ELMALI BİSKÜVİ (PANDİSPANYALI)
ELMALI TATLARDAN HOŞLANANLAR İÇİN ÇOK FARKLI BİR TARİF.ALTI BİSKÜVİ,ÜSTÜ PANDİSPANYA:)))MUTLAKA DENEYİN ÇOK BEĞENECEKSİNİZ…
MALZEMELER:...
1 paket petibör bisküvi(ben kırdığım bisküvilerle beraber 23 tane kullandım.)
2-3 adet kırmızı elma (elmanın büyüklüğüne göre değişir.)
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1-2 çay kaşığı tarçın
ELMALI TATLARDAN HOŞLANANLAR İÇİN ÇOK FARKLI BİR TARİF.ALTI BİSKÜVİ,ÜSTÜ PANDİSPANYA:)))MUTLAKA DENEYİN ÇOK BEĞENECEKSİNİZ…
MALZEMELER:...
1 paket petibör bisküvi(ben kırdığım bisküvilerle beraber 23 tane kullandım.)
2-3 adet kırmızı elma (elmanın büyüklüğüne göre değişir.)
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1-2 çay kaşığı tarçın
HAMURU İÇİN:
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
ÜZERİNE: Pudra şekeri
YAPILIŞI:Büyük boy dikdörtgen borcama bisküvileri dizin.kabuklarını soyup dilimlediğiniz elmaları yan yana yerleştirin.dilimler ne ince ne kalın olsun.boş bir tuzluk şişesine 2 çay kaşığı tarçını koyun.tarçını elmaların üzerine serpin.dilimlerin üzeri tarçınlı olsun.cevizi serpin.boş yer kalmasın.
çukur kapta yumurtaları şekerle 5-7 dk. mikserle çırpın.Pandispanyalarda çırpılması çok önemli.sütü ekleyin.un,kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.hamur az gözükebilir.hazırlanan hamuru elma dilimlerinin üstü kapanacak şekilde azar azar dökün.çok ince bir tabaka olacak telaş etmeyin:))
170 derecede 25 dk.pişirin.fırından çıkınca 5 dk.ılımasını bekleyin.servis yapacaksanız su bardağı ile yuvarlak kalıplar çıkarın.su bardağını bastırın.spatulayla tepsiden alın.pudra şekeri serperek servis edin.afiyet olsun…
NOT:BİSKÜVİ GİBİ OLSUN VE GÜZEL GÖZÜKSÜN DİYE YUVARLAK KALIP ÇIKARIYORUZ. alıntıdır..
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
ÜZERİNE: Pudra şekeri
YAPILIŞI:Büyük boy dikdörtgen borcama bisküvileri dizin.kabuklarını soyup dilimlediğiniz elmaları yan yana yerleştirin.dilimler ne ince ne kalın olsun.boş bir tuzluk şişesine 2 çay kaşığı tarçını koyun.tarçını elmaların üzerine serpin.dilimlerin üzeri tarçınlı olsun.cevizi serpin.boş yer kalmasın.
çukur kapta yumurtaları şekerle 5-7 dk. mikserle çırpın.Pandispanyalarda çırpılması çok önemli.sütü ekleyin.un,kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.hamur az gözükebilir.hazırlanan hamuru elma dilimlerinin üstü kapanacak şekilde azar azar dökün.çok ince bir tabaka olacak telaş etmeyin:))
170 derecede 25 dk.pişirin.fırından çıkınca 5 dk.ılımasını bekleyin.servis yapacaksanız su bardağı ile yuvarlak kalıplar çıkarın.su bardağını bastırın.spatulayla tepsiden alın.pudra şekeri serperek servis edin.afiyet olsun…
NOT:BİSKÜVİ GİBİ OLSUN VE GÜZEL GÖZÜKSÜN DİYE YUVARLAK KALIP ÇIKARIYORUZ. alıntıdır..

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder