24 Ekim 2014 Cuma

Yufkada Çardak Kebabı

Malzemeler:
• 1 kg kemiksiz kuzu eti
• 60 gram Tereyağ
• 3 adet hazır yufka
• 4 adet soğan
• 1/2 demet maydanoz
• 1 su bardağı yoğurt
• 10-12 adet cherry domates
Sosu için:
• 1 su bardağı yoğurt 
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 
• Tuz 
• Karabiber

Tarif: Kuzu etini zar şeklinde doğrayın. Etleri tencerede 1 kaşık Tereyağ ile suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte soteleyin. Soğanları soyup piyazlık doğrayın ve ete ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 15 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Kıyılmış maydanozu ete ilave edip karıştırın. Yufkaları teker teker tezgahın üzerine yayın. Her birini geniş şeritler halinde keserek 8 eşit parçaya bölün. Her parçanın ucuna 1 kaşık kadar etli karışımdan yerleştirip sigara böreği şeklinde sarın. Uçlarını hafif ıslatarak kapatın. Yufkaları kızgın yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt bir havlu üzerine alın. Sosu için yoğurdu bir kaseye alıp çırpın. Kalan Tereyağ'ı tavada eritip kırmızı biberi kavurun. Börekleri servis tabağına aktarın. Üzerlerine çırpılmış yoğurt, çok az yağda birkaç dakika kadar sotelenmiş kiraz domatesler, kırmızı toz biber ve eritilmiş Tereyağ gezdirin. Hemen servis yapın....
Yufkada Çardak Kebabı
Malzemeler:
• 1 kg kemiksiz kuzu eti
• 60 gram Tereyağ...

• 3 adet hazır yufka
• 4 adet soğan
• 1/2 demet maydanoz
• 1 su bardağı yoğurt
• 10-12 adet cherry domates
Sosu için:
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• Tuz
• Karabiber

Tarif: Kuzu etini zar şeklinde doğrayın. Etleri tencerede 1 kaşık Tereyağ ile suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte soteleyin. Soğanları soyup piyazlık doğrayın ve ete ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 15 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Kıyılmış maydanozu ete ilave edip karıştırın. Yufkaları teker teker tezgahın üzerine yayın. Her birini geniş şeritler halinde keserek 8 eşit parçaya bölün. Her parçanın ucuna 1 kaşık kadar etli karışımdan yerleştirip sigara böreği şeklinde sarın. Uçlarını hafif ıslatarak kapatın. Yufkaları kızgın yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt bir havlu üzerine alın. Sosu için yoğurdu bir kaseye alıp çırpın. Kalan Tereyağ'ı tavada eritip kırmızı biberi kavurun. Börekleri servis tabağına aktarın. Üzerlerine çırpılmış yoğurt, çok az yağda birkaç dakika kadar sotelenmiş kiraz domatesler, kırmızı toz biber ve eritilmiş Tereyağ gezdirin. Hemen servis yapın....
vişneli kup ...Malzemeler
• 1 litre süt
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• 1 çay bardağı un
• 1 poşet krem şanti
• 2 yemek kaşığı margarin
Pelte İçin
• 2 su bardağı vişne suyu nar suyu
• 2 bardağı su
• 5 yemek kaşığı mısır nişastası
• 6 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek İçinn
• vişne taneleri
• 
Yapılışı
Bir tencerede un, süt ve toz şeker karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınca margarin eklenip mikser ile çırpılır. Kremşanti eklenip çırpmaya devam edilir. Pelte için; nişasta ve toz şeker bir kapta vişne karıştırılır vişne suyu, su ve nişastalı karışım bir tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak pişirilir. İyice koyulaşınca cam kaselere kat kat (Bir muhallebi, bir pelte olacak şekilde) aktarılır. İyice soğuyunca vişne taneleri ve nane yapraklarıyla süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun..
vişneli kup ...Malzemeler
• 1 litre süt
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• 1 çay bardağı un
• 1 poşet krem şanti...

• 2 yemek kaşığı margarin
Pelte İçin
• 2 su bardağı vişne suyu nar suyu
• 2 bardağı su
• 5 yemek kaşığı mısır nişastası
• 6 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek İçinn
• vişne taneleri

Yapılışı
Bir tencerede un, süt ve toz şeker karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınca margarin eklenip mikser ile çırpılır. Kremşanti eklenip çırpmaya devam edilir. Pelte için; nişasta ve toz şeker bir kapta vişne karıştırılır vişne suyu, su ve nişastalı karışım bir tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak pişirilir. İyice koyulaşınca cam kaselere kat kat (Bir muhallebi, bir pelte olacak şekilde) aktarılır. İyice soğuyunca vişne taneleri ve nane yapraklarıyla süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun..

*************
Helen Mutlu'nun fotoğrafı.

Hiç yorum yok: