Haftanın başıyla sonu arasında geçen vaktin ışık hızıyla yarışıyor olmasının bilimsel bir açıklaması var mı acaba?
 İsviçreli bilim adamlarının açıkladığına göre, en çok açıklama yapan İsviçreli bilim adamları  bu konuya da bir el atıverseler.:)

Biz de ona göre tedbiri neyin varsa alıp, zaten kısacık olan ömrümüzü bi düzene koysak!

Hakikaten, şuan günlerden cumartesi olduğuna inanmakta güçlük çekiyorum.

Daha dün gibiydi oysa arkadaşlarımla bol güneşli bir günde güle oynaya vakit geçirip,ertesi gün kendime mutfağa kapatmışlığım..

Ben haftasonun yorgunluğunu bile henüz üzerimden atamamışken,hopp kendimi yine haftasonunun içinde buluyorum.

Nasıl iştir, nereye bir gidiştir anlayamıyorum..

Yapacak bişey yok, Sezen Aksu’nun dediği gibi ”İşimiz bu, yaşamak”..

Sağlıcakla,mutlulukla yaşayalım inşAllah…

çay saati,ikramlar, resimli yemek tarifleri, kolay poğaça
Geçen hafta denediğim tariflerden birisi de bu nefis çöreklerdi..
Bir süre önce,sevgili arkadaşım Birsende görüntüsüne hayran olup,nasılsa denemek istediğim zaman gelip bakarım diyerekten,tarifi not almamıştım.

O gün geldiğindeyse, arayıp taramama rağmen tarifini bulamayınca ,genelde kolay yoldan çörek,poğaça yapmak istediğim zamanki tarifim olan tarifi hazırlayıp,aklımda kaldığı kadarıyla çörekleri şekillendirdim..

Hamur mayalı olunca,çok güzel kabardı ve görüntüsü çok hoş oldu..

Bundan böyle misafirim geleceği zaman,yapacağım tariflerden birisi mutlaka bu çiçek çörekler olacak..

Farklı ve pratik tarif arayanlar mutlaka denemeli..

ÇEMENLİ  ÇİÇEK  ÇÖREK

malzemeler:

  • 3 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaşmaya
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 2 yumurta 1′inin sarısı üzerine
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
 
İçerisine:Çemen 
 
Çemen tarifi için lütfen tık tık..
 
Üzerine:Haşhaş 

hazırlanması:

  1. Genel olarak, mayalı hamurlar hazırlarken aynı yöntemi kullanıyorum ve sonuç mükemmel oluyor.
  2. Şöyle ki,evvela ,ılık süt,yaşmaya ve şekeri karıştırma kabına alıp en az 5 dk bekletiyoruz.
  3. Maya iyice kabarınca, zeytinyağı,1 yumurtanın sarısı ayırıp diğerlerini, tuz ve azar azar un ilave ederek yoğuruyoruz.
  4. Hamur elime yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurmaya devam ettikten sonra, hamur kabarana kadar bekletiyoruz.
  5. Çiçekli çörek yapmak için,kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, bezeler hazırlıyoruz.
  6. Tüm hamuru beze haline getirdikten sonra avuç büyüklüğünde açıp,içerisine 1 tatlı kaşığı çemen koyarak yuvarlıyoruz.
  7. Yuvarladığım çöreği elimle hafif bastırıp,yukarıda resimde görüldüğü üzere,makasla kenarlarından biraz kesiyoruz.
  8. Tüm hamura aynı işlemi uygulayıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirdikten sonra, üzerine yumurta sarısı sürüp,haşhaş serpiştirip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet ,şifa olsun..
 
Sevgi,sağlık dolu günler diliyorum..