Ballı Soyalı Tavuk Şiş ve Taze Otlu Bezelyeli Pilav
4
Malzemeler
3 adet iri küpler halinde doğranmış tavuk but
Yeşil kırmızı ve sari iri biber
1 kabak
1 Havuç
Taze Biberiye
Sarımsak
Zeytinyağı
2 yemek kaşığı bal
4 yemek kaşığı soya sos
4
Malzemeler
3 adet iri küpler halinde doğranmış tavuk but
Yeşil kırmızı ve sari iri biber
1 kabak
1 Havuç
Taze Biberiye
Sarımsak
Zeytinyağı
2 yemek kaşığı bal
4 yemek kaşığı soya sos
Hazırlanışı
Tavuklar iri küpler halinde doğranır. Sebzeler dilimlenir. Tavuklar ve sebzeler sırayla şişe dizilir. Soya sosu, bal, biberiye, kekik ve sarımsak yağ ile karıştırılır.
Şişlere tuz ve karabiber serpilir. Ardından hazırlanan sos eklenir. Şişler ve sos buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Isınan tavada önlü arkalı kızartılır.
Tavuklar iri küpler halinde doğranır. Sebzeler dilimlenir. Tavuklar ve sebzeler sırayla şişe dizilir. Soya sosu, bal, biberiye, kekik ve sarımsak yağ ile karıştırılır.
Şişlere tuz ve karabiber serpilir. Ardından hazırlanan sos eklenir. Şişler ve sos buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Isınan tavada önlü arkalı kızartılır.
MİDYE ENGİNARMALZEMELER:
4 enginar
2 su bardağı pirinç
1/4 demet nane
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
4-5 adet yeşil soğan
Limon
Tuz, karabiber, nane
1 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için:
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Derin bir kasenin yarısına kadar su, bir limonun suyu ve 1 yemek kaşığı un konulur. İri yapraklı enginarın bir sıra en dış çok sert olan yaprakları ayrıldıktan sonra kalan dış yaprakları mümkün olduğunca köküne yakın yerden koparılır. Yapraklar limonlu-unlu suya atılır. Diğer tarafta ayıklanıp yıkanmış olan pirinçlerin içine doğranmış soğan, ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve nane eklenir. Tuz, karabiber ve kuru nane de eklenir. 1 çay bardağı zeytinyağı eklenip karıştırılır. Ayıklanıp limonlu suda bekletilmiş olan yapraklar yıkanır. Hazırlanmış içten yaprakların içine taşırmadan yaklaşık bir yemek kaşığı kadar konulur. Diğer enginar yaprağını kökü ters ters tarafa gelecek şekilde midye dolma şeklinde kapatarak geniş bir tencereye dizilir. Üzerlerine yarım çay bardağı limon suyu ve yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir. Yaprakların açılmaması için üzerlerine bir tabak kapatılır. Üzerine enginar yapraklarının yarı seviyesini geçmeyecek şekilde su eklenir. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pirinçler pişene kadar pişirilir. Limon dilimleri ve yeşillikle süsleyerek servis tabağına alınır.
HIRTLEVİK
Hamur için:
4 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tutam karbonat
Su
Tuz
Hamur için:
4 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tutam karbonat
Su
Tuz
Üzeri için:
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sade yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Şerbet için şeker ve su bir tencerede kaynatılır. Şekerli su ocaktan alınmadan önce limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır. Hamur için tüm malzeme karıştırılıp yoğurulur. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Hamur 8-10 bezeye bölünür. Hamur bezeleri nişasta ile açılır. Hamurların içine dövülmüş ceviz serpilir ve çok ince oklavaya sarılıp büzülür. Hamurlar oklavadan çekilir. Hamurlar yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika pişirilir. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sade yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Şerbet için şeker ve su bir tencerede kaynatılır. Şekerli su ocaktan alınmadan önce limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır. Hamur için tüm malzeme karıştırılıp yoğurulur. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Hamur 8-10 bezeye bölünür. Hamur bezeleri nişasta ile açılır. Hamurların içine dövülmüş ceviz serpilir ve çok ince oklavaya sarılıp büzülür. Hamurlar oklavadan çekilir. Hamurlar yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika pişirilir. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir.

ZMİR KÖFTE
MALZEMELER:
3 patates
2 yemek kaşığı domates salçası
4 domates
4 yeşil biber
2 su bardağı sıvıyağ
MALZEMELER:
3 patates
2 yemek kaşığı domates salçası
4 domates
4 yeşil biber
2 su bardağı sıvıyağ
Köfte için:
1 kilo kıyma
1 su bardağı ekmek içi
1 yumurta
1 orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, Kimyon, Karabiber
YAPILIŞI:
Köfte için kıyma, ekmek içi, yumurta, ince kıyılıp suyu sıkılmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, kimyon ve karabiber bir kaba alınıp yoğurulur. Yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak biraz uzun iri köfteler hazırlanır. Patatesler soyulup yıkanır ve elma dilimi şeklinde kesilir. Köfte ve patatesler biraz kızartılır. Fırın tepsisine köfteler aralarına patatesler gelecek şekilde dizilir. 1 kaşık salçayla salçalı su hazırlanarak köftelerin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. Pişmeye yakın yıkanıp uzun uzun dilimlenmiş olan biber ve domateslerle üzeri süslenir. Domates ve biberler yumuşayınca fırından çıkarılır
1 kilo kıyma
1 su bardağı ekmek içi
1 yumurta
1 orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, Kimyon, Karabiber
YAPILIŞI:
Köfte için kıyma, ekmek içi, yumurta, ince kıyılıp suyu sıkılmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, kimyon ve karabiber bir kaba alınıp yoğurulur. Yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak biraz uzun iri köfteler hazırlanır. Patatesler soyulup yıkanır ve elma dilimi şeklinde kesilir. Köfte ve patatesler biraz kızartılır. Fırın tepsisine köfteler aralarına patatesler gelecek şekilde dizilir. 1 kaşık salçayla salçalı su hazırlanarak köftelerin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. Pişmeye yakın yıkanıp uzun uzun dilimlenmiş olan biber ve domateslerle üzeri süslenir. Domates ve biberler yumuşayınca fırından çıkarılır
LOR KURABİYESİ
MALZEMELER:
Yarım kg tatlı sepet loru
2 su bardağı şeker
2 yumurta sarısı
1 su bardağı sıvıyağ
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Yarım limon suyu
4.5 su bardağı un
Üzerine:
2 yumurta akı
1 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
Önce yumurta sarıları derin bir kaba alınır. Lor peyniri, şeker ve yağ katılıp elle yoğurarak karıştırılır. Daha sonra vanilya, kabartma tozu, limon suyu ve 4.5 su bardağı un içine eklenip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Lor peynirlerinin çok fazla ezilmemesine dikkat edilir. Hamurdan İri ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlanır. Kurabiyeler önce yumurta akına daha sonra şekere bulanıp yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirilir...
Kahveli Üzümlü Cupcake ve Caking.... Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı margarin
1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı türk kahvesi 2,5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı kuru üzüm Süslemek için Nutella, şekerleme ve damla çikolata Yapılışı Şeker ve yumurtayı çırpma kabına alın, karışım köpük köpük olup (şeker tamamen eriyene kadar) önce düşük sonra yüksek devirde çırpın. Kabaran yumurtalara süt ve oda sıcaklığındaki margarini ekleyerek düşük devirde çırpmaya devam edin. Unu ve türk kahvesini ekleyip akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın. En son kabartma tozunu, vanilyayı ve kuru üzümü ekleyerek 1 dakika daha karıştırın. Hamuru cupcake kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirin. Pişip pişmediğini kürdan ya da bıçak yardımı ile anlayabilirsiniz. (Kürdan ıslak çıkarsa birkaç dakika daha pişirin).
Pişen kekleri soğumaları için 30 dakika kadar dinlendirin. Süsleyerek servis yapın....
1 su bardağı margarin
1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı türk kahvesi 2,5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı kuru üzüm Süslemek için Nutella, şekerleme ve damla çikolata Yapılışı Şeker ve yumurtayı çırpma kabına alın, karışım köpük köpük olup (şeker tamamen eriyene kadar) önce düşük sonra yüksek devirde çırpın. Kabaran yumurtalara süt ve oda sıcaklığındaki margarini ekleyerek düşük devirde çırpmaya devam edin. Unu ve türk kahvesini ekleyip akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın. En son kabartma tozunu, vanilyayı ve kuru üzümü ekleyerek 1 dakika daha karıştırın. Hamuru cupcake kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirin. Pişip pişmediğini kürdan ya da bıçak yardımı ile anlayabilirsiniz. (Kürdan ıslak çıkarsa birkaç dakika daha pişirin).
Pişen kekleri soğumaları için 30 dakika kadar dinlendirin. Süsleyerek servis yapın....
NEFİS BİR ÇORBA
HEM DE SİZİ SERİNLETECEK:)
3-4 salatalık
1 avuç haşlanmış nohut
1 avuç haşlanmış buğday
1-2 dal taze nane (yoksa kurusu da olur)
Bol buz
1 lt yoğurt
HEM DE SİZİ SERİNLETECEK:)
3-4 salatalık
1 avuç haşlanmış nohut
1 avuç haşlanmış buğday
1-2 dal taze nane (yoksa kurusu da olur)
Bol buz
1 lt yoğurt
Buzla yoğurdu bir blenderda karıştırın. Sonra içine yukarıdaki malzemeyi ekleyin.
Böylece içinde :
zengin lif, kalsiyum, demir ve çinko bulunduran buğday; toksin arındırıcı etkisi olan salatalık;
demir kalsiyum, fosfat ve fosfor açısından zengin ayrıca bitkisel protein değeri oldukça yüksek nohutla vücudunuza iyilik yapın, serinleyin.
İster ikram edin.
İsterseniz arada buzdolabını açıp ya da sahurda/iftarda için.
Hafif ve iyi hissedin:)
Böylece içinde :
zengin lif, kalsiyum, demir ve çinko bulunduran buğday; toksin arındırıcı etkisi olan salatalık;
demir kalsiyum, fosfat ve fosfor açısından zengin ayrıca bitkisel protein değeri oldukça yüksek nohutla vücudunuza iyilik yapın, serinleyin.
İster ikram edin.
İsterseniz arada buzdolabını açıp ya da sahurda/iftarda için.
Hafif ve iyi hissedin:)

Brokoli, Sağlık Kaynağı!
B1 ve C vitamini açısından oldukça zengin bir besin olan brokoli, aynı
zamanda yüksek miktarda kalsiyum, kükürt, potasyum ve selenyum içeriği
ile vücudumuzun mineral ihtiyacını karşılamakta oldukça faydalıdır.
Serbest radikallere karşı fayda sağlayan brokoli, kalp damar sağlığı
konusunda vücudumuzu destekler. Yüksek lif içeriğine sahiptir.

Kolay Kuru Fasulye
4 Kişilik
Malzemeler
1 adet kuru soğan
250 g dana kuş başı et (tercihen bonfile)
1 - 2 yemek kaşığı un
2 – 3 yemek kaşığı tereyağı
1 konserve (500 g) kuru fasulye
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Arzu edilirse pul biber
300 ml su
Hazırlanışı
Bir kuru soğan ufak doğranır, etler unlanır. Soğan tereyağında az kavrulur, etler ilave edilir, suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
Kuru fasulye yıkanır ve diğer malzemeler ile birlikte etlere ilave edilir, 30 dakika pişirilir.
4 Kişilik
Malzemeler
1 adet kuru soğan
250 g dana kuş başı et (tercihen bonfile)
1 - 2 yemek kaşığı un
2 – 3 yemek kaşığı tereyağı
1 konserve (500 g) kuru fasulye
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Arzu edilirse pul biber
300 ml su
Hazırlanışı
Bir kuru soğan ufak doğranır, etler unlanır. Soğan tereyağında az kavrulur, etler ilave edilir, suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
Kuru fasulye yıkanır ve diğer malzemeler ile birlikte etlere ilave edilir, 30 dakika pişirilir.
******************
ALABAŞ TURPU: C VİTAMİNİ BOMBASI VE LEZZET HARİKASI.
Bu turpta bir tat var, inanamayacaksınız. En sevdiğiniz atıştırmalık onun yanında halt etmiş.
Beyazı ve kırmızısı var. Ve harika olanı, Ülkemizde üretiliyor artık. Lahana, brokoli ailesinden bir sebze.
ALABAŞ TURPU: C VİTAMİNİ BOMBASI VE LEZZET HARİKASI.
Bu turpta bir tat var, inanamayacaksınız. En sevdiğiniz atıştırmalık onun yanında halt etmiş.
Beyazı ve kırmızısı var. Ve harika olanı, Ülkemizde üretiliyor artık. Lahana, brokoli ailesinden bir sebze.
Şimdi de içinde neler var ona bakalım:
100 gramında sadece 27 kalori var, kolesterolü sıfır.
Bol lifi var.
C Vitamini kaynağı bu turp için tam da yerinde bir deyim çünkü 100 gr yediğinizde, günlük vitamin ihtiyacınızın tümünü karşılıyor. Doku ve dişlerin sağlıklı olarak bir arada kalmasına destek veriyor. Anti-oksidan olması özelliğiyle, serbest radikallere karşı duruyor ve kanser ve diğer hastalıkların oluşumunu engellemeye destek oluyor. Özellikle prostat ve kolon kanseri için iyi.
Ayrıca B6 vitamini içeriyor.
Bir de içerdiği minerallere bakalım: Bakır, kalsiyum, potasyum, demir ve fosfor. Potasyum vücudumuzdaki hücre ve vücut sıvılarının önemli bir parçası.
İngilizcesini merak edenler için: kohlrabi.
Kış demek, turp mevsimi demek. Turp demek, topraktaki tüm minerallerin bünyede toplanması demek.
Ve çok doğru bir hareket: 1 tanesi günlük C vitamini ihtiyacını karşılıyor, daha ne olsun?
NEREDEN BULACAĞIM?
Tüm marketlerde var artık. Kırmızısı da var, daha nadir olmakla birlikte.
NASIL YİYECEĞİM?
Doğrayıp limon, zeytinyağı ve doğal tuz kristali ile marine ederek.
İddia ediyoruz, bir kez yiyince artık bırakamayacaksınız, alışveriş listenizde direk "ilk on"a girecek.
100 gramında sadece 27 kalori var, kolesterolü sıfır.
Bol lifi var.
C Vitamini kaynağı bu turp için tam da yerinde bir deyim çünkü 100 gr yediğinizde, günlük vitamin ihtiyacınızın tümünü karşılıyor. Doku ve dişlerin sağlıklı olarak bir arada kalmasına destek veriyor. Anti-oksidan olması özelliğiyle, serbest radikallere karşı duruyor ve kanser ve diğer hastalıkların oluşumunu engellemeye destek oluyor. Özellikle prostat ve kolon kanseri için iyi.
Ayrıca B6 vitamini içeriyor.
Bir de içerdiği minerallere bakalım: Bakır, kalsiyum, potasyum, demir ve fosfor. Potasyum vücudumuzdaki hücre ve vücut sıvılarının önemli bir parçası.
İngilizcesini merak edenler için: kohlrabi.
Kış demek, turp mevsimi demek. Turp demek, topraktaki tüm minerallerin bünyede toplanması demek.
Ve çok doğru bir hareket: 1 tanesi günlük C vitamini ihtiyacını karşılıyor, daha ne olsun?
NEREDEN BULACAĞIM?
Tüm marketlerde var artık. Kırmızısı da var, daha nadir olmakla birlikte.
NASIL YİYECEĞİM?
Doğrayıp limon, zeytinyağı ve doğal tuz kristali ile marine ederek.
İddia ediyoruz, bir kez yiyince artık bırakamayacaksınız, alışveriş listenizde direk "ilk on"a girecek.
http://www.bugunneyemekyapsak.com/makarna-cips-peynirli.html makarnanın cipside güzel oluyormuş






Hiç yorum yok:
Yorum Gönder