14 Mayıs 2014 Çarşamba

Kofteli Eksili Corba

Malzemeler:
3 yemek kasigi zeytinyagi
1 adet patates
1 adet havuc
Kofte icin:
200 gr kiyma
3 yemek kasigi koftelik bulgur
1 caykasigi karabiber
Kimyon,kirmizi biber,tuz
Terbiye icin:
2 yumurta sarisi
1 limon suyu
Pistikten sonra icine koymak icin istenilen miktarda maydonoz
kofteli eksili corba
Yapilisi:
Oncelikle kofte malzemelerini yogurup minik kofteler yapiyoruz,un serptigimiz bir tepsiye koftelerimiz koyuyoruz.
Patates ve havucu minik minik dograyip zeytinyaginda kavuruyoruz ve uzerine 1,5 litre kadar su koyup kaynamasini bekliyoruz.
Su iyice kaynayinca koftelerimizide ekleyip,patates ve havuclar iyice pisene kadar bekliyoruz.
Bu arada terbiye icin iki yumurta sarisi ve bir adet limonun suyunu iyice cirpiyoruz.
Kaynayan corbamizin icine,hizli hizli karistirarak terbiyemizi ekliyoruz ve bir tasim daha kaynatip,tuzunuda koyup altini kapatiyoruz.
Isterseniz suyunu azaltip daha koyu bir kivam elde edebilirsiniz ..
Afiyet olsun..

..
Gercegini Aratmayan Iskembe Corbasi:) Malzemeler:
2 adet tavuk gogsu
1 bas sarimsak
4 kasik tereyag
3 yemek kasigi un
3 su bardagi tavuk suyu
3 su bardagi soguk sut
Karabiber,tuz,sirke
yalanci iskembe corbasi

Yapilisi:
Tavuk goguslerini bol suda haslayip(suyunuda kullanacagimiz icin) kucuk kucuk dogruyoruz.
Sarimsaklarimizida kucuk kucuk dogruyoruz.
Tereyagimizi eritip dogradigimiz tavugu ve sarimsagin bir kismini ve daha sonrada unu ekleyerek bir sure kavuruyoruz.
Once uc bardak tavuk suyunu,sonrada soguk sutumuzu ekiyoruz,kaynayana kadar karistiriyoruz.
Tuzu servis yaparken koyuyoruz ki sut kesilmesin.
Servis yaparken uzerine siviyag ve pulbiberi yakiyoruz,,Ayrica isterseniz sarimsakli sirkeli su hazirlayip uzerine gezdirebilirisniz.
Afiyet sifa olsun..
ic Pilav....Malzemeler:

2 su bardagi jasmine pirinc
 3,5 su bardagi su(et yada tavuk suyuda olabilir)
 1 kucuk boy kuru sogan
 2 tatli kasigi cam fistigi
 2 yemek kasigi kus uzumu
 1 cay kasigi yeni bahar
 1 cay kasigi karabiber
 1 cay kasigi tarcin
 Tuz
 Tereyag

 ic pilav tarifi
 Oncelikle sogani minik minik dograyip,yeteri kadar tereyaginda fistikla birlikte kavuruyoruz.
 Kus uzumunu ilik su dolu bir kasede soganlar kavruluncaya kadar bekletiyoruz.
Soganlar kavrulduktan sonra pirincimizide ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz,sonuna dogru kus uzumu,yenibahar, tuz ve karabiberi ekliyoruz,onlarlada azicik kavurduktan sonra suyumuzu ekleyip,tenceremizin kapagini kapatip pismesini bekliyoruz.
 Pilavimizi pistikten hemen sonra kapagini acip tarcini ekliyoruz,hafifce karisitiryoruz ve demlenmeye birakiyoruz.
 Afiyet sifa olsun..


Tahinli Corek....Malzemeler:
1 su bardagi sut
1 caybardagi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 yumurta
2 yemek kasigi seker
1 silme tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi kurumaya
Un
Ici icin:
2 su bardagi cekilmis ceviz
1 su bardagi seker
1,5 su bardagi tahin
Hamur malzemelerindcen yumuska bir hamur yapip mayalanmasi icin bekliyoruz.
Mayalandiktan sonra hamurumuzu 6 parcaya boluyoruz.
Pasta tabagi buyuklugunde,kare olacak sekilde yarim cm kalinliginda aciyoruz,icine tahin seker ve dovulmus ceviz koyuyoruz,sonra bir tane daha acip uzerine koyuyoruz.onunda uzerine tahin seker ve ceviz koyup zarf seklinde katliyoruz.Yani iki katli tahinli cevizli bir zarfimiz oluyor:)
Tum hamurlari ikiserli gruplar halinde bu sekilde aciyoruz.
Zarflarimizi 20 dk dinlendirip ,tekrar aciyoruz,cok ince olmayacak sekilde…
Actigimiz hamuru seritler halinde kesiyoruz,5-6 serit oldu benimki..Seritimizi once iki tarafindan tutup ikisini ters yone dogru kiviriyoruz sonra kendi etrafinda doluyoruz,Tum hamurlarimizi bu sekilde yapiyoruz.
Tepsi mayasi icin bir saate yakin bekliyoruz.
Uzerlerine yag surup 350 f de uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz....
 

Bu gü nefiss bir makarna yaptım tamamen uydurma ... tavuğu haşladım parçaladım suyuna makarnaları koydum onlarda haşladım tavada tereyağını kızdırdım kırmızı biber coss yapınca birazda salça koydum bir bardakta tavuk suyu ekledim teşsideki makarna tavuk karışımının üzerine bocaladım ve bu nefis manzara çıktı ortaya...unutmadann birkaç diş sarımsak azcıkta, karabiber koymuştum akşama kızımla damadım umarım beğenir :):)
 

KARIŞIK OTLU BÖREK
MALZEMELER:
Hamur için:
7 kahve fincanı un
2 yumurta

1.5 fincan zeytinyağı
1.5 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Tuz

İç Harcı İçin:
Yarım demet ıspanak,Yarım demet pazı,Yarım demet pırasa
Yarım demet arapsaçı,Yarım demet iğnelik ,Yarım demet gelincik
Yarım demet mayda,Yarım demet kuzu kulağı,Yarım demet ebegümeci
Yarım demet labada ,Yarım demet maydanoz,Yarım demet taze soğan,Yarım kilo lor peyniri
Karabiber, Pulbiber

Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
Çörekotu
Susam

YAPILIŞI:
Hamur için yumurta, yağ, kabartma tozu, karbonat, tuz, un ve su derin bir kapta kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Bir saat kadar dinlenmeye bırakılır. Diğer bir kapta önceden ayıklanmış, yıkanmış ve doğranmış olan yarım kilo karışık böreklik ot, kıyılmış maydanoz, yeşil soğan ve lor peyniri biraz tuz eklenerek karıştırılır. Hamur 5 eşit parçaya bölünerek bezeler oluşturulur. Biraz nişasta eklenmiş un serpilerek ince bir yufka olacak şekilde açılır. Üzeri sıvıyağ ile yağlanır. Hamurun bir ucu bir kenarı düz olacak şekilde yaklaşık 10-15 cm içeri doğru katlanır. Üzerine hazırlanmış içten bir sıra konur ve yuvarlanarak kapatılır ve bir rulo haline getirilir. Her iki uç ters yönde burularak yağlanmış tepsinin ortasına kıvrılarak konur. Diğer bezelere de aynı işlem uygulanarak kol böreği gibi tepsiye dizilir. Üzerine yoğurt, yağ ve yumurta karışımı sürülür. Susam ve çörek otu serpilerek içini çekmesi için 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.



 
 
 

















 

Hiç yorum yok: