10 Nisan 2014 Perşembe

SAĞLIK İÇİN ÖZELLİKLER


GÖBEK  ERİTİCİ  ÇAY

Malzemeler.
2-çay kaşığı  papatya,
2-çay kaşığı   adaçayı,
1-çay kaşığı rezene,
1-çay kaşığı anason,
1-çay kaşığı  meyan kökü,
**
yapılışı.
ölçülü  bitkileri  demliğe  koyun,
üzerine  kaynar  su   koyup   demleyin   8  dakika  sonra  süzüp  için.
*******
Milföylü Gül Böreği Tarifi..Milföylü Gül Böreği Tarifi
Malzemeler:
10 adet milföy (Kare halinde)
Milföyü açmak için un Eritilmiş tereyağı ( Arasına)
İçi için,haşlanmış 2 patates...

1 kuru soğan
Salça tuz
Karabiber,pulbiber maydanoz
Üzeri için;yumurta sarısı


Hazırlanışı: Milföyleri oda sıcaklığına alıp,yumuşamalarını sağlayın.Haşlanmış patatesleri ezin tavada soganlari yemeklik dograyin siviyagda kızartın salçayi ardından patatesleri tuzu ve baharatları ekleyip kavurun ocagi kapatın maydanozları ince dograyin soğumaya alın .Yumuşayan milföyleri kare olarak ayırın ve üzerine un serpiştirip, merdane ile uzunlamasına açın. Sarabilecek uzunluğa gelince, arasına 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip harctan koyup,katlayın ve gül böreği gibi sarın. Tüm kare milföylere bu işlemi uygulayıp,üzerlerine de tereyağı gezdirip yumurta sarısı sürün ve kızarana pişirin
****


misket tava tarifi .. Malzemeler:
2 adet patlıcan
1 adet kabak
...
1 adet patates
2 adet havuç
1 adet kırmızı biber
3-4 adet yeşil biber
2-3 adet domates
Köftesi için malzemeler:
350 gr kıyma
Yarım çay bardağı çekilmiş ekmek
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan ( minik minik doğranacak)


5 dal maydanoz
Tuz,karabiber,kırmızı pulbiber,kimyon,kekik
Sosu için:
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
2,5 çay bardağı su
Kızartmak için: Sıvıyağ

Hazırlanışı: Sebzeler domates hariç ,misket büyüklüğünde doğranır (küp küp diğer tabirle ) ve kızartılır. Köfte için gerekli malzemeler yoğrulur ve misket büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanıp sebzelerden sonra kızartılır ve tepside yerini alır. Tepsinin içine sosu hazırlanıp dökülür , domatesle süslenir ve 180 derecede fırında pişirilir. AFİYET OLSUN….

Piramit Pasta Tarifi
Elif Y. Korkmazel 6 Kişilik
Malzemeler

2 paket bisküvi...
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı pudraşekeri

Süslemek için: Hindistancevizi
Piramit Pasta Yapılışı
Bisküvileri küçük parçalar halinde kırıp geniş bir kaba alın. Üzerine süt, vanilya, kakao ve pudraşekerini ilave edip iyice karıştırın. Karışımı alüminyum folyo üzerine alıp piramit şekli verin. Buzlukta 1-2 saat bekletin. Folyoyu çıkarıp pastayı servis tabağına alın. Hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın....
Piramit Pasta Tarifi
Elif Y. Korkmazel 6 Kişilik
Malzemeler

2 paket bisküvi
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı pudraşekeri

Süslemek için: Hindistancevizi 

Piramit Pasta Yapılışı
Bisküvileri küçük parçalar halinde kırıp geniş bir kaba alın. Üzerine süt, vanilya, kakao ve pudraşekerini ilave edip iyice karıştırın. Karışımı alüminyum folyo üzerine alıp piramit şekli verin. Buzlukta 1-2 saat bekletin. Folyoyu çıkarıp pastayı servis tabağına alın. Hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın....

Hiç yorum yok: