6 Aralık 2014 Cumartesi

mustafa beyin tatlısı

Apple Chimi (Meksika Tatlısı )


Apple Chimi
Hamur için;
1 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
bir tutam tuz
1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
yarım su bardağı su

Meyveli Harç;
2 büyük elma
1 yemek kaşığı kuru üzüm
2 çorba kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı margarin
yarım çay kaşığı tarçın

Kızartmak için;
1 su bardağı sıvıyağ
Üzeri için
1 tatlı kaşığı esmer şeker
yarım çay kaşığı tarçın
vanilyalı dondurma

Hamur için derin bir kasede un, margarin, kabartma tozu, tuz ve suyu iyice yoğurun. Hamuru 2 parçaya bölüp her parçayı yuvarlak şekilde açın.

İç harç için elmaların kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Kuru üzüm, tarçın, margarin ve esmer şeker ekleyip, karıştırın. Elma parçaları diri kalacak şekilde hafif soteleyin.

Harç ılındıktan sonra yarısını hamurun üzerine yayın. Hamurun kenarlarını harcın üzerine bohça şeklinde kapatın.
Kızgın sıvı yağda önlü arkalı kızartın. Sıcak tatlıyı esmer şeker ve tarçın karışımına bulayın.Kalan elmalı harcı servis tabağına yayın. Üzerine kızarttığınız hamuru koyun.
Vanilyalı dondurma ile birlikte servis yapın
Afiyet Olsun...
 

Hiç yorum yok: