14 Mayıs 2014 Çarşamba

Fırınlanmış Keçi Peynirli Tam Buğdaylı Ekmekler....DİYETE YATKIN
2 Kişilik
Malzemeler

2 dilim tam buğday ekmeği

1 dilim sert keçı peyniri
1 parça dil peyniri
Tereyağı
2 adet fındık 2 adet badem
2 dal dereotu
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı

Ekmek yağlanır, fındık ve badem rendelenir, dereotu yumurta ve peynir karıştılır. Ekmeğin üstüne koyulur ve üzeri kızarıncaya dek fırınlanır.
Yağlı kağıtla orta bölümde fırın tepsisi içinde pişecek.

Emmantel Peynirli Biscuit
1
Malzemeler

200 gr un
5 gr tuz
10 gr kabartma tozu
80 gr tereyağ
100 gremmantel peyniri
240 gr krema
40 gr toz maya
Maydonoz

Hazırlanışı
Mayayı ılık suya koyun. Un, kabartma tozu ve tuzu birarada elekten geçirin. Bunları, bir miktar kremayı ve yumuşayan mayayı mikserde çırpın. Biraz tereyağı koyup çırpmayı sürdürün.
Rende peyniri, doğranmış maydonozu ilave edin. Biraz daha karıştırıp, unladığınız tezgahınızın üstünde malzemenizi bir miktar açın. Bir bardağın ağzını unlayarak karışımdan yuvarlaklar çıkarın. Tepsiye dizip 180 derecede 20 dk fırınlayın.

Hiç yorum yok: