26 Kasım 2014 Çarşamba

diyet

*5 günde 3 kilo zayıflatan Yoğurt diyeti diyet menüsü:
1.Gün Kahvaltıdan önce 1 bardak su
Sabah Kahvaltısı 1 fincan şekersiz çay 300 gr. yağsız yoğurt
Öğle Yemeği 1 kase sebze çorbası 4 yemek kaşığı etli sebze yemeği 300 gr. yağsız yoğurt 250 gram karpuz
Ara öğün 300 gr. yağsız yoğurt 1 fincan şekersiz çay 1 porsiyon Meyve (muz,çilek ve elma karpuz )...
Akşam Yemeği 1 kase sebze çorbası 60 gr. et (ızgara tavuk ya da kırmızı et olabilir) 300 gr. yağsız yoğurt
Yatmadan önce 1 bardak papatya çayı 3 adet kuru erik

2, 3, 4 ve 5. günler: Kahvaltıdan önce 1 bardak su
Sabah Kahvaltısi: 1 fincan şekersiz çay İçine tahıl ya da yulaf ezmesi eklenmiş 300 gr. light yoğurt
Öğle Yemeği: 1 kase sebze çorbası 300 gr. light yoğurt İstediğiniz kadar meyve (karpuz,kavun,kivi)
Ara öğün: 300 gr. light yoğurt 1 fincan şekersiz çay İstediğiniz kadar meyve ( muz,çilek ve elma)
Akşam yemeği: Balık (ızgara,buğulama ya da fırında pişmiş) Salata ( 1 kaşık zeytinyağı eklenmiş) 1 bardak meyve suyu ve 2 dilim kepekli ekmek

******************************
 kereviz
Lezzetli Bir Kereviz Yemeği
. O kadar lezzetli ki, lop etli bir balık veya etle de yenebilir. Üç adet kerevizi iki-üç parçaya ayırın ki rahat haşlansın. Bu iş için yaklaşık 25 dakika ayırın. Pişmesine sekiz dakika kala üç diş sarmısağı kabuğuyla birlikte suyuna atın. Kerevizleri mutfak robotun atın, sarmısakları da kabuğundan kolayca ayırıp ekleyin. Haşlama suyunu bir kenarda bekletin. Mutfak robotunu çalıştırırken yedi-sekiz kaşık haşlama suyunu ekleyin. Kerevizler güzel bir... püre haline gelecek. En güzel sızma zeytinyağından üç çorba kaşığı kadar ekleyin. 25 gram parmesan peyniri ve 8-10 tur muskat rendeleyin, bol taze karabiber ve deniz tuzu koyun. Biraz daha rendelenmiş parmesan, muskat ve karabiber ve taze kereviz yaprakları veya rokayla servis yapın.
Malzemeler
3 adet kereviz
3 diş sarımsak
25 gr parmesan peynir
8 – 10 tur muskat
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Roka
Karabiber
Tuz
CARSAF BÖREGI
ICINDEKILER
bir litre süt...
iki yas maya
bir su bardagi sivi yag
bir yemek kasigi tuz
iki kilo un.

ic malzeme:
üc tane sogan
bir kilo ispanak
kiyma
tuz, karabiber

üzerine sürmek icin
yarim paket tere yagi erit
iki yemek kasigi siviyag.....yapılışı sizlerin maharetine kalmış yufkaları açıp iç malzemeyle fırına ...afiyetle .....alıntıdır .

CARSAF BÖREGI

ICINDEKILER 

bir litre süt
iki yas maya
bir su bardagi sivi yag
bir yemek kasigi tuz
iki kilo un.

ic malzeme:
üc tane sogan
bir kilo ispanak 
kiyma
tuz, karabiber 

üzerine sürmek icin

yarim paket tere yagi erit
iki yemek kasigi siviyag.....yapılışı sizlerin maharetine kalmış  yufkaları açıp iç malzemeyle fırına ...afiyetle .....alıntıdır ...
ÖDEM  ATTIRICI  ÇAY
Ödem hemen hemen bir çok kişinin sorunu. Şişlik hissiniz varsa vücudunuzda ödem var demektir. Şimdi size bizzat diyetisyenden aldığım bir ödem attırıcı paylaşmak istiyorum. Malzeme olarak kolay bulunabilir mutlaka denemelisiniz. Üstelik kilo vermek için de kullanabilirsiniz. Arkadaşım denedi 5 günde 3 kilo verdi bu çay sayesinde. Ödem atıcı özelliği de olduğu için. Buyrun tarifim:
Ödem attırıcı çay:
1 tatli kasigi zencefil...
1 tatli kasgi biberİye
1 tatli kasigi yeşil çay
2 tane limon
1 lt kaynar su
Hazırlanışı:
1 lt kaynar suya verilen ölçülerde zencefil, biberiye ve yeşil çay eklenir ve demlenir. 2 limon suyu ilave edilip gün içinde içilir. Bu çay vücudu arındırıyor bir yerde. 3 gün içilmesi gerekiyor. Afiyet olsun:)

 Helen Mutlu'nun fotoğrafı.
Kıymalı Lazanyamtırak Güllaç Tarifi
4 adet domatesin arkasına artı şeklinde çizik atıp, 10 saniyeliğine kaynayan suya batırıp çıkarın. Bu şekilde kabukları çok daha rahat soyulacak. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri bir kaç parçaya bölüp Valso’ya yerleştirin. Üzerine, 5 diş de sarımsak ekleyip Valso’yu çalıştırın. Hazırladığınız bu sosu 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye ekleyip içine 2 tatlı kaşığı biber ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını katın. Bu şekilde ha...rlı ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin. Sonra 1,5- 2 su bardağı kaynar su ekleyip hafifleştirin. İçine 6/7 dal naneyi ince ince kıyarak 2-3 dal kekiği ve iki çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesini eklediniz mi, hem ekşi hem tatlı güzel bir sosunuz olacak. Tencereyi ateşten alın ve 1 çay kaşığı kadar da taze çekilmiş karabiber ekleyin. Güllaç yapraklarını lezzetlendireceğiniz sosu artık ılımaya bırakıp içini hazırlayabilirsiniz.
500 gram kıymayı tavada kendi yağında kavurmaya başlayın. Kıymanın rengi hafif dönünce içine 2,5 adet soğanı ince ince kıyarak ekleyin. Soğanlarla birlikte yaklaşık 10 dakika kavurun. Sonra içine lezzetlendirmek için 1‘er tatlı kaşığı domates ve biber salçasını, bir buçuk çay kaşığı karabiberi, 1’er çay kaşığı kimyon, kuru nane ve tuz ile 1’er tatlı kaşığı kekik ve zerdeçalı ekleyin. Malzemeleri İyice karıştırın ve kıymayı çok kurutmadan tencereyi soğuması için ateşten alın. İç malzemeniz de artık hazır.
Fırın kabının her tarafını iyice yağlayın. Yedi adet güllacı fırın kabınızın şeklinde kesin. Ara katlar için kırpık parçaları güzelce döşeyince, yaklaşık 10 katınız olacak. En üst ve en alt iki katmana kırpık parça kullanmayın. Sosunuzu 10 kata bölerek her kata yayın. 4. ve 7. kata hazırladığınız kıymalı harcı ekleyin. 10 katı yaptıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı çörek otu serpip, 200 derecede ızgarası açık fırının ortasında 20 dakika pişirin. Üstü hafif kızarmaya ve çıtır olmaya başlayacak. Piştikten sonra dilimleyip, süzme yoğurtla servis etmenizi öneririm.
Malzemeler
İç malzemesi
500 gram kıyması
2,5 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı kuru nane
1,5 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
7 adet güllaç yaprağı
1 tatlı kaşığı çörek otu
servisi için; süzme yoğurt

Sosu için
4 adet domates
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı biber salçası
6-7 dal taze nane
2-3 dal taze kekik
1,5–2 bardak kaynar su
2 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Tirit
1 orta boy soğanı ince ince kıyın. 8 adet kırmızı biberin sap kısımlarını koparıp doğrayın. (Ben 2 acı 6 tatlı kullandım) 1 çorba kaşığı tereyağını bir tencerede eritin. Kızarınca yarım kilo yağsız kuzu etini ilave edip, verdikleri suyu çekinceye kadar kavurun. Soğanı katıp, 2 dakika daha kavurun. 5 su bardağı suyu katıp bir taşım kaynatın. Tuzu ve 1 çorba kaşığı salçayı ilave edip 5 dakika kaynamaya bırakın. (Etiniz yeterince yumuşamadı ise daha uzun kaynatın.) Biberle...ri ilave edip, 3 yumurta kırın. Ateşi biraz kısıp, 5 dakika daha pişirerek ateşten alın. Doğranmış ekmekleri servis tabağına yayın. Üzerine önce yemeğin suyunu gezdirip, ekmekleri ıslatın. Kalan eti ve yumurtalı karışımı ıslanmış ekmeklerin üzerine dökerek servis yapın.
(* Tirit Farsça kökenli ve yemeğin suyu anlamına geliyor. Anadolu’nun farklı bölgelerinde birçok tirit çeşidi var, Antep, Balıkesir, Uşak, Samsun tiridi başkadır: “Tiridine tiridine bandım, bedava mı sandın, para verip aldım! Halk Mutfağımız’da dört çeşit tirit tarifi var.)
Malzemeler
½ yağsız kuzu eti
3 adet yumurta
5 su bardağı su
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
8 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı tereyağı
Doğranmış ekmek
Nardanaşı Tarifi
Köftesi için 1 adet soğan valso’dan geçirin. 500 gr kıyma, 1 bardak ince bulgur, tuz ve 1’er çorba kaşığı kuru reyhan, pul kırmızı biber, ekleyip, iyice yoğurun. Bu işlem bulgurun tamamen karışması için 5-10 dakika sürecektir. Sonra köfte harcından fındıktan büyük, cevizden küçük büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın.
Daha sonra 1 adet daha soğanı iri doğrayın yada valso’dan çekin. Tencereye ekleyip 2,5 çorba kaşığı tereyağını koyup eriyince, s...oğanı katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika kavurun. Karıştırmaya devam ederek 1 çorba kaşığı domates salçasını katıp, 1-2 dakika daha pişirin. Üzerine 1.200 ml suyu ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Karıştırarak 125 ml nar ekşisi ve köfteleri ilave edip, yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Malzemeler
Köftesi için
500 gr. dana kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı kuru reyhan
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber

Suyu için
2,5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet soğan
1200 ml kaynar su
125 ml nar ekşisi
1 çorba kaşığı karabiber
Tuz

 Nardanaşı Tarifi

Köftesi için 1 adet soğan valso’dan geçirin. 500 gr kıyma, 1 bardak ince bulgur, tuz ve 1’er çorba kaşığı kuru reyhan, pul kırmızı biber, ekleyip, iyice yoğurun. Bu işlem bulgurun tamamen karışması için 5-10 dakika sürecektir. Sonra köfte harcından fındıktan büyük, cevizden küçük büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın.

Daha sonra 1 adet daha soğanı iri doğrayın yada valso’dan çekin. Tencereye ekleyip 2,5 çorba kaşığı tereyağını koyup eriyince, soğanı katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika kavurun. Karıştırmaya devam ederek 1 çorba kaşığı domates salçasını katıp, 1-2 dakika daha pişirin. Üzerine 1.200 ml suyu ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Karıştırarak 125 ml nar ekşisi ve köfteleri ilave edip, yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Malzemeler

Köftesi için

500 gr. dana kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı kuru reyhan
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber

Suyu için

2,5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet soğan
1200 ml kaynar su
125 ml nar ekşisi
1 çorba kaşığı karabiber
Tuz
PATLICAN KÖFTE...
MALZEME LİSTESİ:

400 gr. kıyma
1 soğan...
1 tutam maydanoz
1 yumurta
galeta unu
tuz
karabiber

ÜZERİ İÇİN:
5 patlıcan
köy biberi
kiraz domates
1 kase domates sos
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI:
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı içine rendeliyoruz. Maydanozu doğruyoruz ve karışıma ekliyoruz. Yumurtasını kırıyoruz, tuzunu ve karabiberini atıyoruz. İyice yoğuruyoruz ve galeta unuyla kıvamını ayarlıyoruz. Patlıcanları enlemesine ince dilimliyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz, üzerine zeytinyağı döküyoruz. Tuz, karabiber atıyoruz. Patlıcanları harmanlıyoruz. Izgara tavaya az sıvıyağ döküyoruz ve patlıcanları çevirerek az pişiriyoruz.
Köfte harcından parçalar koparıyoruz ve klasik köfteler hazırlıyoruz. Ayrı bir tavaya sıvıyağ döküyoruz. Köfteleri tavaya diziyoruz, çevirerek hafif pişiriyoruz. Patlıcanların uç kısımlarına birer tane köfte koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Kare fırın kabına ruloları diziyoruz. Üzerlerine bir parça yeşil biber ve çeri domates koyup üstüne kürdan batırıyoruz. Tavaya domates sosu döküyoruz. Kaynayınca köftelerin üzerine gezdirerek döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.https://www.facebook.com/soguk.mezeler?fref=photo

Half a Kilo of lamb 2 Onions 1 Potato 1 Carrot 1 Cup Peas 2 Tablespoons Tomato Paste 1 Tablespoon 1 Teaspoon Cumin 1 Teaspoon Thyme Quarter cup oil
youtube.com

Hiç yorum yok: