2 Kişilik
Malzemeler
2 dilim tam buğday ekmeği
1 dilim sert keçı peyniri
1 parça dil peyniri
Tereyağı
2 adet fındık 2 adet badem
2 dal dereotu
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Ekmek yağlanır, fındık ve badem rendelenir, dereotu yumurta ve peynir karıştılır. Ekmeğin üstüne koyulur ve üzeri kızarıncaya dek fırınlanır.
Yağlı kağıtla orta bölümde fırın tepsisi içinde pişecek.

Emmantel Peynirli Biscuit
1
Malzemeler
200 gr un
5 gr tuz
10 gr kabartma tozu
80 gr tereyağ
100 gremmantel peyniri
240 gr krema
40 gr toz maya
Maydonoz
1
Malzemeler
200 gr un
5 gr tuz
10 gr kabartma tozu
80 gr tereyağ
100 gremmantel peyniri
240 gr krema
40 gr toz maya
Maydonoz
Hazırlanışı
Mayayı ılık suya koyun. Un, kabartma tozu ve tuzu birarada elekten geçirin. Bunları, bir miktar kremayı ve yumuşayan mayayı mikserde çırpın. Biraz tereyağı koyup çırpmayı sürdürün.
Rende peyniri, doğranmış maydonozu ilave edin. Biraz daha karıştırıp, unladığınız tezgahınızın üstünde malzemenizi bir miktar açın. Bir bardağın ağzını unlayarak karışımdan yuvarlaklar çıkarın. Tepsiye dizip 180 derecede 20 dk fırınlayın.
Mayayı ılık suya koyun. Un, kabartma tozu ve tuzu birarada elekten geçirin. Bunları, bir miktar kremayı ve yumuşayan mayayı mikserde çırpın. Biraz tereyağı koyup çırpmayı sürdürün.
Rende peyniri, doğranmış maydonozu ilave edin. Biraz daha karıştırıp, unladığınız tezgahınızın üstünde malzemenizi bir miktar açın. Bir bardağın ağzını unlayarak karışımdan yuvarlaklar çıkarın. Tepsiye dizip 180 derecede 20 dk fırınlayın.
Dereotlu Somonlu Pappardelle...HAFİF2
Malzemeler
1 kutu krema
1 kutu ricotta peyniri
Yarım demet taze soğan
Yarım demet dereotu
Toz parmesan
1 dilim somon
1 paket pappardelle
Hazırlanışı
Makarna tuz ile haşlanır. Başka bir tavada temizlenmiş somon sotelenir.Taze soğan doğranır ve sotelenir. Krema eklenir biraz pişirilir.Tuz ve karabiber eklenir.
En son ricotta peyniri parmesan ve dereotu eklenir. Makarna ile karıştırılır. Servis edİN
Makarna tuz ile haşlanır. Başka bir tavada temizlenmiş somon sotelenir.Taze soğan doğranır ve sotelenir. Krema eklenir biraz pişirilir.Tuz ve karabiber eklenir.
En son ricotta peyniri parmesan ve dereotu eklenir. Makarna ile karıştırılır. Servis edİN
Fırınlanmış Sebzeli Kiş Salatası ve Keçi Peynir Mus....DİYET
2
Malzemeler
4 adet havuç
4 adet pancar
6 adet yer elması
1 elma
200 gr yumuşak keçi peyniri
8 yemek kaşığı süt
Yarım kutu krema
Turp
Tere
Zeytinyağı
2
Malzemeler
4 adet havuç
4 adet pancar
6 adet yer elması
1 elma
200 gr yumuşak keçi peyniri
8 yemek kaşığı süt
Yarım kutu krema
Turp
Tere
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Havuç, pancar ve 1 elma iri doğranır, yağlı kağıda dizilir. Üzerine biraz sıvıyağ ve tuz serpilir. 35-45 dk kadar 190 derecede pişirilir. Keçi peyniri çatalla ezilir, süt eklenir ve karıştırılır.
Krema çırpılıp 3 kerede karışıma eklenir. Sıkma poşetine konulur, dolapta dinlendirilir. Çiğ turp mandolin yardımıyla dinlendirilir. Tüm malzemeler tabaklanır. Zeytinyağı gezdirilir.
Havuç, pancar ve 1 elma iri doğranır, yağlı kağıda dizilir. Üzerine biraz sıvıyağ ve tuz serpilir. 35-45 dk kadar 190 derecede pişirilir. Keçi peyniri çatalla ezilir, süt eklenir ve karıştırılır.
Krema çırpılıp 3 kerede karışıma eklenir. Sıkma poşetine konulur, dolapta dinlendirilir. Çiğ turp mandolin yardımıyla dinlendirilir. Tüm malzemeler tabaklanır. Zeytinyağı gezdirilir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder