Fırında Somon Balığı Yapımı
- 1-1,5 kilo somon balığı
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı tuZ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
****
Zeytinyağlı Terbiyeli Kereviz Yemeği
- 2 adet kereviz
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- Tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
1 adet yumurta sarısı ile yarım limon suyu karıştırılarak yemeğin suyundan alınıp kasede karıştırılır ve tencereye eklenerek tahta bir kaşıkla karıştırılır.Tencerenin kapağı kapatılarak 2-3 dakika daha pişirilir.Sıcak olarak servis edilir.Afiyet olsun.
************
Herkesin Ramazan ayını kutluyorum, hepimize hayırlı olsun.
- 350 g kadar tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 lt süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema(200ml)
Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada
Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.
Borcam seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz. Kreması kalın olsun istiyorsanız verdiğim ölçüdeki borcam uygun geliyor.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder