Malzemeler:
3 yemek kasigi zeytinyagi
1 adet patates
1 adet havuc
Kofte icin:
200 gr kiyma
3 yemek kasigi koftelik bulgur
1 caykasigi karabiber
Kimyon,kirmizi biber,tuz
Terbiye icin:
2 yumurta sarisi
1 limon suyu
Pistikten sonra icine koymak icin istenilen miktarda maydonoz
kofteli eksili corba
Yapilisi:
Oncelikle kofte malzemelerini yogurup minik kofteler yapiyoruz,un serptigimiz bir tepsiye koftelerimiz koyuyoruz.
Patates ve havucu minik minik dograyip zeytinyaginda kavuruyoruz ve uzerine 1,5 litre kadar su koyup kaynamasini bekliyoruz.
Su iyice kaynayinca koftelerimizide ekleyip,patates ve havuclar iyice pisene kadar bekliyoruz.
Bu arada terbiye icin iki yumurta sarisi ve bir adet limonun suyunu iyice cirpiyoruz.
Kaynayan corbamizin icine,hizli hizli karistirarak terbiyemizi ekliyoruz ve bir tasim daha kaynatip,tuzunuda koyup altini kapatiyoruz.
Isterseniz suyunu azaltip daha koyu bir kivam elde edebilirsiniz ..
Afiyet olsun..
..
ic Pilav....Malzemeler:
2 su bardagi jasmine pirinc
3,5 su bardagi su(et yada tavuk suyuda olabilir)
1 kucuk boy kuru sogan
2 tatli kasigi cam fistigi
2 yemek kasigi kus uzumu
1 cay kasigi yeni bahar
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi tarcin
Tuz
Tereyag
ic pilav tarifi
Oncelikle sogani minik minik dograyip,yeteri kadar tereyaginda fistikla birlikte kavuruyoruz.
Kus uzumunu ilik su dolu bir kasede soganlar kavruluncaya kadar bekletiyoruz.
Soganlar kavrulduktan sonra pirincimizide ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz,sonuna dogru kus uzumu,yenibahar, tuz ve karabiberi ekliyoruz,onlarlada azicik kavurduktan sonra suyumuzu ekleyip,tenceremizin kapagini kapatip pismesini bekliyoruz.
Pilavimizi pistikten hemen sonra kapagini acip tarcini ekliyoruz,hafifce karisitiryoruz ve demlenmeye birakiyoruz.
Afiyet sifa olsun..




1 adet patates
1 adet havuc
Kofte icin:
200 gr kiyma
3 yemek kasigi koftelik bulgur
1 caykasigi karabiber
Kimyon,kirmizi biber,tuz
Terbiye icin:
2 yumurta sarisi
1 limon suyu
Pistikten sonra icine koymak icin istenilen miktarda maydonoz
kofteli eksili corba
Yapilisi:
Oncelikle kofte malzemelerini yogurup minik kofteler yapiyoruz,un serptigimiz bir tepsiye koftelerimiz koyuyoruz.
Patates ve havucu minik minik dograyip zeytinyaginda kavuruyoruz ve uzerine 1,5 litre kadar su koyup kaynamasini bekliyoruz.
Su iyice kaynayinca koftelerimizide ekleyip,patates ve havuclar iyice pisene kadar bekliyoruz.
Bu arada terbiye icin iki yumurta sarisi ve bir adet limonun suyunu iyice cirpiyoruz.
Kaynayan corbamizin icine,hizli hizli karistirarak terbiyemizi ekliyoruz ve bir tasim daha kaynatip,tuzunuda koyup altini kapatiyoruz.
Isterseniz suyunu azaltip daha koyu bir kivam elde edebilirsiniz ..
Afiyet olsun..
..

Gercegini Aratmayan Iskembe Corbasi:) Malzemeler:
2 adet tavuk gogsu
1 bas sarimsak
2 adet tavuk gogsu
1 bas sarimsak
4 kasik tereyag
3 yemek kasigi un
3 su bardagi tavuk suyu
3 su bardagi soguk sut
Karabiber,tuz,sirke
yalanci iskembe corbasi
Yapilisi:
Tavuk goguslerini bol suda haslayip(suyunuda kullanacagimiz icin) kucuk kucuk dogruyoruz.
Sarimsaklarimizida kucuk kucuk dogruyoruz.
Tereyagimizi eritip dogradigimiz tavugu ve sarimsagin bir kismini ve daha sonrada unu ekleyerek bir sure kavuruyoruz.
Once uc bardak tavuk suyunu,sonrada soguk sutumuzu ekiyoruz,kaynayana kadar karistiriyoruz.
Tuzu servis yaparken koyuyoruz ki sut kesilmesin.
Servis yaparken uzerine siviyag ve pulbiberi yakiyoruz,,Ayrica isterseniz sarimsakli sirkeli su hazirlayip uzerine gezdirebilirisniz.
Afiyet sifa olsun..
3 yemek kasigi un
3 su bardagi tavuk suyu
3 su bardagi soguk sut
Karabiber,tuz,sirke
yalanci iskembe corbasi
Yapilisi:
Tavuk goguslerini bol suda haslayip(suyunuda kullanacagimiz icin) kucuk kucuk dogruyoruz.
Sarimsaklarimizida kucuk kucuk dogruyoruz.
Tereyagimizi eritip dogradigimiz tavugu ve sarimsagin bir kismini ve daha sonrada unu ekleyerek bir sure kavuruyoruz.
Once uc bardak tavuk suyunu,sonrada soguk sutumuzu ekiyoruz,kaynayana kadar karistiriyoruz.
Tuzu servis yaparken koyuyoruz ki sut kesilmesin.
Servis yaparken uzerine siviyag ve pulbiberi yakiyoruz,,Ayrica isterseniz sarimsakli sirkeli su hazirlayip uzerine gezdirebilirisniz.
Afiyet sifa olsun..
2 su bardagi jasmine pirinc
3,5 su bardagi su(et yada tavuk suyuda olabilir)
1 kucuk boy kuru sogan
2 tatli kasigi cam fistigi
2 yemek kasigi kus uzumu
1 cay kasigi yeni bahar
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi tarcin
Tuz
Tereyag
ic pilav tarifi
Oncelikle sogani minik minik dograyip,yeteri kadar tereyaginda fistikla birlikte kavuruyoruz.
Kus uzumunu ilik su dolu bir kasede soganlar kavruluncaya kadar bekletiyoruz.
Soganlar kavrulduktan sonra pirincimizide ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz,sonuna dogru kus uzumu,yenibahar, tuz ve karabiberi ekliyoruz,onlarlada azicik kavurduktan sonra suyumuzu ekleyip,tenceremizin kapagini kapatip pismesini bekliyoruz.
Pilavimizi pistikten hemen sonra kapagini acip tarcini ekliyoruz,hafifce karisitiryoruz ve demlenmeye birakiyoruz.
Afiyet sifa olsun..

Tahinli Corek....Malzemeler:
1 su bardagi sut
1 caybardagi yogurt
1 su bardagi sut
1 caybardagi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 yumurta
2 yemek kasigi seker
1 silme tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi kurumaya
Un
Ici icin:
2 su bardagi cekilmis ceviz
1 su bardagi seker
1,5 su bardagi tahin
Hamur malzemelerindcen yumuska bir hamur yapip mayalanmasi icin bekliyoruz.
Mayalandiktan sonra hamurumuzu 6 parcaya boluyoruz.
Pasta tabagi buyuklugunde,kare olacak sekilde yarim cm kalinliginda aciyoruz,icine tahin seker ve dovulmus ceviz koyuyoruz,sonra bir tane daha acip uzerine koyuyoruz.onunda uzerine tahin seker ve ceviz koyup zarf seklinde katliyoruz.Yani iki katli tahinli cevizli bir zarfimiz oluyor:)
Tum hamurlari ikiserli gruplar halinde bu sekilde aciyoruz.
Zarflarimizi 20 dk dinlendirip ,tekrar aciyoruz,cok ince olmayacak sekilde…
Actigimiz hamuru seritler halinde kesiyoruz,5-6 serit oldu benimki..Seritimizi once iki tarafindan tutup ikisini ters yone dogru kiviriyoruz sonra kendi etrafinda doluyoruz,Tum hamurlarimizi bu sekilde yapiyoruz.
Tepsi mayasi icin bir saate yakin bekliyoruz.
Uzerlerine yag surup 350 f de uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz....
1 yumurta
2 yemek kasigi seker
1 silme tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi kurumaya
Un
Ici icin:
2 su bardagi cekilmis ceviz
1 su bardagi seker
1,5 su bardagi tahin
Hamur malzemelerindcen yumuska bir hamur yapip mayalanmasi icin bekliyoruz.
Mayalandiktan sonra hamurumuzu 6 parcaya boluyoruz.
Pasta tabagi buyuklugunde,kare olacak sekilde yarim cm kalinliginda aciyoruz,icine tahin seker ve dovulmus ceviz koyuyoruz,sonra bir tane daha acip uzerine koyuyoruz.onunda uzerine tahin seker ve ceviz koyup zarf seklinde katliyoruz.Yani iki katli tahinli cevizli bir zarfimiz oluyor:)
Tum hamurlari ikiserli gruplar halinde bu sekilde aciyoruz.
Zarflarimizi 20 dk dinlendirip ,tekrar aciyoruz,cok ince olmayacak sekilde…
Actigimiz hamuru seritler halinde kesiyoruz,5-6 serit oldu benimki..Seritimizi once iki tarafindan tutup ikisini ters yone dogru kiviriyoruz sonra kendi etrafinda doluyoruz,Tum hamurlarimizi bu sekilde yapiyoruz.
Tepsi mayasi icin bir saate yakin bekliyoruz.
Uzerlerine yag surup 350 f de uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz....





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder