24 Ekim 2014 Cuma

Peynirli kabak sandal tarifi 

malzemelerimiz:
- 4 adet kabak
- 200 gr. beyaz peynir veya lor peyniri
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 adet yumurta
- Dereotu
- Tuz, pulbiber

YAPILIŞI
- Kabakları boylamasına ikiye kesin, tuzlu suda dağılmamasına dikkat ederek haşlayın.
- Haşlanan kabakların içini bir kaşıkla alın.
- Bir kapta peynir, yumurta, dereotu, tuz ve pulbiberi karıştırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine kabakları dizin, hazırladığınız karışımı kabakların içine doldurun, en üste kaşar peyniri serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...
Peynirli kabak sandal tarifi
malzemelerimiz:
- 4 adet kabak
- 200 gr. beyaz peynir veya lor peyniri...

- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 adet yumurta
- Dereotu
- Tuz, pulbiber

YAPILIŞI
- Kabakları boylamasına ikiye kesin, tuzlu suda dağılmamasına dikkat ederek haşlayın.
- Haşlanan kabakların içini bir kaşıkla alın.
- Bir kapta peynir, yumurta, dereotu, tuz ve pulbiberi karıştırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine kabakları dizin, hazırladığınız karışımı kabakların içine doldurun, en üste kaşar peyniri serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...
********************
ATOM  İÇECEĞİ
atom içecegi hastalıkların önlenmesinde harika bir gıda ..Şimdi gelelim Atom içeceğimin içinde neler olduğuna ve ne işe yaradıklarına;
Elma c vitamini yüksek sindirimi düzenler, tansiyonu kolesterolü düşürür.
Muz probiyotik, bağırsakları temizler tok tutar.
Ayva hazmetmeye yardımcı ve tok tutar.
Kivi yüksek C vitamini içerir, enfeksiyonla savaşmada etkili ve ödem atmada yardımcı....

Havuç antioksidan kapasitesi yüksek, sindirimi düzenler A vitamini yüksek.
Armut ödem atar ve idrarı arttırır.
Bal bağışıklık sistemini güçlendirir ve mideyi onarır.
Süt bağışıklık sistemini güçlendirir ve metabolizma hızlandırır ayrıca sindirimi düzenler.
Üzüm antioksidan kapasite yüksek ve kabızlığa iyi gelir.
Bu hafta benim için çok önemli bir sınav var. Çabucak toparlanıp sınavı başarıyla vermem için bana şans dileyin.
Sevgiler…
Malzemeler:
1 adet ayva
1 adet yeşil elma
1 adet armut
1 adet kivi
1 adet muz
3 adet havuç
1 adet mandalina
8-10 adet kırmızı üzüm tanesi
2 yemek kaşığı bal
Yarım su bardağı süt
Yapılışı:
Ayva, armut, elma ve havuçları yıkayın ve saplarını kesip boyuna parçalara ayırın.
Kivi ve mandalinanın kabuklarını soyun. Ayva, armut, elma, üzüm ve havuçla birlikte Hotpoint Katı Meyve sıkacağından geçirin.
Meyve sularını blender başlığını taktığınız Hotpoint Mutfak Robotu’na alın.
Üzerine soyduğunuz muzu, 2 yemek kaşığı balı ve yarım su bardağı süt ekleyip blenderdan geçirin ve hemen servis yapın.

Hiç yorum yok: