8 Mayıs 2014 Perşembe


Puf Patates

Malzemeler
4-5 Adet Patates...

2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
8 Yemek Kaşığı Un
Tuz

Tarifi
Patatesleri haşlayıp soyun.Rendeleyip 8 yemek kaşığı unu yedirerek hamur yapın.Hamuru 3 cm.incelikte açıp küçük bir kalıpla kesin.Kızgın yağda kızartıp servis tabağına alın sıcak olarak servis edin.
**********************
PATATES PAYI

Malzemeler

6 patates...

1 tutam maydanoz
1 yumurta
2 çorba k. nişasta
1 çorba k. un
tuz, karabiber
2 haşlanmış yumurta
2 domates
1 su b. kaşar p. rendesi
50 gr sosis veya salam

HAZIRLANIŞI:
Patatesleri haşlayın ve rendeleyin.
Üzerine 1adet yumurtayı kırın.
2 çorba k.nişastayı ilave edin.
Üzerine tuz ve karabiberi ilave edin.
2 adet yumurtayı haşlayın ve dilimleyin.
Sosisleri ve domatesleri dilimleyin.
Fırın kabını yağlayın.Patateslerin yarısından
fazlasını fırın kabıbna alın ve elinizle yayın.
Üzerine sosis ve domatesi ilave edin.
Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine
serpiştirin.Üzerine haşlanmış yumurtayı
ilave edin.
Kalan patatesli karışımı krema sıkma torbasına alın.
Diğer patatesli sosisli karışımın üzerine şekil vererek
sıkın.Önceden ısıtılmış 170 fırında pişirin.
*************************
Üç Renkli Patates Salatası tarifi
için Malzemeler :
10-12 adet patates
1 silme çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı...

3 adet orta boy havuç
1 adet kırmızı lahana
Tuz, karabiber
1 adet limon
Dilediğiniz kadar mısır
Üç Renkli Patates Salatası
yemeğinin hazırlanışı:
1. Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve içine tuz attığınız suda haşlayın.

2. Patatesler haşlandıktan sonra süzün, içine tereyağ ekleyip püre haline getirin.

3. Patates püresinin 2/3 sini alıp altına streç film serdiğiniz borcama koyun, üzerinden bastırıp düzleştirin. Biz telaşla unuttuk bu aşamayı, o yüzden de borcamdan servis ettik. Bence böyle de çok güzeldi görüntüsü.. Ama streç film sererseniz ters çevirip dilimleme şansınız olur serviste.

4. Havuçları soyup rendeleyin ve 1 kaşık zeytinyağında rengi soluncaya kadar kavurun. İçine tuz, çok çok az karabiber, 1/2 limon suyu ve kalan patatesin yarısını ekleyip iyice karıştırın. Borcamdaki patatesin üzerine koyup bastırın.

5. Kırmızı lahananın yarısından biraz fazlasını (küçükse tamamını) birkaç parçaya bölüp robota atın, içine 1/2 limon, tuz, 1 kaşık zeytinyağı ve az karabiber ekleyip incecik kıydırın.

6. Kırmızı lahanayı kalan patetes ile karıştırıp en üste koyun, üzerini düzleştirip mısır serpiştirin. Eğer ters çevirecekseniz mısırı ters çevirdikten sonra serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok: