Brokoli Çorbasının daha evvelki tarifi burada kremalı ve sebzeli ...Bence brokoli çorbalarının şahı kesinlikle o şekilde yapılanı!Ancak krema kullanamam gibi eleştirilere karşı bloğumda olması için sütlü brokoli çorbası ve terbiyeli brokoli çorbası (yoğurtlu) tarifinide paylaşacağım.
Sütlü brokoli çorbası son derece pratik bir çorba.Un miktari gözünüze az gelmesin brokolileri blenderden geçirdiğimiz için zaten oldukça koyu bir çorba oluyor.
Sütlü Brokoli Çorbası
400 gram brokoli
yarım minik soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 silme yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
tuz,karabiber
servis için ;limon
Brokolileri çiçeklerine ayırıp 2,5 su bardağı suyun içinde iyice yumuşayana kadar haşlayın.
Diğer tarafta tereyağını eritin ve minik doğranmış soğanları hafif sararana kadar kavurun.Ardından unu ilave edin kavurmaya devam edin.Sütüde ilave ederek bir tel çırpıcı ile sürekli karıştırın.
Brokolileri suyuyla beraber sütlü karışımın içine alın,bir taşım kaynadktan sonra blender yardımıyla çorbanızı iyice püre haline getirin.
Ocaktan indirmeye yakın tuz ve karabiber ilave ettiğiniz çorbanızı limon dilimleriyle servise sunun.
Not:Miniklere içirmek için üzerine balık kraker atmak fikrini deneyin bencehttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204023256676554&set=gm.602109146567465&type=1
***********************
400 gram brokoli
yarım minik soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 silme yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
tuz,karabiber
servis için ;limon
Brokolileri çiçeklerine ayırıp 2,5 su bardağı suyun içinde iyice yumuşayana kadar haşlayın.
Diğer tarafta tereyağını eritin ve minik doğranmış soğanları hafif sararana kadar kavurun.Ardından unu ilave edin kavurmaya devam edin.Sütüde ilave ederek bir tel çırpıcı ile sürekli karıştırın.
Brokolileri suyuyla beraber sütlü karışımın içine alın,bir taşım kaynadktan sonra blender yardımıyla çorbanızı iyice püre haline getirin.
Ocaktan indirmeye yakın tuz ve karabiber ilave ettiğiniz çorbanızı limon dilimleriyle servise sunun.
Not:Miniklere içirmek için üzerine balık kraker atmak fikrini deneyin bencehttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204023256676554&set=gm.602109146567465&type=1
***********************
KREMALI SEBZELİ KÖFTE
Kremalı ve beşamel soslu yemeklere ne derecede bayıldığım gözünüzden kaçmamıştır ....Çok pratik ve bir o kadar lezzetli olan bu yemeği mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Kremalı olmasına rağmen ertesi akşama bile kalıp ısıtıldığında kremayı içine çeken köftelerle daha bir lezzetli oluyor bu yemek.Yapacakların şimdiden ellerine sağlık....
KREMALI SEBZELİ KÖFTE (4 KİŞİLİK)
Kremalı ve beşamel soslu yemeklere ne derecede bayıldığım gözünüzden kaçmamıştır ....Çok pratik ve bir o kadar lezzetli olan bu yemeği mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Kremalı olmasına rağmen ertesi akşama bile kalıp ısıtıldığında kremayı içine çeken köftelerle daha bir lezzetli oluyor bu yemek.Yapacakların şimdiden ellerine sağlık....
KREMALI SEBZELİ KÖFTE (4 KİŞİLİK)
400 gram kıyma
1 adet kurusoğan
2 dilim kadar bayat ekmek
tuz,karabiber
3 kabak
2 havuç(yada 1 büyük)
150 ml krema(200 ml 'lik paketlerde)
3 yemek kaşığı zeytinyağı,3-4 diş rende sarmısak
4 yemek kaşığı kadar rendelenmiş taze kaşar
Köfte malzemelerini iyice yoğurup misket büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayalım.Hazırladığımız köfteleri kızartıp bir kenarfda bekletelim.
Havuç ve kabalarımızı rendeleyelim ve zeytinyağında sebzeler yumuşuyana kadar kavuralım.Sarmısak tuz ,karabiber ve kremamızıda katıp sebzelerin altını kapatalım.
Fırın kabımızın altına pişirmiş olduğumuz köftelerimizi dizelim.Sebzeli ve kremalı karışımımızıda köftelerin üzerine ilave edelim.En üste rendelenmiş kaşar peynirimizi serpip 200 derece ön ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...
Not:Sebze çeşitlerini farklılaştırmak size bağlı.Rende patates vs.de konulduğunda çok lezzetli oluyor bu tarif.
1 adet kurusoğan
2 dilim kadar bayat ekmek
tuz,karabiber
3 kabak
2 havuç(yada 1 büyük)
150 ml krema(200 ml 'lik paketlerde)
3 yemek kaşığı zeytinyağı,3-4 diş rende sarmısak
4 yemek kaşığı kadar rendelenmiş taze kaşar
Köfte malzemelerini iyice yoğurup misket büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayalım.Hazırladığımız köfteleri kızartıp bir kenarfda bekletelim.
Havuç ve kabalarımızı rendeleyelim ve zeytinyağında sebzeler yumuşuyana kadar kavuralım.Sarmısak tuz ,karabiber ve kremamızıda katıp sebzelerin altını kapatalım.
Fırın kabımızın altına pişirmiş olduğumuz köftelerimizi dizelim.Sebzeli ve kremalı karışımımızıda köftelerin üzerine ilave edelim.En üste rendelenmiş kaşar peynirimizi serpip 200 derece ön ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...
Not:Sebze çeşitlerini farklılaştırmak size bağlı.Rende patates vs.de konulduğunda çok lezzetli oluyor bu tarif.
ETLİ GİRİT KABAĞI DOLMASI
Malzemeler (4 adet için)
4 adet girit kabağı (orta boy)
Malzemeler (4 adet için)
4 adet girit kabağı (orta boy)
****
250 gram kıyma
1 adet soğan(incecik doğranmış)
2 yemek kaşığı pirinç
1 er yemek kaşığı domates ve biber salçası
nane,kırmızıbiber,karabiber,tuz(miktarlar isteğe göre)
dereotu,1 diş sarmısak(ezilmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
****
1 kase yoğurt+1 diş ezilmiş sarmısak
1 er çay kaşığı kırmızı biber,nane,domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
İç malzememizi hazırlamak için dolma hariç diğer bütün malzememizi iyice yoğuruyoruz.Kabaklarımızın şapka kısımlarını kesip kenara ayırıyoruz.Ve içlerini ister bir tatlı kaşığı ile varsa kabak oyacağı ile mücver yapmak üzere oyup ayırıyoruz:)
Hazırladığımız iç malzememimiz kabaklarımızı dolduruyoruz.kapaklarını kapatıp2 su bardağı sıcak su,tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ise kabaklar ve iç malzeme pişene kadar pişiriyoruz.
Yoğurdumuzu ve sarmısağımızı iyice çırpıyoruz.Bir tavada da zeytinyağı,kırmızı biber,nane ve salçamız ile salçalı sos yapıyoruz.
Pişen kabaklarımızı Servis tabağına alıp yoğurt ve isteğe bağlı olarak salçalı sos ile servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun...
250 gram kıyma
1 adet soğan(incecik doğranmış)
2 yemek kaşığı pirinç
1 er yemek kaşığı domates ve biber salçası
nane,kırmızıbiber,karabiber,tuz(miktarlar isteğe göre)
dereotu,1 diş sarmısak(ezilmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
****
1 kase yoğurt+1 diş ezilmiş sarmısak
1 er çay kaşığı kırmızı biber,nane,domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
İç malzememizi hazırlamak için dolma hariç diğer bütün malzememizi iyice yoğuruyoruz.Kabaklarımızın şapka kısımlarını kesip kenara ayırıyoruz.Ve içlerini ister bir tatlı kaşığı ile varsa kabak oyacağı ile mücver yapmak üzere oyup ayırıyoruz:)
Hazırladığımız iç malzememimiz kabaklarımızı dolduruyoruz.kapaklarını kapatıp2 su bardağı sıcak su,tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ise kabaklar ve iç malzeme pişene kadar pişiriyoruz.
Yoğurdumuzu ve sarmısağımızı iyice çırpıyoruz.Bir tavada da zeytinyağı,kırmızı biber,nane ve salçamız ile salçalı sos yapıyoruz.
Pişen kabaklarımızı Servis tabağına alıp yoğurt ve isteğe bağlı olarak salçalı sos ile servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun...
BEŞAMEL SOSLU ETLİ BEZELYE
Malzemeler (6 kişilik)
Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti(siz danada kullanabilirsiniz)
1 havuç
1 mini patates
1 çay bardağı bezelye
1 kırmızı biber
1 soğan
1 kesemeşeker
1 çay kaşığı sarmısak tozu,tuz,az karabiber
Malzemeler (6 kişilik)
Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti(siz danada kullanabilirsiniz)
1 havuç
1 mini patates
1 çay bardağı bezelye
1 kırmızı biber
1 soğan
1 kesemeşeker
1 çay kaşığı sarmısak tozu,tuz,az karabiber
Üzeri İçin;
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
tuz
3 adet milföy hamuru
1 yumurta sarısı
Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar kavuruyoruz.Kesme şekerimizi ,kırmızı biberimizi etimizide ilave edip edip etler bıraktığı suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.Havucumuzu da ekleyip 1 su bardağı su ilavesiyle biraz pişiriyoruz.Etler suyunu çekince küp doğradığımız patatesimizi ,bezelyelerimizi ve baharatlarımızı katıp 1 su bardağı daha su ilavesiyle suyunu çekene ve etler iyice pişene kadar pişiriyoruz.
Beşamel sos için 1 yemek kaşığı margarine 1 yemek kaşığı unumuzu ekleyip biraz kavuralım.Sütümüzüde ekleyip hızlıca karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım.Tuzunuda ekleyip altını kapatalım.
Suyu kalmayan yemeğimizi bir servis kabına alalım,üzerine beşamel sosu döküp karıştıralım.Yemeğimizi ister büyük bir serviste isterseniz tek kişilik porsiyonlar haline olacak şekilde kaplarımıza akraralım.Üzerine 1 dilim kaşar kapatalım.1 milföyü 6 parçaya bölelim ve her bir 3 parçayı 1 porsiyonun üzerine uzunlamasına kapatalım.
Milföylerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp 170 dr fırında milföyler pişene kadar pişirelim.
Bilinen bir yemeğin farklı küçük dokunuşlarla farklı bir versiyonu bu ,demeye değer
Afiyet Olsun ...
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
tuz
3 adet milföy hamuru
1 yumurta sarısı
Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar kavuruyoruz.Kesme şekerimizi ,kırmızı biberimizi etimizide ilave edip edip etler bıraktığı suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.Havucumuzu da ekleyip 1 su bardağı su ilavesiyle biraz pişiriyoruz.Etler suyunu çekince küp doğradığımız patatesimizi ,bezelyelerimizi ve baharatlarımızı katıp 1 su bardağı daha su ilavesiyle suyunu çekene ve etler iyice pişene kadar pişiriyoruz.
Beşamel sos için 1 yemek kaşığı margarine 1 yemek kaşığı unumuzu ekleyip biraz kavuralım.Sütümüzüde ekleyip hızlıca karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım.Tuzunuda ekleyip altını kapatalım.
Suyu kalmayan yemeğimizi bir servis kabına alalım,üzerine beşamel sosu döküp karıştıralım.Yemeğimizi ister büyük bir serviste isterseniz tek kişilik porsiyonlar haline olacak şekilde kaplarımıza akraralım.Üzerine 1 dilim kaşar kapatalım.1 milföyü 6 parçaya bölelim ve her bir 3 parçayı 1 porsiyonun üzerine uzunlamasına kapatalım.
Milföylerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp 170 dr fırında milföyler pişene kadar pişirelim.
Bilinen bir yemeğin farklı küçük dokunuşlarla farklı bir versiyonu bu ,demeye değer
Afiyet Olsun ...
Etli Patates Yemeği Tarifi'nin Malzemeleri
250 gr kuşbaşı kuzu eti
4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük soğan
2 yemek kaşığı salça
5 – 6 adet patates
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber kırmızı toz biber
Tuz
Etli Patates Yemeği Tarifi'nin Yapılışı
Etleri, sıvı yağ ile birlikte tencereye alarak kavurun. Etler suyunu bırakınca altını kısıp 30 dakika bu şekilde pişirin. Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, salça ve küp doğranmış patatesler eklenerek karıştırılır. Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir. Kırmızı toz biber ve tuzu da eklenerek kapağı kapatılır. Kaynayınca altı kısılır. Et ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük soğan
2 yemek kaşığı salça
5 – 6 adet patates
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber kırmızı toz biber
Tuz
Etli Patates Yemeği Tarifi'nin Yapılışı
Etleri, sıvı yağ ile birlikte tencereye alarak kavurun. Etler suyunu bırakınca altını kısıp 30 dakika bu şekilde pişirin. Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, salça ve küp doğranmış patatesler eklenerek karıştırılır. Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir. Kırmızı toz biber ve tuzu da eklenerek kapağı kapatılır. Kaynayınca altı kısılır. Et ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
..::Afiyet Olsun::..alıntı ...
Et Söte Nasıl Yapılır...Malzemeler
1 kg et
1-2 adet soğan
1-2 adet sivribiber
1-2 adet domates
tuz
kırmızıbiber
pulbiber
1- 2 diş sarımsak
1-2 tane defne yaprağı
sanayağ
salça
Nasıl Yapılır?
Daha önceden yıkamış olduğunuz eti uzun verev şeklinde ince şekilde doğradıktan sonra iyice pişene kadar pişirin. Su azaldıkça suyu eklemeyi unutmayın.
Et iyice piştikten sonra içine biraz sanayağı ve salçayı ekleyip karıştırın.
Üstüne ayrı biryerde yıkayıp doğradığınız soğan,sivribiber ve domatesi ekleyin.
Bir diş sarımsağı rendeleyip tüm karışıma ekleyin.
Son olarak tuz, kırmızıbiber,karabiber ve defne yaprağını da tencereye koyun.
Soğanlar iyice öldükten sonra yemeğimiz hazır.
1 kg et
1-2 adet soğan
1-2 adet sivribiber
1-2 adet domates
tuz
kırmızıbiber
pulbiber
1- 2 diş sarımsak
1-2 tane defne yaprağı
sanayağ
salça
Nasıl Yapılır?
Daha önceden yıkamış olduğunuz eti uzun verev şeklinde ince şekilde doğradıktan sonra iyice pişene kadar pişirin. Su azaldıkça suyu eklemeyi unutmayın.
Et iyice piştikten sonra içine biraz sanayağı ve salçayı ekleyip karıştırın.
Üstüne ayrı biryerde yıkayıp doğradığınız soğan,sivribiber ve domatesi ekleyin.
Bir diş sarımsağı rendeleyip tüm karışıma ekleyin.
Son olarak tuz, kırmızıbiber,karabiber ve defne yaprağını da tencereye koyun.
Soğanlar iyice öldükten sonra yemeğimiz hazır.

Fırında Kıymalı Patates.....Malzemeler
4 kaşık margarin
1 orta boy soğan
500 gr koyun kıyma
4/5 su bardağı et suyu
3 adet yumurta sarısı
700 gr civarında patates püresi
Hazırlanışı
Soğanları ince şekilde kıyın.
Bir yanda da etsuyunu bir taşım kaynatın.
Başka bir tencerenin içine 3 kaşık margarini eritin yağ kızınca soğanları ilave edip hafif örseleyin sonra kıymayı da katıp sık sık karıştırarak birkaç dakika kavurun.
Sıcak olarak etsuyunu ilave edin.
Tencerede ki malzemeyi 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Sonra derince bir fırın kabına tenceredeki pişmiş soğanlı kıymayı yayın.
Yumurta sarılarını patates püresine katıp karıştırın.
Bu püreyi sıkma torbasına doldurup kıymanın üzerini tamamen örtecek şekilde sıkın.
Üzerine kalan eritilmiş 2 kaşık margarini sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün.
Pürenin üzeri kızarıp yer yer kahverengi lekelere benzemiş altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra üçgen parçalar halinde kesin.
Sıcak servis yapın.http://www.eksitarif.com/firinda-kiymali-patates
4 kaşık margarin
1 orta boy soğan
500 gr koyun kıyma
4/5 su bardağı et suyu
3 adet yumurta sarısı
700 gr civarında patates püresi
Hazırlanışı
Soğanları ince şekilde kıyın.
Bir yanda da etsuyunu bir taşım kaynatın.
Başka bir tencerenin içine 3 kaşık margarini eritin yağ kızınca soğanları ilave edip hafif örseleyin sonra kıymayı da katıp sık sık karıştırarak birkaç dakika kavurun.
Sıcak olarak etsuyunu ilave edin.
Tencerede ki malzemeyi 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Sonra derince bir fırın kabına tenceredeki pişmiş soğanlı kıymayı yayın.
Yumurta sarılarını patates püresine katıp karıştırın.
Bu püreyi sıkma torbasına doldurup kıymanın üzerini tamamen örtecek şekilde sıkın.
Üzerine kalan eritilmiş 2 kaşık margarini sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün.
Pürenin üzeri kızarıp yer yer kahverengi lekelere benzemiş altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra üçgen parçalar halinde kesin.
Sıcak servis yapın.http://www.eksitarif.com/firinda-kiymali-patates




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder