BEYTI KEBABI
Hamurun Malzemesi:
4 su bardağı un+elimizin ucuyla iki serpme daha hamuru toparlamak için ...
1 su bardağı ılık su
yarım su bardağından 1 parmak fazla süt
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
300 gr tel peynir veya taze kaşar
Hamurun Malzemesi:
4 su bardağı un+elimizin ucuyla iki serpme daha hamuru toparlamak için ...
1 su bardağı ılık su
yarım su bardağından 1 parmak fazla süt
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
300 gr tel peynir veya taze kaşar
Köftenin Malzemesi:
yarım kilo köftelik kıyma
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek
yeterince tuz karabiber yeni bahar veya köfteye koyduğunuz herhangi baharat da olabilir
Sos için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Tarif:
Önce hamur yoğurulup hazır hale getirilir.Kabarması için bekletilir. Hamur kabarırken köfte hazırlanır. Bütün köftelik malzeme kaba koyup soğan sarımsak içine doğranır malzemeyi iyice köfte yapar gibi yoğurulur. Köftelik harc dörde bölünür elle herbirine uzun silindir şekli verilir. Tepsiye koyup kenara bekletilir. Mayalanan hamurumu dörde bölüp oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde yarım santim kalınlığında açılır.
Üstüne tel peynirini serilip köfte koyup rulo şeklinde sarılır yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizilir. Bu işlemleri öbür hamurlarda da uygulayıp hamura ve üzerine yumurta sarısı sürdüm. Tepside 10 dakika bekletilir.
Önceden ısıtılmış 200° C fırında hamurlar kızarana kadar pişirilir. 2 santim genislikte kesilir servis tabagina dizilir. Ocakta kızdırılan salça pul biber ve yağı üzerine gezdirilir. yogurt esliginde Sıcak sıcak servis yapılır Afiyet olsun....alıntıdır..
yarım kilo köftelik kıyma
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek
yeterince tuz karabiber yeni bahar veya köfteye koyduğunuz herhangi baharat da olabilir
Sos için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Tarif:
Önce hamur yoğurulup hazır hale getirilir.Kabarması için bekletilir. Hamur kabarırken köfte hazırlanır. Bütün köftelik malzeme kaba koyup soğan sarımsak içine doğranır malzemeyi iyice köfte yapar gibi yoğurulur. Köftelik harc dörde bölünür elle herbirine uzun silindir şekli verilir. Tepsiye koyup kenara bekletilir. Mayalanan hamurumu dörde bölüp oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde yarım santim kalınlığında açılır.
Üstüne tel peynirini serilip köfte koyup rulo şeklinde sarılır yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizilir. Bu işlemleri öbür hamurlarda da uygulayıp hamura ve üzerine yumurta sarısı sürdüm. Tepside 10 dakika bekletilir.
Önceden ısıtılmış 200° C fırında hamurlar kızarana kadar pişirilir. 2 santim genislikte kesilir servis tabagina dizilir. Ocakta kızdırılan salça pul biber ve yağı üzerine gezdirilir. yogurt esliginde Sıcak sıcak servis yapılır Afiyet olsun....alıntıdır..

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder