtıyoruz. Ilık hale getirdiğimiz su ve sütün içine mayayı ekliyoruz. Yumurta, sıvı yağ, şeker ve tuzu da ekledikten sonra karıştırıyoruz. Unu da ekleyip hamuru elimize yapışmayacak hale gelene kadar yoğuruyoruz. Unu 1′er bardak 1′er bardak dökersek kıvamını daha rahat tutturabiliriz. Hamurumuzu iyice yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bitince üzerini temiz bir bezle örterek yaklaşık 1,5 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra tepsiye yağlı kağıt sererek hamurumuzu şekillendiriyoruz ve tepsiye diziyoruz. Üzerine de yumurta sarısı sürdükten sonra susam veya çörek otu dökerek açmalarımızı 160 dereceye ayarladığımız fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun......https://www.facebook.com/YemekTarifleriResimli?fref=ts


MİNİ ALMAN PASTASI
Malzemeler
5 su bardağı un, 1 paket kuru maya
2 yumurta, 1 tutam tuz
2 yemek kaşığı yoğurt...
2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı su
Üzeri için
Pudra şeker, İnce çekilmiş antep fıstığ
Pasta Kreması için
3 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı un
2 yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya
Malzemeler
5 su bardağı un, 1 paket kuru maya
2 yumurta, 1 tutam tuz
2 yemek kaşığı yoğurt...
2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı su
Üzeri için
Pudra şeker, İnce çekilmiş antep fıstığ
Pasta Kreması için
3 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı un
2 yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya
ALMAN PASTA TARİFİ
Keki için, unu bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açın. içine maya, yumurta, yoğurt, su, süt ve yumuşatılmış tereyağı ilave edin. Unun etrafına tuz ve şekeri serpiştirin. Karışımı ortadan başlayarak unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlaklar hazırlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Hamurların üzerine elinizle hafifçe bastırarak tepsiye yerleştirip mayalanması için bekleyin 175° ayarlı fırında pişirin. Krema için, 2 yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı bil tencereye aktarın. Göz göz oluncaya kadaı karıştırarak pişirin. Kekler pişip ılındıktan soma biraz üstten olmak üzere enlemesine ikiye kesin. Kremayı krema sıkma torbasına doldurun. Keklerin ortasına kremayı paylaştırın Pastaları üzerlerine pudra şeker serpip ince çekilmiş antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.https://www.facebook.com/YemekTarifleriResimli?fref=photo
Keki için, unu bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açın. içine maya, yumurta, yoğurt, su, süt ve yumuşatılmış tereyağı ilave edin. Unun etrafına tuz ve şekeri serpiştirin. Karışımı ortadan başlayarak unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlaklar hazırlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Hamurların üzerine elinizle hafifçe bastırarak tepsiye yerleştirip mayalanması için bekleyin 175° ayarlı fırında pişirin. Krema için, 2 yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı bil tencereye aktarın. Göz göz oluncaya kadaı karıştırarak pişirin. Kekler pişip ılındıktan soma biraz üstten olmak üzere enlemesine ikiye kesin. Kremayı krema sıkma torbasına doldurun. Keklerin ortasına kremayı paylaştırın Pastaları üzerlerine pudra şeker serpip ince çekilmiş antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.https://www.facebook.com/YemekTarifleriResimli?fref=photo
Badem Tatlısı
Gerekli Malzemeler:
6 adet yumurta.
2 çorba kaşığı toz sekeri.
100 gram margarin....
2 çorba kaşığı un.
50 gram kabuksuz badem.
100 gram çekilmiş badem.
1 kilogram kadar şekerden yapılmış şurup.
Şurubun malzemesi:
1 kilogram toz şekeri
3 bardak su.
Badem tatlısı için öncelikle yumurtaların sarı ve aklarını birbirinden ayırarak bir tencereye alın ve şekeri ilave edin.
Ağır ateşte tel yardımı ile çırparak kabartın.
Ateşten alın ve çekilmiş olan badem, un ve 50 gram eritilmiş margarin ekleyin.
Yumurta aklarını ayrı bir kabın içinde çırparak kar haline getirin.
Karışımın içine katarak kevgir ile karıştırın.
Yağlanmış tepsi içine dökerek düzleştirin.
Üstüne ince kırılmış bademi serpiştirerek 20 dakika ile yarım saat arasında pişirerek fırından çıkarın.
Sonra üzerine soğuk şurup dökün.
Badem tatlısı servis edilebilir. Afiyet olsun.
Şurubun hazırlanışı:
Şeker ve suyu bir tencere içine koyarak kaynatın.
Köpüğünü alın ve limon suyunu katın.
Kısa bir süre daha kaynatarak ateşten alın.https://www.facebook.com/TatliTarifler
Devamını Gör
Gerekli Malzemeler:
6 adet yumurta.
2 çorba kaşığı toz sekeri.
100 gram margarin....
2 çorba kaşığı un.
50 gram kabuksuz badem.
100 gram çekilmiş badem.
1 kilogram kadar şekerden yapılmış şurup.
Şurubun malzemesi:
1 kilogram toz şekeri
3 bardak su.
Badem tatlısı için öncelikle yumurtaların sarı ve aklarını birbirinden ayırarak bir tencereye alın ve şekeri ilave edin.
Ağır ateşte tel yardımı ile çırparak kabartın.
Ateşten alın ve çekilmiş olan badem, un ve 50 gram eritilmiş margarin ekleyin.
Yumurta aklarını ayrı bir kabın içinde çırparak kar haline getirin.
Karışımın içine katarak kevgir ile karıştırın.
Yağlanmış tepsi içine dökerek düzleştirin.
Üstüne ince kırılmış bademi serpiştirerek 20 dakika ile yarım saat arasında pişirerek fırından çıkarın.
Sonra üzerine soğuk şurup dökün.
Badem tatlısı servis edilebilir. Afiyet olsun.
Şurubun hazırlanışı:
Şeker ve suyu bir tencere içine koyarak kaynatın.
Köpüğünü alın ve limon suyunu katın.
Kısa bir süre daha kaynatarak ateşten alın.https://www.facebook.com/TatliTarifler
Devamını Gör
https://www.facebook.com/video.php?v=729541733782095



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder