6 Aralık 2014 Cumartesi

Çiğ Börek
Malzemeler


Hamuru İçin:

1 çay bardağı su,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 büyük yumurta,
Yarım paket kabartma tozu,
(Kulak memesi yumuşaklığında hamuru yoğuralım ve en az bir saat dinlendirelim.
Bu ölçülerden 15 – 20 adet börek çıkıyor)

İçi için:
250 gram kıyma,
1 büyük kuru soğan,
Bol domates,
Maydonoz,
İstediğiniz bahartlar.
İçi için olan malzemelerimizi karıştırıp robotta çekip hazırlayalım.

Çiğ böreğin püf noktası; harcının sulu olmasıdır.
Buna dikkat ediyoruz.

Çiğ Börek Yapılışı
Dinlenen hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım.
Biraz unla birlikte pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Hamurun yarısına harcımızı koyup yarım ay şeklinde kapatalım. Parmaklarımızla kenarlarına bastırıp, rulet ile kenarlarını kesip düzeltelim.
Tencerede bol yağı kızdırıp, böreklerimizi kızartalım ve kağıt havlu serdiğimiz tabağımıza alalım.
Muhteşem çiğ böreklerimiz servise hazır.
Not: Zeytinyağı ile kızartırsanız börekler daha lezzetli olur ve geç bayatlar.
Bu harika çiğ börek tarifi için cafe pepela‘ya teşekkür ederiz.
B

Hiç yorum yok: