26 Kasım 2014 Çarşamba

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim Allah c.c. Razı olsun.Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını...
semadanlezzetler.blogspot.com|Ekleyen: Sema'dan Lezzetler
*****************
Ciğer Köftesi
Malzemeleri:
150 gram karaciğer
1 su bardağı ince bulgur...
1 adet soğan
Maydanoz
Tuz, reyhan, kırmızıbiber
Tereyağı

Yapılışı:
1. Karaciğeri, et makinesinde veya robotta çekin.

ciğer köftesi
2. Bulguru ıslatın, soğanı incecik doğrayıp uygun bir kaba koyun. Soğanın üzerine ince kıydığınız maydanozu, tuzu, reyhan ve kırmızıbiberi koyarak hepsini yoğurun.
3. 10 dakika sonra çektiğiniz ciğeri de ekleyin. Bir 10 dakika daha yoğurun.
4. Yoğurduğunuz köfteleri 3-4 santim çapında 2-3 milimetre kalınlığında küçük diskler haline getirin.
5. Su kaynatıp, tuz atın ve köfteleri haşlayın. Köftelerin pişmesi için 7 dakika yeterlidir.
6. Süzüldükten sonra üzerine tereyağı dökün veya tereyağında kızartın.
http://www.oktayusta.net/ciger-koftesi/
Cevizli Portakallı Kek
Malzemeleri:- 4 su bardağı un
– 1 paket vanilya
– 1 paket kabartma tozu...
– 3 adet yumurta
– 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
– 1,5 su bardağı toz şeker
– ½ paket margarin
– 1 su bardağı süt
– 1 iri portakal kabuğu rendesi
– 1 su bardağı dövülmüş cevizi içi

portakallı cevizli kek
Yapılışı:Bir kap içerisinde yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Beyaz beyaz köpük olana kadar çırpın. Daha sonra bir bardak sütü, bir çay bardağı ayçiçeği yağını, yarım paket margarini, ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra 4 su bardağı un ekliyoruz. Kabartma tozunu, vanilyayı ve portakal kabuğu rendesini de ilave ediyoruz. Son olarak içerisinde dövdüğümüz ceviziçlerini atıyoruz. Yağladığımız kek kalıbına hamurumuzu dökerek önceden ısıttığımız 170 derecelik fırına atarak 45 dakika kadar pişiriyoruz. Pişip pişmediğini kontrol ederek fırından alarak Portakallı Cevizli Kek Tarifi ni dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
http://www.oktayusta.net/cevizli-portakalli-kek/
Tavuk Güveç Tarifi
Malzemeleri:1 adet irice soğan

1 kilogram kemikli tavuk parçaları
...
750 gram küp kesilmiş domates
1 adet irice patates
5–6 adet çarliston biber
1 adet orta boy patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı: Önce bütün sebzeler kuşbaşı doğranarak bir kenara hazırlanır. Toprak bir güvecin an altına soğan dizilir.
tavuk-guvec
Sonra üstüne sırasıyla; tavuk parçaları, domates, patates, yeşil biber, patlıcan, domates (üst kısma daha çok) dizilir. En üste tereyağı parçaları, tuzu, karabiberi konup kapağı kapalı olarak ağzını hiç açmadan fırında veya ocak üstünde kısık ateşte en az 1 saat pişirilir. Afiyet olsun.

Not: İsterseniz kemiksiz tavuk eti kullanabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse kemiksiz göğüs etini kuşbaşı olarak kullanabilirsiniz.
http://www.oktayusta.net/tavuk-guvec-tarifi/
Ankara Tava Yapılışı
Bir tencere içerisine sıvıyağ alalım. İçerisine kuzu incikleri koyarak kavuralım. Kuru soğanı ve sebzeleri büyükçe doğrayalım ve tencereye alalım. Salçayı, defne yaprağını, sarımsağı ekleyelim ve kavuralım.
Sıcak suyu ekleyelim. Tuz ve karabiberi de atalım. Kapağını kapayarak pişmeye bırakalım.
...
Arpa şehriyeyi tereyağı ile birlikte kavuruyoruz. Daha sonra fırın tepsisine ekliyoruz.
Pişen etlerimizi arpa şehriyenin üzerine alalım. Tencerede kalan sosu üzerine dökelim. Domates ve biberleri de doğrayarak üzerlerine atalım. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.
ankara tava
Malzemeleri: 2 adet kuzu incik
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı bardağı arpa şehriye
2 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 adet yeşil sivri biber
2 adet defne yaprağı
1 adet havuç
1 parça sap kereviz
Tuz ve değirmen karabiber
4 bardak su
2 dal taze kekik
Bir fiske toz seker

http://www.oktayusta.net/ankara-tava-yapilisi/
Mevsimi gelmişken
Izgara lüfer tarifi;
Tarifi ayrıntılı okumak için;
http://yemekvemoda.com/izgara-lufer-tarifi
Yemek ve moda sayfası adına hazırlanıp denenmiş Izgara lüfer tarifi, sizde ızgara lüfer tarifimizi okumak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
yemekvemoda.com

Hiç yorum yok: