Malzemeler:
2 su bardagi yogurt(sulu kismindan)
1 yumurta
1 cay kasigi karbonat
Bir tatli kasigi tuz(tepeleme olmasin)
Aldigi kadar un
Kizartmak icin,siviyag
pratik pisi tarifi
Malzemeleri karisitirip yumusak bir hamur hazirliyoruz.
10 dk dinlendirip (aceleniz varsa hic gerek yok:)kalin olmayacak sekilde merdaneyle aciyoruz.Acma esnasinda yapisirsa un kullanabilirsiniz.
Daha sonra bir kalipla ya da bardakla ya da bicakla istegidiniz sekilde keserek iyice kizdirdigimiz yagda kizartiyoruz.
Ben biraz citir sevdigim icin fazla kizarttim,hafif kizarincada alabilirsiniz,kabardigi icin ici bos oluyor,hamur kalma ihtimali yok yani:)))
Daha sonra havlu kagit serdigimiz tabaga aliyoruz,salatalik domates ve peynirle servis edilmesi tavsiye olunur:)))))
Hamur fazla gelirse,hamurun uzerini iyice kapatip buzdolabinda bekletebilirsiniz,ertesi gun icinde kullanilabilir.
Ozellikle bes caylari icin,hem pratik,hem yag cekmeyen kolay bir tarif…
Afiyet olsun…
***********************
tavuklu garniturlu borek
Malzemeler:
1 yumurta
1 cay kasigi karbonat
Bir tatli kasigi tuz(tepeleme olmasin)
Aldigi kadar un
Kizartmak icin,siviyag
pratik pisi tarifi
Malzemeleri karisitirip yumusak bir hamur hazirliyoruz.
10 dk dinlendirip (aceleniz varsa hic gerek yok:)kalin olmayacak sekilde merdaneyle aciyoruz.Acma esnasinda yapisirsa un kullanabilirsiniz.
Daha sonra bir kalipla ya da bardakla ya da bicakla istegidiniz sekilde keserek iyice kizdirdigimiz yagda kizartiyoruz.
Ben biraz citir sevdigim icin fazla kizarttim,hafif kizarincada alabilirsiniz,kabardigi icin ici bos oluyor,hamur kalma ihtimali yok yani:)))
Daha sonra havlu kagit serdigimiz tabaga aliyoruz,salatalik domates ve peynirle servis edilmesi tavsiye olunur:)))))
Hamur fazla gelirse,hamurun uzerini iyice kapatip buzdolabinda bekletebilirsiniz,ertesi gun icinde kullanilabilir.
Ozellikle bes caylari icin,hem pratik,hem yag cekmeyen kolay bir tarif…
Afiyet olsun…
***********************
tavuklu garniturlu borek
Malzemeler:
1 paket ucgen yufka
Sosu icin:
1 su bardagi yogurt
Yarim su bardagi sut
Yarim su bardagi siviyag
1 yumurta
(su bardagi olcusu/200ml)
Ic harci icin:
2 adet tavuk gogsu
1 kase bezelye
1 adet kuru sogan
1 adet patates
1 yemek kasigi salca
3 kepce tavuk suyu yada normal su
Tuz,karabiber,kirmizi biber,kekik
Uzeri icin,yogurt ,kirmizi biberle kizdirilmis yag
tavuklu yogurtlu borek
Oncelikli ic harcimizi hazirliyoruz.
Tavuk gogsunu iyice yumusayinca kadar hasliyoruz ve kusbasi kesiyoruz.
Soganimizi ince ince dograyip siviyagda kavuruyoruz,patatesleride kup kup dogartip ekliyoruz ve kapagini kapatip biraz kavuruyoruz.
Sonra bezelyeyi ekliyoruz,(ben dondurulmus kullandim),bes dakika daha agzini kapatip pisiriyoruz.
En son salca ve tavugu ekliyoruz,biraz daha kavurup icine tavuk suyu yada normal su ekliyoruz,tuz ve baharatini zevkinize gore ekleyip agzini kapatiyoruz ve suyunu iyice cekene kadar pisiriyoruz.(puf nokta suyunu iyice cekmesi ve tum malzemelerin ozleslesmesi)
Ic harcimizdan sosumuzu hazirliyoruz,tum malzemeyi cirpiciyla cirpiyoruz.
Ucgen yufkalarimizin(isterseniz normal yufkalari sigara boregi yapacak gibi kesebilirisniz)bir tanesini serip uzerine sosumuzdan suruyoruz ve uzerine ikinci kati koyup onada sos suruyoruz,ic harcini koyup(bol bol koyarsaniz cok daha guzel olur)sigara boregi gibi sariyoruz.(yani ic harc iki kat yufkanin icine sariliyor)
Onceden isitilmis 175 derecede iyice kizarana kadar pisiriyoruz.
Yogurdumuza isterseniz sarimsak ve mayonez ekleyerek(ben kullanmadigim icin yazmadim)cirpiyoruz,boreklerimizin ilk sicakliklari ciktiktan sonra uzerlerine ikiser kasik koyuyoruz,kizdirdigimiz siviyaginida uzerine gezdirip afiyetle yiyoruz:))
Bu tarz boreklerde onemli olan ic harcinin bol olmasidir..Eger boregi adet olarak fazla yapacaksaniz ic harcini daha fazla yapabilirisniz,Ben bu olculerde 14 borek yaptim..
Afiyet olsun…

Sosu icin:
1 su bardagi yogurt
Yarim su bardagi sut
Yarim su bardagi siviyag
1 yumurta
(su bardagi olcusu/200ml)
Ic harci icin:
2 adet tavuk gogsu
1 kase bezelye
1 adet kuru sogan
1 adet patates
1 yemek kasigi salca
3 kepce tavuk suyu yada normal su
Tuz,karabiber,kirmizi biber,kekik
Uzeri icin,yogurt ,kirmizi biberle kizdirilmis yag
tavuklu yogurtlu borek
Oncelikli ic harcimizi hazirliyoruz.
Tavuk gogsunu iyice yumusayinca kadar hasliyoruz ve kusbasi kesiyoruz.
Soganimizi ince ince dograyip siviyagda kavuruyoruz,patatesleride kup kup dogartip ekliyoruz ve kapagini kapatip biraz kavuruyoruz.
Sonra bezelyeyi ekliyoruz,(ben dondurulmus kullandim),bes dakika daha agzini kapatip pisiriyoruz.
En son salca ve tavugu ekliyoruz,biraz daha kavurup icine tavuk suyu yada normal su ekliyoruz,tuz ve baharatini zevkinize gore ekleyip agzini kapatiyoruz ve suyunu iyice cekene kadar pisiriyoruz.(puf nokta suyunu iyice cekmesi ve tum malzemelerin ozleslesmesi)
Ic harcimizdan sosumuzu hazirliyoruz,tum malzemeyi cirpiciyla cirpiyoruz.
Ucgen yufkalarimizin(isterseniz normal yufkalari sigara boregi yapacak gibi kesebilirisniz)bir tanesini serip uzerine sosumuzdan suruyoruz ve uzerine ikinci kati koyup onada sos suruyoruz,ic harcini koyup(bol bol koyarsaniz cok daha guzel olur)sigara boregi gibi sariyoruz.(yani ic harc iki kat yufkanin icine sariliyor)
Onceden isitilmis 175 derecede iyice kizarana kadar pisiriyoruz.
Yogurdumuza isterseniz sarimsak ve mayonez ekleyerek(ben kullanmadigim icin yazmadim)cirpiyoruz,boreklerimizin ilk sicakliklari ciktiktan sonra uzerlerine ikiser kasik koyuyoruz,kizdirdigimiz siviyaginida uzerine gezdirip afiyetle yiyoruz:))
Bu tarz boreklerde onemli olan ic harcinin bol olmasidir..Eger boregi adet olarak fazla yapacaksaniz ic harcini daha fazla yapabilirisniz,Ben bu olculerde 14 borek yaptim..
Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder