12 Nisan 2015 Pazar




PATLICANLI SAC BÖREĞİ
MALZEMELER
PATLICANLI SAÇ BÖREĞİ
HAMURU İÇİN.
- 6 su bardağı un. ...

- 2 çay kaşığı tuz.
- su.
İÇ HARCI İÇİN.
- 400 g dana kıyma.
- 3 adet patlıcan.
- 4 adet sivri biber.
- 4 adet domates.
- 2 adet kuru soğan.
- 1 yemek kaşığı domates salçası.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 tatlı kaşığı pulbiber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 6 su bardağı una 2 çay kaşığı tuz eklenip aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında yoğurulur 9 bezeye ayrılır ve 30 dakika dinlendirilmeye bırakılır.
- Dana kıyma tavada kavrulur. Rengi dönünce doğranan 2 adet kuru soğan içine ilave edilir ve tekrar kavrulur.
- Dinlenen hamurdan bir beze alınır. büyükçe açılır. İkiye katlanıp yarım ay şekli verilince yarısına iç harç yayılır. Kalan tarafıyla üstü kapatılıp kenarlarından bastırılarak birleştirilir. Her bezeye aynı işlem uygulanır. Sacın üzerinde arkalı önlü pişirilir. İsterseniz pişirirken üzerine tereyağı gezdirebilirsiniz.
https://www.facebook.com/NurselShowTV?fref=ts

Devamını Gör
Kazancı Melin'in fotoğrafı.


Sebzeli Patates Püresi (Yalancı Kumpir)
4 büyük kumpirlik patates
1 kavanoz garnitür
...
3-4 adet salatalık turşusu
6-7 ades kırmızı biber yeşil zeytin turşusu
3 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı acılı ezme
3 yemek kaşığı ketçap
1 kutu haşlanmış mısır
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 yemek kaşığı Tuz
Hazırlanışı;
Patatesler haşlanır ve kabukları soyularak püre haline getirilene kadar patates ezicisi yada çatalla ezilir.İçerisine Tuz,süt ve tereyağı konarak ocakta sütü ve yağı çekene kadar pişirilir.(Kavrulur)
Daha sonra patates püremiz bir borcama sıkıca bastırarak yerleştirilir.
1 su bardağı kaşar peyniri üzerine serpilir.
Ardından minik doğranmış zeytin ve turşular serpilir.
Acılı ezme ilave edilir.
Garnitür ve mısır üzerine serpilir.
Mayonez ve ketçap üzerine sürülür.
En üste tekrar kalan 1 bardak kaşar peyniri rendesi serpilir ve Üzeri hafif kızana kadar 20-30 dk.200 derece fırında pişirilir.Sıcak Olarak servis Edilir.
4 büyük kumpirlik patates 1 kavanoz garnitür 3-4 adet salatalık turşusu 6-7 ades kırmızı biber yeşil zeytin turşusu 3 yemek kaşığı mayonez 2 yemek kaşığı acılı...
tarifrehberi.com
https://www.facebook.com/video.php?v=937246892963978
ÇULLAMA
MALZEMELER
- 1 bütün tavuk.
- 3 su bardağı un.
- yarım çay bardağı sıvıyağ...

- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 bardak su.
SOSU İÇİN
- 2 yemek kaşığı tereyağ.
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Bir bütün tavuk bol suda haşlanır. Suyu yemekte kullanılacaktır. Haşlanan tavuk didilir.
- Tavada az sıvıyağda un kavrulur. Rengi dönünce üzerine topaklanmaması için önce 1 bardak soğuk su çırpılarak yedirilir. Sonra haşlanan tavuğun suyu yine çırpılarak una ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelene kadar çırpılır. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Geniş bir cam kaba alınır. Üzerine didilen tavuklar yayılır. Üzerine tereyağında pul biber yakılarak servis
edilir.
https://www.facebook.com/NurselShowTV?fref=ts

Bir kullanıcının fotoğrafı.










SİNİ KÖFTESİ
MALZEMELER
HAMURU İÇİN.
- 4 adet patates.
- 6 çay bardağı köftelik bulgur. ...

- 1 çay bardağı irmik.
- 2 bardak un.
- 2 kaşık biber salçası.
- 1 fiske tuz.
- 1 bardak su.
İÇ HARCI.
- 750 g kuzu kıyma.
- 3 adet kuru soğan.
- 1 tutam maydanoz.
- 2 kaşık biber salçası.
- yarım çay bardağı sıvıyağ.
- 1 tatlı kaşığı karabiber.
- 1 bardak su.
- Kuzu kıyma tavada 1 bardak su ve yarım çay bardağı sıvıyağ ile kavrulur. Suyunu çekince Küçük küçük doğranan soğanlar eklenir ve salçaları bırakılır. Tuzu ve karabiberi atılıp ocaktan alınır. Doğranan maydanozlar ilave edilir ve iç harç hazırdır.
- Geniş bir kaba 6 çay bardağı köftelik bulgur konur. İçine 1 çay bardağı irmik konur ve ıslatılır. Kıvama gelince salçaları bırakılır. Tuzu atılır ve ortalama 2 bardak unla yoğurulur. Haşlanan patatesler elde ezilerek karışıma eklenir ve özleşene kadar yoğurulur.
- Yoğurulan harcın yarısı geniş bir tepsinin dibine yayılır. (Elinizi sıvı yağ batırarak daha kolay yayabilirsiniz). Üzerine iç harç serilir ve kalan harçla üzeri kapatılır. Üzerine sıvıyağ ve 1 çay bardağı su gezdirilip bıçakla dilimlenir. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Ortalama pişme süresi 50 dakikadır.
https://www.facebook.com/NurselShowTV?fref=ts

SARAY HELVASI
MALZEMELER
5 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri...

3 su bardağı un
YAPILIŞI: Yağ ve unu teflon tavada istediğiniz kıvama gelene dek kavurun (çok kısık ateşte) Kavurma işlemi bittikten sonra pudra şekerini karıştırarak güzelce yedirin.Borcama düzleyip dilimleyin ve arzuya göre antep fıstığıyla servis yapın.
Afiyet olsun..
https://www.facebook.com/YemekTarifleriResimli?fref=ts
·
*****************************
serap Özger Kuantum Günlüğü Sayfasi
VÜCUDUMUZ DÜŞÜNCELERİMİZE İTAAT EDER
Sağlıklı yaşamak için vücudunuza seslenebilmeyi ve vücudunuzun her hücresinin size itaat etmesini sağlayabilmelisiniz.
Örne...
ğin ; ağrıyan bir bölgenize sadece "sakin ol her şey yolunda " demeniz bile etkili olacaktır.Vücudumuzun her hücresi akıllıdır .Ve tüm vücudumuz biz nasıl düşünürsek o şekilde bize cevap verir.
Biz insanlar düşündüğümüzün ötesinde güçlere sahibiz.Sağlıklı bir vücut ve istediğimiz gibi mutlu başarılı bir yaşam için sahip olduğumuz gücü kullanabilmeliyiz.Yeni boyutun insanları olarak bu gücümüzü daha da arttırıp farkındalığımızı artırmalıyız.
25 NİSAN SEMİNERİMİZDE Her hücresi akıllı olan vücudumuzla nasıl bütün oluruz , düşüncelerimizle istediğimiz hayatı nasıl yaşarızı öğreneceğiz.
Sevginiz ve ışığınız bol olsun.
Serap Özger
25 Nisan Saat 14 / 18
Nefes İstanbul / Nene Hatun Sok.Binbir Apt.No .7/B Moda / Kadıköy / İletişim / 0535 781 23 63

Hiç yorum yok: