14 Mayıs 2014 Çarşamba

diyet yemeği


Ev Yapımı Limonata
Malzemeler
10 adet sulu limon
5 bardak toz şeker (Dilerseniz 1 bardağını esmer şeker olarak da kullanabilirsiniz)

1 portakal

Yapılışı:
Limonları iyice yıkayın ve rendenin ince tarafı ile beyaz kısmını almamaya özen göstererek rendeleyin.
1 adet protakalın da kabuğunu rendeleyin. Limonların ve portakalın suyunu sıkın.
Derin bir kaba kabuk rendelerini ve limon+portakal suyunu dökün.
Üzerine 5 bardak toz şekeri ilave edin kaşık ile karıştırın.
Kabın ağzını kapatıp 1 gece şekerin sulanması için bekletin.
Ertesi gün şeker tamamen eriyene kadar tahta bir kaşık yardımı ile karışımı karıştırın.
Şeker tamamen eridikten sonra derin bir kaba tel süzgeç yerleştirin. Eğer süzgeçin teli çok sık değilse üzerine temiz bir tülbent yayıp, şekeri tamamen erimiş olan karışımı boşaltın.
Oldukça yavaş süzülecektir eğer beklemek istemiyorsanız tülbenti dört ucundan tutup çevirerek ağzını sıkın ve eliniz ile karışımı ittirerek limonata özünün süzülmesini sağlayın.
Bu şekilde yaklaşık olarak 1,5-2 litre kadar limonata özü elde edeceksiniz.
Tamamen süzülen özü cam şişeler koyun, buzdolabında 2 hafta boyunca muhafaza edebilirsiniz ve dilediğiniz zaman damak zevkinize uygun şekilde bir miktar özden bardağa koyup sulandırarak içebilirsiniz.
Daha uzun süreli kullanmak isterseniz de buz kalıplarına limonata özü koyup dondurucuda dondurup kullanacağınız zaman -bir küp buz limonata özünü- bardağa koyup üzerine su ilavesi ile tüketebilirsiniz.
Bu arada süzme işlemi esnasında tülbent bezinde kalan rendelenmiş kabukların üzerine de 1-2 bardak su ilavesi yaparsanız kabukların üzerine kalan şekerli katmanı da değerlendirmiş olursunuz.

Afiyet olsun…
Ev Yapımı Limonata

Malzemeler
10 adet sulu limon
5 bardak toz şeker (Dilerseniz 1 bardağını esmer şeker olarak da kullanabilirsiniz)
1 portakal

Yapılışı:
Limonları iyice yıkayın ve rendenin ince tarafı ile beyaz kısmını almamaya özen göstererek rendeleyin.
1 adet protakalın da kabuğunu rendeleyin. Limonların ve portakalın suyunu sıkın.
Derin bir kaba kabuk rendelerini ve limon+portakal suyunu dökün.
Üzerine 5 bardak toz şekeri ilave edin kaşık ile karıştırın.
Kabın ağzını kapatıp 1 gece şekerin sulanması için bekletin.
Ertesi gün şeker tamamen eriyene kadar tahta bir kaşık yardımı ile karışımı karıştırın.
Şeker tamamen eridikten sonra derin bir kaba tel süzgeç yerleştirin. Eğer süzgeçin teli çok sık değilse üzerine temiz bir tülbent yayıp, şekeri tamamen erimiş olan karışımı boşaltın.
Oldukça yavaş süzülecektir eğer beklemek istemiyorsanız tülbenti dört ucundan tutup çevirerek ağzını sıkın ve eliniz ile karışımı ittirerek limonata özünün süzülmesini sağlayın.
Bu şekilde yaklaşık olarak 1,5-2 litre kadar limonata özü elde edeceksiniz.
Tamamen süzülen özü cam şişeler koyun, buzdolabında 2 hafta boyunca muhafaza edebilirsiniz ve dilediğiniz zaman damak zevkinize uygun şekilde bir miktar özden bardağa koyup sulandırarak içebilirsiniz.
Daha uzun süreli kullanmak isterseniz de buz kalıplarına limonata özü koyup dondurucuda dondurup kullanacağınız zaman -bir küp buz limonata özünü- bardağa koyup üzerine su ilavesi ile tüketebilirsiniz.
Bu arada süzme işlemi esnasında tülbent bezinde kalan rendelenmiş kabukların üzerine de 1-2 bardak su ilavesi yaparsanız kabukların üzerine kalan şekerli katmanı da değerlendirmiş olursunuz.

Afiyet olsun…
Fıstıklı Yaş Pasta Tarifi
Gerekli olan malzemeler:
Hamuru için:
1 su bardağı sıvıyağı,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı süt,
3 adet yumurta,
1 paket vanilya,
Aldığı kadar un,
1 paket kabartma tozu.

Kreması için:
4 yemek kaşığı toz şeker,
4 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı nişasta,
4 su bardağı süt,
1 paket vanilya.

Üzeri için:
Tart jölesi,
Fıstık,
Çilekli süt.

Yapılışı
Geniş ve derin bir kap alın.
3 adet yumurtayı kırıp çırpın.
Ardından 1 su bardağı toz şekeri de ilave edip iyice çırpın.
Sonra 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvıyağını da ekleyip çırpmaya devam edin.
Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı da koyup karıştırın.
Kullanacağınız fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız karışımı döküp fırına gönderin.
Kek piştikten sonra soğumasını bekleyin.
Pastanın kremasının yapımına geçin.
Bir tencere alın.
4 yemek kaşığı toz şeker, 4 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta ve 4 su bardağı sütü koyup kaynayana kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra 1 paket vanilyayı da ilave edin.
2-3 dakika kadar daha kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
Krema soğurken tart jölesinin hazırlamaya başlayın.
Tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Kek ve krema soğuduktan sonra keki iki parçaya bölün.
Bir parçasını büyük bir tabağın üzerine koyun ve çilekli süt ile ıslatın.
Sonra soğumuş olan kremanın bir kısmını üzerine sürün.
Sonra diğer parçayı kremanın üzerine kapatın ve çilekli süt ile ıslatın.
Kalan kremanın tamamını pastanın her tarafına sürün.
Daha sonra hazırladığınız tart jölesinin bir kısmını pastanın üzerine sürün.
Sonra fıstıkları pastanın her tarafına güzelce yerleştirin.
Kalan tart jölesini fıstıkların üzerine gezdirin.
Fıstıklı yaş pasta hazır, afiyet olsun…...

Hiç yorum yok: