8 Mayıs 2014 Perşembe

Kaymaklı İrmik Helvası
Malzemeler
200 gr tereyağ
180 gr dolmalık fıstık
200 gr irmik...

4 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
200 gr kaymak
Antep fıstığı

Tereyağını derin bir tencereye alın. Fıstıkları ilave edip 1-2 dakika kavurun. İrmiği ilave edip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun. Başka bir tencerede süt ile toz şekeri kaynatın. Kavurduğunuz irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın. Vanilyayı ekleyip irmik sütü tamamen çekinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocağın altını kapatıp tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtün. 10-15 dakika dinlendirin. Helva ılınınca komposto kasesinin yarısına irmik helvasını alın. Kaşıkla iyice bastırın. üzerine kaymak yerleştirin. Tekrar helvadan ilave edip yine kaşıkla bastırın. Servis tabağına ters çevirip üzerini kaymak ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis
yapın.www.lezzet.com.tr
*************
Hiç üşenmemiş Yeşim hanım sizin için yapılışını bulmuş.. Teşekkür ederiz kendisine..
Mayonezli kalıp salata
yapılışı çok kolay.. bildiğimiz rus salatasını (isteyen elmada koyabilir) bi kalıba altına jelatin yada streç film koyarak dökün soğumuş haşlanmış yumurtalarınızı ortasına dizin kalan rus salatasını üstüne döküp düzleyin. kullandığınız jelatin yada streç filmi üstüne kapatın ve dolapta en az 5 saat bekletin.. geceden koyarsanız dolaba çok daha iyi olur
******************

Hiç yorum yok: