Yoğurt Tatlısının Yapılışı
3 Türk kahvesi fincanı şeker
3 Türk kahvesi fincanı yoğurt
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
6-8 Türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,Portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Yumurta ve şekeri krema kıvamı alana kadar çırpın. Ardından yoğurt ve
sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu da yavaş yavaş ilave edip
çırpın. En son kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ettikten sonra iyice
çırpıp yağlanmış borcama dökün (yani ben yuvarlak borcam kullandım).
Isıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Keki soğumaya
bırakırken şerbeti için suyu ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın.
Kaynadıktan sonra limon sıkıp altını kısıp 5 dk daha kaynatıp altını
kapatın. 3-4 dk ilk sıcağı geçtikten sonra kekin üzerine gezdirin.
Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder