2 Nisan 2014 Çarşamba


                                           
Fırında Somon Balığı Yapımı
  • 1-1,5 kilo somon balığı
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı tuZ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 kilo temizlenmiş ve parçalanmış somon balığını iyice yıkadıktan sonra suyunu süzdürün. Bir gazete kağıdına galeta unu, tuz ve kimyonu karıştırın. Balıkları galeta ununa bulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine sıvı yağı gezdirin. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Servise hazır. Afiyet olsun.
****
Zeytinyağlı Terbiyeli Kereviz Yemeği
  • 2 adet kereviz
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
1 adet kuru soğan küp küp doğranarak 2 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.2 adet kerevizin kabukları soyularak yıkanır ve limonla ovulur.(Kerevizlerin kararmaması için)Kerevizler küp küp doğranarak soğanlarla birlikte kavrulmaya başlanır.2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilir, 1 adet patates soyularak küp küp doğranır ve tencereye ilave edilir.Sebzelerin renkleri dönene kadar 5-6 dakika kavrulur.Tuzu ayarlanır ve 2 su bardağı su eklenir, önce hızlı ateşte pişirilmeye başlanır.Kaynayınca ocağın altı yavaşa alınır .Bu şekilde sebzeler pişirilir.
1 adet yumurta sarısı ile yarım limon suyu karıştırılarak yemeğin suyundan alınıp kasede karıştırılır ve tencereye eklenerek tahta bir kaşıkla karıştırılır.Tencerenin kapağı kapatılarak 2-3 dakika daha pişirilir.Sıcak olarak servis edilir.Afiyet olsun.

 ************

Muhallebili Kadayıf
Nilüfer’cim bu tarif senin için. Umarım sen de beğenirsin.
Herkesin Ramazan ayını kutluyorum, hepimize hayırlı olsun.

  • 350 g kadar tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı  dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:


  • 1 lt süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema(200ml)
Hazırlanışı
Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada margarinnı eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)

Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.
Borcam seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz. Kreması kalın olsun istiyorsanız verdiğim ölçüdeki borcam uygun geliyor.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: