
SARAY USULÜ PİLİÇ YAHNİSİ
MALZEMELER
1 adet kemikleri çıkarılıp
dilimlenmiş bütün tavuk...
2 su bardağı arpacık soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet dolmalık biber
2 adet orta boy domates
3 çorba kaşığı tereyağı
1 diş doğranmış sarmısak
100 gram soyulmuş taze badem içi
1 adet kabuk tarçın
1 adet karanfil
HAZIRLANIŞI:
MALZEMELER
1 adet kemikleri çıkarılıp
dilimlenmiş bütün tavuk...
2 su bardağı arpacık soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet dolmalık biber
2 adet orta boy domates
3 çorba kaşığı tereyağı
1 diş doğranmış sarmısak
100 gram soyulmuş taze badem içi
1 adet kabuk tarçın
1 adet karanfil
HAZIRLANIŞI:
soğanların kabuklarını soyup kenara alın. Kırmızı biber ve dolmalık biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra dilimleyin. Domateslerin kabuklarını soyup her birini 8 parçaya bölün. Tereyağını bir tencerede eritip arpacık soğanları ve sarmısağı kısık ateşte 2 dakika soteleyin. Tavukları ve biberleri üzerine ekleyip orta ateşte sotelemeye devam edin. Tavukların pişmesine yakın maydanoz yaprakları dışında diğer malzemeyi üzerine ekleyin. 5 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Maydanoz yapraklarını yemeğe ekleyip karıştırdıktan sonra, ocaktan alıp servis yapın.
************************
************************
KIŞKIRTICI SALATA
Valsoya 100 gr ceviz koyup biraz ufalmaları için 2-3 tur çevirin. Daha sonra tavaya alarak kendi yağında hafif rengi dönene kadar kavurun sonra da soğuması için bir kaseye çıkarın. Yıkanıp, kurulanmış 1,5 bağ roka ve 1 ba...ğ tereyi ince ince kıyıp, karıştırma kasesine alın. Tavaya çok az yağ koyup, tavla zarı büyüklüğünde kesilmiş 100 gr taze köy peynirini renkleri hafif dönene kadar çevirin. Boziçleri de kaynar suda 1-2 dakika tutun, sonra soğuk sudan geçirin. Böylece kabuklarını soyup içindeki o nefis yeşil rengi ortaya çıkarabilirsiniz.
Sosu için 6 çorba kaşığı limon suyu, 7 çorba k. zeytinyağı, 2 çorba kaşığı nar ekşisi ve yarım çorba kaşığı bal ile biraz tuz ve karabiberi bir kavanoza koyun ve ağzını sıkıca kapatıp, karışması için sallayın.
Artık bu göze bayram ettiren rengarenk malzemeleri biraraya getirebilirsiniz. Sosu, cevizleri, roka ve tereyi servis kasesinde koyup iyice karıştırın. Üzerine kızartılmış peynirleri, yeşil rengiyle size göz kırpan boziçleri ve son olarak ½ narın taneleriyle süsleyin.
Malzemeler
100 gr. ceviz
1,5 bağ roka
1 bağ tere
100 gr. taze köy peyniri
6 çorba kaşığı limon suyu
7 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
½ çorba kaşığı bal
4 çorba kaşığı boziç
½ adet nar
Tuz ve karabiber
Valsoya 100 gr ceviz koyup biraz ufalmaları için 2-3 tur çevirin. Daha sonra tavaya alarak kendi yağında hafif rengi dönene kadar kavurun sonra da soğuması için bir kaseye çıkarın. Yıkanıp, kurulanmış 1,5 bağ roka ve 1 ba...ğ tereyi ince ince kıyıp, karıştırma kasesine alın. Tavaya çok az yağ koyup, tavla zarı büyüklüğünde kesilmiş 100 gr taze köy peynirini renkleri hafif dönene kadar çevirin. Boziçleri de kaynar suda 1-2 dakika tutun, sonra soğuk sudan geçirin. Böylece kabuklarını soyup içindeki o nefis yeşil rengi ortaya çıkarabilirsiniz.
Sosu için 6 çorba kaşığı limon suyu, 7 çorba k. zeytinyağı, 2 çorba kaşığı nar ekşisi ve yarım çorba kaşığı bal ile biraz tuz ve karabiberi bir kavanoza koyun ve ağzını sıkıca kapatıp, karışması için sallayın.
Artık bu göze bayram ettiren rengarenk malzemeleri biraraya getirebilirsiniz. Sosu, cevizleri, roka ve tereyi servis kasesinde koyup iyice karıştırın. Üzerine kızartılmış peynirleri, yeşil rengiyle size göz kırpan boziçleri ve son olarak ½ narın taneleriyle süsleyin.
Malzemeler
100 gr. ceviz
1,5 bağ roka
1 bağ tere
100 gr. taze köy peyniri
6 çorba kaşığı limon suyu
7 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
½ çorba kaşığı bal
4 çorba kaşığı boziç
½ adet nar
Tuz ve karabiber
*******************************

KADAYIFLI TAVUK
Tavukları önce tuz, karabiber, zahter kekik ve çok az zeytinyağı ile soslayın. Son olarak da incecik doğradığınız sarımsağı ekleyin ve tavukları marine olması için bir kenarda bekletin. Kadayıfları birkaç saat dışarıda bıra...karak veya fırında 5 dakika bekleterek kurutun. Kurutulmuş kadayıfı elinizle iyice ufaltın, galeta unu kıvamında kadayıf unu elde edin.Yumurta sarılarını ayrı bir kaba alın. Tavukları önce yumurta sarısına sonra kadayıfa bulayın ve zeytinyağında iki tarafı nar gibi kızarana kadar, çevirerek kızartın. Tavadan aldıktan sonra, sıcakken üzerine mandalina sıkın. Böylece kadayıflı tavuğunuz afiyetle yemeniz için servise hazır.
-Kadayıf
-Şnitzellik dövülmüş tavuk göğsü
-Tuz
-Karabiber
-Sarımsak
-Zahter kekik
-Zeytinyağı
-Yumurta sarısı
Tavukları önce tuz, karabiber, zahter kekik ve çok az zeytinyağı ile soslayın. Son olarak da incecik doğradığınız sarımsağı ekleyin ve tavukları marine olması için bir kenarda bekletin. Kadayıfları birkaç saat dışarıda bıra...karak veya fırında 5 dakika bekleterek kurutun. Kurutulmuş kadayıfı elinizle iyice ufaltın, galeta unu kıvamında kadayıf unu elde edin.Yumurta sarılarını ayrı bir kaba alın. Tavukları önce yumurta sarısına sonra kadayıfa bulayın ve zeytinyağında iki tarafı nar gibi kızarana kadar, çevirerek kızartın. Tavadan aldıktan sonra, sıcakken üzerine mandalina sıkın. Böylece kadayıflı tavuğunuz afiyetle yemeniz için servise hazır.
-Kadayıf
-Şnitzellik dövülmüş tavuk göğsü
-Tuz
-Karabiber
-Sarımsak
-Zahter kekik
-Zeytinyağı
-Yumurta sarısı
******************
TAVADA SOSLU GÖZ YUMURTA
1 adet soğanı küp küp doğrayın ve hazırladığınız lezzetli tereyağı karışımından 1 çorba kaşığını tavaya alarak, soğanları bu yağda soteleyin. Ardından şeritler halinde doğranmış 1’er dolmalık yeşil ve kapya biber ...ile ince ince dilimlenmiş 2 diş sarımsağı ekleyip, sotelemeye devam edin. Soğanlar ölünce içine 1 çorba kaşığı biber salçası, salçanın açılması içinde 3 çorba kaşığı su ekleyerek karıştırın ve tavaya ekleyin. 1 adet kuru ekmek dilimini bıçakla yada elinizle ufak küpler halinde parçalayarak ilave edin. Ekmekler tavadaki suyu hafif çekince içine 3 adet yumurtayı göz göz kırın ve sarısını bozmadan, beyazları iyice pişene kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyerek afiyetle yiyin.
Malzemeler
1 adet orta boy soğan
3 adet yumurta
1 adet kapya biber
1 adet yeşil dolmalık biber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
3-4 çorba kaşığı su
1 dilim kızarmış ya da kuru ekmek
1 çorba kaşığı Lezzetli Tereyağı karışımı
Tuz
Karabiber
1 adet soğanı küp küp doğrayın ve hazırladığınız lezzetli tereyağı karışımından 1 çorba kaşığını tavaya alarak, soğanları bu yağda soteleyin. Ardından şeritler halinde doğranmış 1’er dolmalık yeşil ve kapya biber ...ile ince ince dilimlenmiş 2 diş sarımsağı ekleyip, sotelemeye devam edin. Soğanlar ölünce içine 1 çorba kaşığı biber salçası, salçanın açılması içinde 3 çorba kaşığı su ekleyerek karıştırın ve tavaya ekleyin. 1 adet kuru ekmek dilimini bıçakla yada elinizle ufak küpler halinde parçalayarak ilave edin. Ekmekler tavadaki suyu hafif çekince içine 3 adet yumurtayı göz göz kırın ve sarısını bozmadan, beyazları iyice pişene kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyerek afiyetle yiyin.
Malzemeler
1 adet orta boy soğan
3 adet yumurta
1 adet kapya biber
1 adet yeşil dolmalık biber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
3-4 çorba kaşığı su
1 dilim kızarmış ya da kuru ekmek
1 çorba kaşığı Lezzetli Tereyağı karışımı
Tuz
Karabiber

Kağıt kebabı malzemeleri
500 gr kuşbaşı dana eti 2 havuç 2 patates 1 su bardağı bezelye 20 arpacık soğanı 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 2 domates 1 su bardağı su Tuz Karabiber Kekik Mayd...anoz
Kağıt kebabı:
Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Tencerede zeytinyağı, soğan ve etleri 3 dakika soteleyin. Salça ve su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Patates, domates ve havuçları küp şeklinde doğrayıp etlere ilave edin. Sebzeler yumuşayınca bezelye, tuz, karabiber ve kekik ekleyin ve 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Yağlı kağıtları 4 parça dikdörtgen şeklinde kesin. Yemeği kağıdın ortasına paylaştırıp kenarlarını ortasına doğru katlayın. Kenarlarını da katlayıp paket haline getirin ve kat yeri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Kağıtların üzerlerini ıslatıp 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirip, maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Kağıt kebabı artık hazır, afiyet olsun.
Yemek Tarifleri: http://www.lezzet.com.tr/kagit-kebabi/tarif/5399c39.aspx#ixzz29jeaToZZ Devamını Gör
500 gr kuşbaşı dana eti 2 havuç 2 patates 1 su bardağı bezelye 20 arpacık soğanı 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 2 domates 1 su bardağı su Tuz Karabiber Kekik Mayd...anoz
Kağıt kebabı:
Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Tencerede zeytinyağı, soğan ve etleri 3 dakika soteleyin. Salça ve su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Patates, domates ve havuçları küp şeklinde doğrayıp etlere ilave edin. Sebzeler yumuşayınca bezelye, tuz, karabiber ve kekik ekleyin ve 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Yağlı kağıtları 4 parça dikdörtgen şeklinde kesin. Yemeği kağıdın ortasına paylaştırıp kenarlarını ortasına doğru katlayın. Kenarlarını da katlayıp paket haline getirin ve kat yeri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Kağıtların üzerlerini ıslatıp 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirip, maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Kağıt kebabı artık hazır, afiyet olsun.
Yemek Tarifleri: http://www.lezzet.com.tr/kagit-kebabi/tarif/5399c39.aspx#ixzz29jeaToZZ Devamını Gör
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder