6 Aralık 2014 Cumartesi

lezzetli


ESKİDEN..
Kış gecelerinde masallar anlatılırdı..
Merdiven çıkılır, aidat ödenmez, yönetici seçilmezdi..
Evler badanalı, sokaklar lambasız, mahalleler bekçili olurdu..
Çizgi roman okunur, defter kenarlarına süs yapılırdı..
Hayat arkası yarın gibiydi, kesintisizdi.
Her gün yaşanacak bir şey vardı..
Herkes kendi düşünü kurar, kendi oyununu oynardı..

Şimdi..
Herkes yoğun, yorgun ve tek başına..

Can Dündar
**************
KARAKÖY POĞAÇASI
MALZEMELER
2 adet yumurta akı, sarıları üstü için
1 çorba kaşığı dolusu kuru maya
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıcak süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı dolusu toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
7-8 bardak un
Şekil vermek için az margarin
İçi için peynir, maydonoz kullanabilirsiniz.

Yapılışı:
Unu maya, toz şeker, mahlep ve tuz karıştırın. Başka bir kapta sıvı yağ, yoğurt ve sıcak sütü karıştırın, bu ılık karışımı unlu karışıma dökün. Yumurta aklarını ilave edin. Ele yapışmayacak bir hamur elde ettikten sonra hamurun üzerini iyice örtüp, mayalanmasını bekleyin. (30- 40 dakika kadar)
Mayalanmış hamurdan parçalar koparıp, az katı yağ koyup hamura iyice yedirin. İçini koyup istediğiniz şekli verebilirsiniz.(isterseniz sade de yapabilirsiniz.) İster yarım ay , İster yassı yuvarlak gibi. Üzerine yumurta sarısı sürüp mayalanmaya bırakın. Mayası gelince önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
AFİYET OLSUN........https://www.facebook.com/YemekTarifleriResimli?fref=photo
KARAKÖY POĞAÇASI
MALZEMELER
2 adet yumurta akı, sarıları üstü için
1 çorba kaşığı dolusu kuru maya
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıcak süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı dolusu toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
7-8 bardak un
Şekil vermek için az margarin
İçi için peynir, maydonoz kullanabilirsiniz.

Yapılışı:
Unu maya, toz şeker, mahlep ve tuz karıştırın. Başka bir kapta sıvı yağ, yoğurt ve sıcak sütü karıştırın, bu ılık karışımı unlu karışıma dökün. Yumurta aklarını ilave edin. Ele yapışmayacak bir hamur elde ettikten sonra hamurun üzerini iyice örtüp, mayalanmasını bekleyin. (30- 40 dakika kadar)
Mayalanmış hamurdan parçalar koparıp, az katı yağ koyup hamura iyice yedirin. İçini koyup istediğiniz şekli verebilirsiniz.(isterseniz sade de yapabilirsiniz.) İster yarım ay , İster yassı yuvarlak gibi. Üzerine yumurta sarısı sürüp mayalanmaya bırakın. Mayası gelince önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
AFİYET OLSUN........https://www.facebook.com/YemekTarifleriResimli?fref=photo

Hiç yorum yok: