Malzemeler
Malzemeler
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı nişasta (mısır-buğday olabilir)
1 paket vanilya
aldığı kadar un
yarım paket kabartma tozu
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı nişasta (mısır-buğday olabilir)
1 paket vanilya
aldığı kadar un
yarım paket kabartma tozu
***
YAPILIŞI
Margarin ve sıvı yağ krema haline gelene kadar karıştırılır. Üzerine pudra şekeri eklenerek yoğrulmaya devam edilir. Nişasta ve vanilya da eklenir. Unu da azar azar ekleyerek ele yapışmayan kendini toplamış bir hamur elde edilir. Hamuru 2 beze yapın birinin içine damla çikolata birinin içine de fındık eleyin.Altına yağlı kağıt serilerek istenilen şekil verilerek önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir. isteye göre içine farklı şeylerde koyabilirsiniz üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz..Afiyet olsun
*************
malzemeler
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
7 çorba k. irmik
1 çorba k. nişasta
1 pk. vanilya
2 çorba k. hindistan cevizi
1 portakal kabuğu rendesi
SOSU İÇİN:
3 portakal suyu
1 çay b. toz şeker
1 çay b. su
1 çorba k. nişasta
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi .
ve ceviz
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
7 çorba k. irmik
1 çorba k. nişasta
1 pk. vanilya
2 çorba k. hindistan cevizi
1 portakal kabuğu rendesi
SOSU İÇİN:
3 portakal suyu
1 çay b. toz şeker
1 çay b. su
1 çorba k. nişasta
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi .
ve ceviz
Hazırlanışı:
Sütü tencereye döküyoruz. İrmiği, şekeri, nişastayı, vanilyayı ve hindistan cevizini ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca içine portakal kabuğu rendeliyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz. Dikdörtgen cam fırın kabına kremayı döküyoruz. Portakalların suyunu sıkıp tencereye döküyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırmaya başlıyoruz. Nişastayı suyla karıştırıp tencereye döküyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşınca altını kapatıyoruz. Cam kaba döktüğümüz krema kabuk bağlayınca portakal sosunu üzerine döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.ceviz ve hindistan ceviziyle süsleyerek servis ediyoruz.
Sütü tencereye döküyoruz. İrmiği, şekeri, nişastayı, vanilyayı ve hindistan cevizini ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca içine portakal kabuğu rendeliyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz. Dikdörtgen cam fırın kabına kremayı döküyoruz. Portakalların suyunu sıkıp tencereye döküyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırmaya başlıyoruz. Nişastayı suyla karıştırıp tencereye döküyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşınca altını kapatıyoruz. Cam kaba döktüğümüz krema kabuk bağlayınca portakal sosunu üzerine döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.ceviz ve hindistan ceviziyle süsleyerek servis ediyoruz.
***************
Malzemeler
1 tane yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 bardak pudra şekeri
1 paket vanilya
Bir fiske tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1.5 çorba kaşığı kakao
Alabildiği kadar un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 bardak pudra şekeri
1 paket vanilya
Bir fiske tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1.5 çorba kaşığı kakao
Alabildiği kadar un
Hazırlanışı
Daha sonra açtığımız hamurları bir bardak yardımıyla daire şekline getiriyoruz .2 adet kakaolu 2 adet beyaz hamurumuzu gül şekline getiriyor uz
hazırladığımız bu kurabiyeleri 180 C fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.Daha sonra soğuması için 1-2 dakika dinlendiriyoruz ve servis tabağına alıyoruz.Afiyet Olsun
İlk olarak karıştırma kabımıza yarım paket margarini veya tereyağını,1çorba kaşığı yoğurdu 1 tane yumurtayı kırıp birbirine yediriyoruz.
2 dakika karıştırdıktan sonra ise pudra şekerini ilave ediyoruz. Unumuzu yavaş yavaş eklerken bir yandan da vanilya ve kabartma tozumuzu ekliyoruz.
Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamurumuzu iki eşit parçaya bölüyoruz.Bölmüş olduğumuz parçalardan birini 1.5 çorba kaşığı kakao ile tekrar yoğuruyoruz ve kakaolu bir hamur elde ediyoruz.Bir oklava yardımı ile hamurlarımızı ayrı bir şekilde açıyoruz.Daha sonra açtığımız hamurları bir bardak yardımıyla daire şekline getiriyoruz .2 adet kakaolu 2 adet beyaz hamurumuzu gül şekline getiriyor uz
hazırladığımız bu kurabiyeleri 180 C fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.Daha sonra soğuması için 1-2 dakika dinlendiriyoruz ve servis tabağına alıyoruz.Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder