TIRTIKLI MANTI
Malzemeler:
HAMURU ICIN MAZEMELER:
2 yumurta
1,5 Su bardagi ilik su...
2 yemek kasigi siviyag
aldigi kadar un
Malzemeler:
HAMURU ICIN MAZEMELER:
2 yumurta
1,5 Su bardagi ilik su...
2 yemek kasigi siviyag
aldigi kadar un
HARCI ICIN MAZEMELER:
300gr.Kiyma.
1 Büyük sogan rendesi
3 dis sarimsak
yarim demet maydonoz
1 cay kasigi karabiber
1 Cay kasigi pulbiber.
tuz
nane
SERVISI ICIN:
500gr.Yogurt
1 dis sarimsak
bir tutam tuz
ÜZERINE GEZDIRMEK ICIN:
2 Yemek kasig tereyag
1 tatli kasigi kirmizi toz biber
1 tatli kasigi pulbiber
HAZIRLANISI:
Öncelikle yogurma kabiniza su,yumurta,siviyaginizi aliyoruz
unu ekleyerek kulak memesi yumusakligindan az kati bir hamur yoguruyoruz
8 esit parcaya bölüp yuvarliyoruz
dinlenmesi icin üzerine islak bez örtiyoruz
kiymaya baharatlari ekleyip,maydonozu üzerine incecik kiyiyoruz
rendeledigimiz sogani ilave edip tuzunu ayarliyoruz
hamurlari teker teker aciyoruz
su bardagi agziyla bardagi bastirarak kesiyoruz
ortasina harctan koyup ikiye katlayip,eteklerini tatli catalini bastirarak kapatiyoruz
hazirladigimiz mantilari kaynamis tuzlu suda haslayarak servis tabaginiza aliyoruz
yogurtda sarimsaklari incecik dögerek tuz ile ilave ediyoruz
tavaya tereyagini kizdirip,pul ve tatli kirmizi biberi yagda hafif cizirdayacak kadar yakin.
önce yogurdu mantinin üzerine koyup sonra tereyagini tüm mantinin üzerine gezdiriyoruz
300gr.Kiyma.
1 Büyük sogan rendesi
3 dis sarimsak
yarim demet maydonoz
1 cay kasigi karabiber
1 Cay kasigi pulbiber.
tuz
nane
SERVISI ICIN:
500gr.Yogurt
1 dis sarimsak
bir tutam tuz
ÜZERINE GEZDIRMEK ICIN:
2 Yemek kasig tereyag
1 tatli kasigi kirmizi toz biber
1 tatli kasigi pulbiber
HAZIRLANISI:
Öncelikle yogurma kabiniza su,yumurta,siviyaginizi aliyoruz
unu ekleyerek kulak memesi yumusakligindan az kati bir hamur yoguruyoruz
8 esit parcaya bölüp yuvarliyoruz
dinlenmesi icin üzerine islak bez örtiyoruz
kiymaya baharatlari ekleyip,maydonozu üzerine incecik kiyiyoruz
rendeledigimiz sogani ilave edip tuzunu ayarliyoruz
hamurlari teker teker aciyoruz
su bardagi agziyla bardagi bastirarak kesiyoruz
ortasina harctan koyup ikiye katlayip,eteklerini tatli catalini bastirarak kapatiyoruz
hazirladigimiz mantilari kaynamis tuzlu suda haslayarak servis tabaginiza aliyoruz
yogurtda sarimsaklari incecik dögerek tuz ile ilave ediyoruz
tavaya tereyagini kizdirip,pul ve tatli kirmizi biberi yagda hafif cizirdayacak kadar yakin.
önce yogurdu mantinin üzerine koyup sonra tereyagini tüm mantinin üzerine gezdiriyoruz

KÖFTELİ ÇORBA
Malzemeler:
250 gr kıyma
tuz, karabiber
kuru nane, köfte baharatı...
3 adet iri domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
8 s bardağı sıcak su
1 -2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı tel şehriye
Hazırlanışı:
Malzemeler:
250 gr kıyma
tuz, karabiber
kuru nane, köfte baharatı...
3 adet iri domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
8 s bardağı sıcak su
1 -2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı tel şehriye
Hazırlanışı:
Kıymayı tuz, kuru nane, karabiber ve köfte baharatıyla (yerine ben çeşitli baharatlar kullandım) iyice yoğurun. Köfteden parçalar koparıp bilye büyüklüğünde yuvarlak küçük köfteler hazırlayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerine yağı ekleyin, tuzunu ayarlayın ve 5 dk bu şekilde pişirin. Daha sonra üzerine 8 bardak sıcak suyu ilave edip karıştırın. Üzerine suyla açılmış salçayı ekleyerek karıştırın. Kaynamaya başlayınca, içine önce köfteleri ekleyip 5 dk pişirin. Sonra tel şehriyeleri ilave edip 15 dk daha pişirin.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder