2 Nisan 2014 Çarşamba

Elmalı kurabiye Tarifi
Elmalı kurabiye malzemeler;
250 g margarin (oda sıcaklığında)...
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı pudra şekeri (isteğe göre çoğaltılabilir)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç harcı için;
4 adet elma
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı kadar çekilmiş ceviz

Elmalı kurabiye tarifi hazırlanışı;
Elmalı kurabiye tarifine başlarken ilk olarak elmaları rendeleyelim ve bir tavanın içerisine alalım. Ardından elmaların üzerine şeker ve ceviz ilavesi yapalım ve suyunu verip çekene dek kısık ateşte pişirelim. Bu aşamada elmaların suyunu çekmesi çok önemli bir püf noktası eğer tam anlamıyla suyunu çekmez ise kurabiyeyi sulandırır.
Elmalar diriliğini yitirince ocağın üzerinden alın ve soğuması için ağzı açık şekilde serin bir ortamda bekletin. Elmalar soğurken biz hamur yapma aşamasına geçelim bunun için; kabartma tozunu ve unu bir kabın içerisine alalım. Kalan diğer malzemeleri ise karıştırma kabına kabının içerisine ekleyelim ve yoğuralım. Ayırdığımız unlu malzemeyi yavaş, yavaş karıştırma kabına dâhil edelim ve güzelce yoğuralım.
Hamur istenilen kıvamı alınca bezeler büyüklüğünde parçalar alalım ve tezgâhın üzerinde merdane-oklava vasıtasıyla çok ince olmayacak biçimde açalım. Fazla geniş ağzı olmayacak bir çay bardağı ile hamurdan parçalar çıkartalım. Elmalı harç tam anlamıyla soğumuş ise içerisine tarçın ilavesi yapalım ve karıştıralım. Hamurların üzerine birer çay kaşığı şeklinde iç harçtan ilave edelim ve yarım ay şeklinde kapatalım. Bütün hamur ve iç bitene dek aynı işlemi uygulayalım. Kurabiyelerin tamamı hazır hale gelince fırın tepsisine dizelim.
Fırın ısısını 170 dereceye ayarlayalım ve elmalı kurabiyeleri pişmesi için fırına yollayalım. Kurabiyelerin üst hamuru pişince fırından çıkartalım ve servis tabağına dizelim. Sunum yaparken pudra şekeri serpiştirmeyi unutmayalım…


1. Havuç ve havuç suyu az kalori içermesine rağmen besleyicidir. Zayıflamada ve kilo korumada etkilidir. Ara öğünlerde 1-2 küçük havuç yenilmesi tokluk hissi sağlar.
2. Karaciğer fonksiyonlarının korunmasında, sindirim sistemi üzerinde oldukça etkilidir.
3. Cildi canlandırır, güzelleştirir.
4.Yaşlanmaya bağlı oluşan ağrı ve sızıları havuç suyu içerek azaltabilirsiniz.
5. Doğal A vitamini kaynağı olduğu için göz sağlığını, görme gücünü artırır. Kemik bozuklukları ve osteoporoz...
a karşı etkilidir.
6. Potasyum ve posa içeriği ile kolesterole, hipertansiyona karşı savaşır.
7. Safra kesesi ve karaciğer enzimlerini düzenlenmesi üzerinde çok etkilidir. Yağlanmayı azaltır.
8. İçerdiği E vitamini ile kanser oluşumunu engeller.
9. Havuç suyu güçlü bir antioksidant olan beta- karotenden zengin olduğu için hücre dejenerasyonunu önler. Yaşlanma sürecini yavaşlatır.
10. Biraz limon ve zeytinyağı ekleyerek hazırlanan havuç salatası zihni açar, öğrenmeyi hızlandırır.

Lütfen Paylaşalım , Bilgipaylaştıkça büyür
Devamını Gör
harika bir tariftir mutlaka deneyiniz.
Amerikan mutfağından hardallı fırında tavuk tarifini sizler için hazırladık. Tavuğa lezzet katan tarif. Afiyet olsun.
yemekpisiriyorum.com
ZERDEÇAL (Kanser düşmanı baharat)
Herkes mutlaka yesin
Zerdaçalın diğer bir özelliği ise solunum yolu enfeksiyonlarınba iyi gelir. antienflamatuar ve antioksidan etkileri ile üst solunum yolları,astım ,bronşit ve sinüzite çok iyi gelir.Zerdaçalın kanserede iyi geldiği araştırmalar sonucu belirlenmiştir.Zerdaçal hem kanserden koruma özelliği ve kanseri yok etme özelliği ile çok şifalı bir bitkidir.
Zerdeçalın Faydaları

...
*Sinirleri uyarır.
*İltihap gidericidir.
*Mideyi kuvvetlendirir.
*Nekahat devresini kısaltır.
*Gaz ve idrar söktürücüdür.
*Zerdeçal karaciğer için yararlıdır.
*Verem gibi hastalıklarda faydalıdır.
*Soğuk algınlığı ve astımda faydalıdır.
*Zerdeçal kullanımı hazmı kolaylaştırır.
*Vücutta biriken zehirli maddeleri atar.
*Haricen deri rahatsızlıklarında yararlıdır.
*Solunum yolu enfeksiyonların tedavisinde yararlanılır.
*Karaciğer hastalıkları, sarılık ve vereme karşı faydalıdır.
*Deneysel çalışmalarda zerdaçalın kolesterolü azaltıcı etkisi belirlenmiştir.
*Karacigeri güçlendirir ve karaciğerden toksinlerin atılmasına yardım eder.
*Safra kesesi ve safra yollarının fonksiyonel hastalıklarına karşı etkisi zerdeçal yararları arasındadır.
*Antioksidan etkilidir. Curcuminin antioksidan etkisinin E ve C vitaminlerinden daha güçlü olduğu görülmüştür.
*Curcumin kansere karşı koruma sağlar ve tümör hücrelerinin çoğalmasını engelleyici özelligi vardır.
*Yapılan araştırmalarda cilt, kolon, ve gögüs kanseri için faydalı olabileceği görülmüştür.
*Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde zerdeçalın Kistik fibroz tedavisinde önemli fayda sağlayabileceği gösterilmiştir
Devamını Gör

 
Köstebek Pasta
Malzemeler
5 adet yumurta...
5 kahve fincanı tozşeker
2 kahve fincanı süt
2 kahve fincanı sıvı yağ
5 kahve fincanı un
4 çorba kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu

Kreması
3 poşet krem şanti
1,5 su bardağı süt
Muz ve kivi
Damla çikolata

Yapılışı
Yumurta ve şekeri mikserle iki katı olana kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin.
Elenmiş un, kakao ve kabartma tozlarını ayrı bir kapta karıştırıp karışıma ilave edin. Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırıp yağlanmış büyük fırın tepsisine dökün. Isıtılmış 175 derece fırında pişirin.Krem şantileri çırpın. Doğradığınız meyveleri ve damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Üstünü kapatıp buzdolabında bir süre durdurun.Soğuyan kekten çember yada kek kalıbıyla bir yuvarlak parça çıkartın. Soğutulmuş şantiyi üstüne kubbe şeklinde koyun. Kalan kek parçalarını elinizle ufalayarak şantiyi tamamen kapatın.

http://www.pratiktatlitarifleri.com/kostebekpastatarifi — Yasemin Şenbağ ve Melek Efe Çöllü ile birlikte.
Fotoğraf: Köstebek Pasta

Malzemeler
5 adet yumurta
5 kahve fincanı tozşeker
2 kahve fincanı süt
2 kahve fincanı sıvı yağ
5 kahve fincanı un
4 çorba kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu

Kreması
3 poşet krem şanti
1,5 su bardağı süt
Muz ve kivi
Damla çikolata

Yapılışı
Yumurta ve şekeri mikserle iki katı olana kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin.
Elenmiş un, kakao ve kabartma tozlarını ayrı bir kapta karıştırıp karışıma ilave edin. Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırıp yağlanmış büyük fırın tepsisine dökün. Isıtılmış 175 derece fırında pişirin.Krem şantileri çırpın. Doğradığınız meyveleri ve damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Üstünü kapatıp buzdolabında bir süre durdurun.Soğuyan kekten çember yada kek kalıbıyla bir yuvarlak parça çıkartın. Soğutulmuş şantiyi üstüne kubbe şeklinde koyun. Kalan kek parçalarını elinizle ufalayarak şantiyi tamamen kapatın.

i
Devamını Gör


Pide
Hamuru icin;

1 caybardagi sivi yag
1 caybardagi ilik sut...

1 paket instant kuru maya(yaklasik 2 yemek kasigi geliyor)
1,5 bardak ilik su
1 tatli kasigi tuz
1 yumurtanin beyazi(sarisi uzerine surmek icin )
aldigi kadar un.(gayet yumusak hamur olmasi gerekiyor)
Ilik sutte mayayi eritip diger malzemelerle yumusak bir hamur yapip mayalanmasini bekledim.Bu arada ic malzemelerimi hazirladim

ispanak ve pirasayi dogradim.icine 1 sogani rendeledim.Evde yogurttan yaptigim bir kucuk kase cokelegimi ilave ettim.Biraz pul kirmizi biber ve tuz ilavesiyle iyice harmanlayip pidelerimin icine koyup pideyi yari acik sekilde kapattim.sizler isterseniz tamamen kapali yapabilirsiniz.Kiymali icimi robotta sogan, biber ,domatesi ve maydanozu dograttirip karabiber ve kiymami ilave ettim.Kisacasi cabuk bir sekilde hazirlamis oldum.
Pide hamuru cok yumusak oldugu icin ellerimi ve masayi unlayip merdaneyle uzun sekilde actim .Hamur yumusak oldugu icin cok kolay acildi.Icini koyup uzerine yumurta sarisi surdum.Tepside mayalanmasini bekleyip sicak firinda 220 derecede pisirdim.Nefis pidelerimiz umdugumdan daha kolay oldular.
Devamını Gör


KESTANELİ EKLER
6
Hazırlama süresi: -
Malzeme Listesi
Kestaneli ekler...

Malzemeler
Hamuru için
3 yumurta
1 su bardağı su
100 gr margarin
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
Kreması için
1 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
Yarım su bardağı kırık kestane şekeri
Üzeri için
100 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı süt
60 gr beyaz çikolata

Hazırlanışı
Margarin, su, şeker ve tuzu tencereye alıp kaynatın. Unu ilave edip 5-6 dakika pişirin. Ilınan hamura yumurtaları tek tek kırıp mikserle iyice yedirin. Hamuru geniş uçlu sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamuru istediğiniz uzunlukta şeritler halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Pişirme sırasında ve fırını kapattıktan 40 dakika sonraya kadar fırın kapağını kesinlikle açmayın. Krema için süt ile kestane şekeri hariç diğer malzemeleri tencereye alın. Sütü azar azar ekleyip karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kestane şekerlerini ekleyip karıştırın. Fırından çıkardığınız ekleri enlemesine kesin ve kaşıkla kremayı doldurun. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine süt ekleyip iyice karıştırın ve bunu bıçak yardımıyla eklerlerin üzerine sürün. Beyaz çikolatayı da eritip yağlı kağıttan külaha doldurun ve üzerine ince çizgiler sıkın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Devamını Gör


SUCUK KÖFTESİ
6
Hazırlama süresi: -
Malzeme Listesi
Sucuk köftesi...

Malzemeler
500 gr az yağlı kıyma
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
8 diş sarımsak
Tuz
Ayçiçeği yağı

Hazırlanışı:
Kıymayı yoğurma kabına alın. İrmik, kimyon, pul biber, karabiber ve biber salçasını ilave edin. Sarımsakların kabuklarını soyup tuzla havanda ezip kıymaya ilave edin. Bir kaşık su ekleyerek 2-3 dakika yoğurun. 15 dakika dinlenmeye bırakın. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekil verin. Kızgın yağda kızartıp sıcak servis yapın.
Devamını Gör



TENCERE KEBABI
4
Hazırlama süresi: -
Malzeme Listesi
Tencere kebabı...

Malzemeler
300 gr bonfile
20 arpacık soğan
4 iri domates
2 defne yaprağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Bonfileyi ince uzun şeritler halinde doğrayın. Soğanları soyup tahta şişlere bir soğan bir et (eti zigzag olacak şekilde şişe geçirmelisiniz) olacak şekilde dizin. Yayvan bir tavada her tarafları eşitmiktarda pişecek şekilde pişirin. Daha sonra önceden rendelemiş olduğunuz domatesleri etlerin üzerine ilave edin. Tuz ve karabiber serpip defne yapraklarını ekleyin. Etler domateslerin suyunu çekinceye kadar pişirin. Fırınlanmış patates ile servis yapın.
 
TENCERE KEBABI
4
Hazırlama süresi: -
Malzeme Listesi
Tencere kebabı
Malzemeler
300 gr bonfile
20 arpacık soğan
4 iri domates
2 defne yaprağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Bonfileyi ince uzun şeritler halinde doğrayın. Soğanları soyup tahta şişlere bir soğan bir et (eti zigzag olacak şekilde şişe geçirmelisiniz) olacak şekilde dizin. Yayvan bir tavada her tarafları eşitmiktarda pişecek şekilde pişirin. Daha sonra önceden rendelemiş olduğunuz domatesleri etlerin üzerine ilave edin. Tuz ve karabiber serpip defne yapraklarını ekleyin. Etler domateslerin suyunu çekinceye kadar pişirin. Fırınlanmış patates ile servis yapın.


ETLİ VE PİDELİ MANTAR
4
Hazırlama süresi: -
Malzeme Listesi
Etli ve pideli mantar...

Malzemeler
500 gr kültür mantarı
250 gr parça dana eti
1 su bardağı sıcak su
3 domates
1 salçalık kırmızıbiber
1 patates
2 taze soğan
2 diş sarımsak
1 bayat pide
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Yenibahar
Karabiber

Hazırlanışı
Mantarları temizleyip dörde kesin. Patatesin kabuğunu soyup küp şeklinde kesin. Biberi temizleyip zar şeklinde doğrayın. Taze soğanı temizleyip kıyın. Pideyi küçük parçalar şeklinde doğrayın. Sarımsakları kıyın. Domatesleri rendeleyin. Ayçiçek yağının 1 yemek kaşığı kadarını tavada ısıtıp sarımsak ve pideleri kavurun. Ocaktan alın. Kalan ayçiçek yağını tencerede ısıtıp küçük parçalar şeklinde kesilmiş dana etini kavurun. Rendelenmiş domates ve mantarları ekleyip kavurun. Baharat, tuz, biber, patates ve sıcak suyu ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp pideli karışım ve taze soğanı ekleyin. Sıcak servis yapın.
Devamını Gör


BADEMLİ VE KREMALI KUŞKONMAZ ÇORBASI
4
Hazırlama süresi: -
Malzeme Listesi
Bademli ve kremalı kuşkonmaz çorbası...

Malzemeler:
400 gr kuşkonmaz
1 pırasa
50 gr tereyağı
4 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı krema
Tuz
Karabiber
Kavrulmuş badem

Hazırlanışı:
Tereyağını tencereye alıp doğranmış kuşkonmaz ve pırasayı ekleyin. Orta ateşte 5 dakika soteleyin. Unu ilave edip 3 dakika daha kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ekleyip 10 dakika pişirin. Tuzu, karabiberi ve kremayı ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın. çorbayı blender’la ezin. Kaselere paylaştırıp üzerini kavrulmuş bademle süsleyin. Servis yapın.
Devamını Gör

https://www.facebook.com/nazonunyemektarifleri
Tamamen ev yapımı ve hazır aldıklarınız kadar hatta daha da lezzetli..
hamurları daha önceden pişirerek dondurucuda bekletip, kullanacağınız zaman sadece kremalarını hazırlayıp pratik bir şekilde sevdiklerinize sunabilirsiniz bu muhteşem lezzeti..
PROFİTEROL
HAMUR MALZEMELERİ:...

* 1 Su bardağı su
* 1 Su bardağı un (tepeleme)
* 2 Yemek kaşığı tereyağ (tepeleme)
* 2 Çay kaşığı toz şeker
* Yarım çay kaşığı tuz
* 4 Adet yumurta
DOLGU MALZEMELERİ:
* 3 Buçuk su bardağı süt
* 3 Yemek kaşığı un
* 1 Yemek kaşığı nişasta
* 1 Adet yumurta
* 1 Çay kaşığı limon kabuğu rendesi (silme)
* 10 Yemek kaşığı toz şeker
* 1 Yemek kaşığı tereyağ (tepeleme)
* 1 Poşet krem şanti
ÇİKOLATA SOSU:
* 1 Lt süt
* 2 Yemek kaşığı un
* 1 Buçuk yemek kaşığı nişasta
* 3 Yemek kaşığı kakao
* 2 Adet yumurta
* 1 Pk vanilya
* 1 Su bardağı toz şeker
Tarifin devamı ve ayrıntılar için tıklayınız.
http://www.nazonunyemektarifleri.com/tr/icerik/id517/PROFİTEROL.html


Fırında Tarçınlı Elma....RESİM YOK
Bilgiler
porsiyon 6
Yaklaşık 30 dakika
Meyveler...

Malzemeler
6 adet elma
6 çorba kaşığı şeker
6 adet tarçın çubuğu
1 adet limonun kabuğu
1 avuç kuru üzüm
1 avuç dilimlenmiş badem
1 kadeh tatlı şarap
1 çay kaşığı tarçın
Bu tarifin yapılışı çok basittir ama enfes bir sonuç elde edeceksiniz. Evdeki olgun elmaları kullanmak için de harika bir yol bu. Elmaları hazırlamakla başlayın: Elmaları yıkayıp bir tepsiye dizin. Kabuklarını soymayın. Kabuklarıyla piştiklerinde dağılmayacaklardır. Sadece, diğer malzemelerin içine işlemesi için üst kısmını kesin. Her bir elmanın üstüne birer kaşık şeker serpin, tatlı şarap dökün, içine tarçın çubuğu sokun ve üstüne biraz toz tarçın serpiştirin.

Elmayla kuru meyveler çok iyi gider, bu yüzden bu tatlıda bunları kullanacağız. Biz, kuru üzüm ve dilimlenmiş badem kullanacağız ama siz, başka kurutulmuş meyve de kullanabilirsiniz. Kurallar, hayal gücünüze göre şekillenecek. Son olarak, elmaların üstüne limon rendeleyin. Tatlınız, fırına girmeye hazır. 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
Bir parça krema ya da vanilyalı dondurmayla servis edebileceğiniz bu tatlıyı sıcak olarak da, soğuk olarak da yiyebilirsiniz. Hayal gücünüzü kullanın
Karışık Marullu Campino Pirzolası
Bilgiler
porsiyon 2
Yaklaşık 90 dakika
Et...

Malzemeler
Pirzola için:

1 adet dana pirzola
1 dal biberiye
6 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 ölçü hardal

Salata için:
1 adet yeşil marul
1 adet kırmızı marul
1 adet havuç
1 adet turp
1 demet taze nane
2 çorba kaşığı balzamik sirke
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
Bu ‘campino’ pirzolası, önce kızartma tavasında pişirilip sonra fırına verilir. Fırınınızı önceden 180 dereceye getirin. Bu sırada ızgarayı en yüksek sıcaklıkta kızdırın. Pirzolaları tuz, biber, az zeytinyağıyla çeşnilendirip etin iki tarafını da mühürleyin. Mühürlemek, lezzetin içinde kalması için her tarafının yüksek ateşte kızartmaktır. Eti kızartırken, biraz daha lezzet katmak için bir tutam biberiye ve kabuklu diş sarımsakları ekleyin. Et mühürlendikten sonra, önceden ısıttığınız fırınınıza eti verin ve pirzola orta-iyi pişmiş kıvama gelene kadar 7 dakika kadar pişirin. Pişme süresi dolmadan üç dakika önce eti biraz yumuşatması için birkaç parça tereyağı ekleyin.

Et pişerken salataya geçebiliriz. Marul yapraklarının bazılarını ayırın, yıkayıp kurulayın. Ellerinizle doğrayın ve bir kaseye koyun. Ardından havucu yıkayın ve patates soyucuyla ince ince dilimleyin. Turpu da aynı şekilde dilimleyin. Birkaç nane yaprağı koparıp salataya ekleyin. Salataya vinaigrette sosu yapın: Bir kasede balzamik sirke ve bir tutam tuzu karıştırın, iyice yedirin, ardından zeytinyağı ekleyin. Malzemeler iyice hazırlanana harmanlanana kadar iyice karıştırın. Salatanız için vinaigrette sosunuz böylece hazır oluyor. Her salatanın sosu mutlaka servis edilmeden önce dökülmelidir, bu yüzden servis zamanı gelene kadar sosu bir kenara koyun.
‘Campino’ pirzolasını servis ederken, isterseniz üstüne hardal sürebilirsiniz. İşte size kolay, dengeli ve lezzet dolu bir et ve salata tarifi. Deneyin!
Devamını Gör


Ilha Peynirli Milföy
Bilgiler
kişi 6
Yaklaşık 20 dakika
Malzemeler

...
100 gram Ilha peyniri
1 paket milföy hamuru
1 demet biberiye
1 adet biber
Yapması çok kolay bir başlangıç yemeği bu. Akşam yemeğine davetsiz misafirlerinizin geldiği zamanlar için idealdir. Bir yaprak milföy hamuru alın. Bunları herhangi bir süpermarketten alıp, kimsenin gelmesini beklemediğiniz zamanlar için buzlukta saklayabilirsiniz. Milföy hamurunuza biraz zeytinyağı sürün ve tuzla çeşnileyin. Üstüne biraz biberiye ve peynir rendesi serpin. Bıçakla hafif kesikler açın ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına verip 4-5 dakika pişirin. Bu, peyniri eritip hamuru güzel ve çıtır hâle getirmeye yetecektir. İşte size lezzetli, basit ve hızlı bir başlangıç yemeği. Afiyet olsun!
Daha fazlası için sayfamızı beğenin: Göbek Eritme
Keler Balığı Çorbası
Bilgiler
kişi 6
Yaklaşık 2 saat...

Balık
Malzemeler
Balık suyu için:

1 adet keler balığının kafası ve kılçıkları
2 litre kaynamış su
1 adet soğan
1 adet yarım havuç
2 diş sarımsak
1 tutam çekilmemiş karabiber tanesi
1 tutam rezene tohumu

1 kilogram fileto keler balığı
2 litre balık suyu
1 adet soğan
2 adet havuç
2 adet kereviz sapı
1 adet biberiye yaprağı
1 adet kişniş yaprağı
1 miktar zeytinyağı
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Bu çorba için keler balığının tamamına ihtiyacımız olacak. Bu yüzden balığı alırken temizlenip dilimlenmesini isteyin ve balıkçınızdan kafa ve kılçıkların farklı bir poşete koymasını isteyin. Niye mi? Çünkü yemeyecek olsanız bile, bu kısımlar çok lezzetlidir ve balık suyu yapmak için onlara ihtiyacınız olacak. Balık suyu için keler balığının arta kalan tüm parçalarını, suyumuzun kaynadığı tencereye atın ve kabuklarını soyup parçalara böldüğünüz soğanı, soyulmuş yarım havucu ve tüm sarımsak dişlerini içine atın. Balık suyunu biber taneleri ve rezene tohumlarıyla çeşnilendirin ve tüm malzemeleri 20 dakika boyunca kaynatın.

Bu sırada keler balığı filetolarını, önceden 200 dereceye ısıttığınız fırına verin. Önceden temizlenmiş filetoları fırın kabına koyup üstünde zeytinyağı gezdirin ve tuz, biber ve biberiye yapraklarıyla çeşnilendirin. 20 dakika kadar fırında pişirin.
Balık suyu ve keler balığı filetolarının hazır olmasına birkaç dakika kala çorbanın harcını hazırlamaya başlayabilirsiniz. Geniş bir tencereye zeytinyağı dökün ve doğradığınız soğanı karıştırarak kızartın. Soğanı öldürdüğünüzde soyup doğradığınız havuçları ve doğranmış kereviz saplarını ekleyip onları da kızartın. 1-2 dakika boyunca karıştırarak kızarttıktan sonra süzdüğünüz balık suyunu içine dökün. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin.
Çorbanın sebzeleri pişince el blenderiyle malzemeleri karıştırıp bir tutam tuzla çeşnilendirin. Sebzeleri harmanladığımız için şimdilik sadece tuzla çeşnilendirmek iyi olacaktır. Böylece çorbanın tuzunu fazla kaçırma riskine girmemiş olursunuz. Servis ederken balık aromalı bir sebze püreniz olacak ve keler balığı filetoları da kremanın üstünde olacak. En tepesine, biraz yeşillik katmak amaçlı biraz taze kişniş serpebilirsiniz. Bu, filetoların ayrı piştiği ama balığın tadının sebze püresine karıştığı, farklı bir keler balığı çorbası yapma şeklidir. Deneyin!
 
En İyi Balık Sandviçleri
kişi 4
Yaklaşık 15 dakika
Balık...

Malzemeler

4 adet tam tahıllı sandviç ekmeği
4 adet büyük balık filetosu
1 tutam Arnavut biberi
1 fincanın yarısı un
1 ölçü zeytinyağı
25 gram toz parmesan peyniri
1 demet su teresi
1 adet limon
1 adet orta boy patates
500 gram bezelye
1 yarım demet taze nane
6 adet kornişon
1 yemek kaşığı kapari
1 adet minyatür marul
250 gram yağsız yoğurt
1 çeyrek demet maydanoz
Sandviç ekmeklerini fırına koyun. Patatesi yarım santimetre kalınlığında doğrayın. Küçük bir tencereye alıp üstünü örtecek kadar kaynar su koyun. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Bir parça pişirme kağıdının üstünde balığı tuz, karabiber, Arnavut biberiyle çeşnilendirin. Sonra üstünü kaplayacak kadar un serpin. Tavaya iki yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Balıkları kızarana kadar pişirin. Balıkları çevirdikten sonra üstüne parmesan rendeleyin. Dondurulmuş bezelyeleri patatesin olduğu tencereye koyun. Nane yapraklarını da ekleyip kapağını kapatın. Kornişonları, kapari, marul ve yoğurtla birlikte mutfak robotuna koyun. Maydanozun yapraklı kısmını ve bir limonun suyunu da ekledikten sonra çalıştırın. İsteğinize göre çeşnilendirip bir kaseye dökün. Bezelyeleri ve patatesleri süzün. Mutfak robotunda püre hâline getirin ve istediğiniz şekilde çeşnilendirin. Balıklar tamamen kızardığında sandviç ekmeklerini fırından çıkarın. Bezelyeler, tartar sos, tere tutamları ve limon dilimleriyle servis edin.
Devamını Gör
YEŞİL KABAK ÇORBASI...diyet tarifleri
-
Hazırlama süresi: -
Malzeme Listesi
Yeşil kabak çorbası...

Malzemeler:
4 adet iri kabak
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet patates
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı su
½ demet dereotu
Tuz
Hazırlanışı:
Kabakları çok iyi yıkayın, kabuklarını soymadan doğrayıp tencereye koyun. Patates, soğan ve sarımsakları da soyup ilave edin. Suyu ve sütü de ekleyip malzemeleri kaynamaya bırakın. Sebzeler kaynayıp yumuşayınca yağını ve tuzunu ilave edin. Rondoya koyup salep kıvamında çekin. Üzerine ince kıyılmış dereotu ile sıcak servis yapın.
 


 


 


 




 





 




 




 







 


Hiç yorum yok: