
Ispanaklı Pasta
■3 yumurta
■1 çay bardağı sıvıyağ
■1 su bardağı tozşeker
■2 su bardağı un...
■1 su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak yaprağı
■1 paket kabartma tozu
■1 paket vanilya
Kreması
■2 su bardağı süt
■2 yemek kaşığı un
■2 yemek kaşığı tozşeker
■Ayrıca; 1 su bardağı süt
■1 paket kremşanti
Tarifi
■Ispanakları yıkayıp iyice süzdürdüm ve yaprak kısımlarını robottan geçirdim.
■Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırptım.
■Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırptım. I
■Ispanakları ekleyip iyice karıştırdım ve yağlanmış kalıba döküp, 175 derece fırında 25-30 dakika pişirdim.
■Krema malzemelerini karıştırıp, pişirdim ve soğuttum.
■Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp, soğumuş olan diğer kremayla karıştırdım.
■Kekin kenar kısımlarını bıçakla kesip, çıkan kırıntıları rondodan geçirdim. (Bu kırıntılar krema döküldükten sonra pastayı süslemek için kullanılacak.)
■Keki ikiye kesip, arasına ve üstüne krema sürdüm ve kırıntılarla süsledim
■3 yumurta
■1 çay bardağı sıvıyağ
■1 su bardağı tozşeker
■2 su bardağı un...
■1 su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak yaprağı
■1 paket kabartma tozu
■1 paket vanilya
Kreması
■2 su bardağı süt
■2 yemek kaşığı un
■2 yemek kaşığı tozşeker
■Ayrıca; 1 su bardağı süt
■1 paket kremşanti
Tarifi
■Ispanakları yıkayıp iyice süzdürdüm ve yaprak kısımlarını robottan geçirdim.
■Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırptım.
■Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırptım. I
■Ispanakları ekleyip iyice karıştırdım ve yağlanmış kalıba döküp, 175 derece fırında 25-30 dakika pişirdim.
■Krema malzemelerini karıştırıp, pişirdim ve soğuttum.
■Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp, soğumuş olan diğer kremayla karıştırdım.
■Kekin kenar kısımlarını bıçakla kesip, çıkan kırıntıları rondodan geçirdim. (Bu kırıntılar krema döküldükten sonra pastayı süslemek için kullanılacak.)
■Keki ikiye kesip, arasına ve üstüne krema sürdüm ve kırıntılarla süsledim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder