12 Mayıs 2014 Pazartesi



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tavuk göğsü
Kuru soğan
Yeşil biber
Kekik, pul biber, tuz, karabiber
Zeytinyağı
Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
Biberleri yuvarlak doğrayıp tavuğa ilave edelim.
Tavuğu jülyen doğrayarak sebzelere ekleyelim ve arada bir karıştırarak tavukları pişirelim.
Pişen yemeğe çok az zeytinyağı, bolca kekik ve pul biber, kararınca tuz ve karabiber ekleyelim.
Pilav ya da püre ile servis edelim.

******
 KADAYIFLI  MUHALLEBİ
Malzemeler
Muhallebisi için:
1.5 Lt süt
10 tepeleme tatlı kaşığı un
10 tepeleme tatlı kaşığı mısır nişastası
10 çorba kaşığı şeker
1 paket krem şanti

Kadayıf için:
350 gr hazır fırınlanmış kadayıf
4 tepeleme çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:
 Kadayıfları büyük bir teflon tencereye ufalayarak aktarın.
Üzerine şeker, tereyağı ve sıvıyağı koyup rengi koyulaşıncaya kadar biraz kavurun ve soğuması için bir kenara alın.
Muhallebiyi hazırlamak için un, nişasta, şeker ve 1,5 lt den 1 su bardağı ayrılmış sütü tencereye alın koyulaşıp muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırın.
Koyulaşınca ocaktan alıp içine vanilyayı da ekleyip içice karıştırın ve ılınması için bir kenara alın.
Ilındıktan sonra 1 su bardağı soğuk süt ile hazırlanan krem şantiyi hazırlayıp muhallebinin içine ekleyin ve mikser ile en az 10 dk pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
Servis için seçtiğiniz kasenin en altına kavurduğunuz kadayıftan biraz koyun, üzerine çok az fındık serpin, üzerine muhallebiden koyun ve tekrar biraz fındık serpin, tekrar kadayıf ile üzerini örtün. Bu katları istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz ama çok yüksek olmamasına dikkat edin çünkü yıkılabilir.
Buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

NOT:isterseniz büyük bir borcama yapıp keserek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: