Pratik bilgiler...DEMLİKTE KALAN ÇAYI ATMAYIN !
BAKIN NELERE DEVAYMIŞ...(Oku ve paylaş)
Saçınız mat mı?
Saçınızı şampuanladıktan sonra son su olarak bir çaydanlık ılık çayla durulayın. Bakın saçlarınız nasıl ışıl ışılıyor .
Ayağınız mı kokuyor?
Ilık çay dolu bir leğene ayaklarınızı daldırın ve her akşam yatmadan önce 10 dakika tutun. 10 günde koku diye bir şey kalmayacaktır.
Boğaz ağrılarında
Posaları süzüp soğuyan demi boğaz ağrılarında ªgargara olarak kullanılır.
Cildiniz çok mu yağlı?
Banyodan çıkmadan son su olarak bir çaydanlık çay ile teninizi ovuşturun,balsam vazifesi görün.
Derinizdeki yaraların temizlenmesi
Çayı, derinizdeki yaraların temizlenmesi ve antibiyotik etki göstermesi için pamukla tatbik ederek kullanabilirsiniz.
Eliniz balık, soğan mı kokuyor?
Balık ayıkladınız, ellerinizi sabunla yıkadınız ve hala balık kokuyor. Ya da soğan soydunuz, soğan kokuyor. işte kurtarıcınız yine çay. Elinizi demli çayla yıkayın. Bakın bakalım hiç koku kalmış mı?
Gözünüz çapak mı yapıyor?
Kaynamış çayı bir tasa koyup buharı gözünüze gelecek biçimde başınızı üstüne koyun. Ya da ılık çaya batırılmış gözlerinize ve etrafına tatbik edin.
Yemek yerken dilinizi mi ısırdınız?
Yine ilacı demlikteki çaydır. Ağzınızı günde üç defa çalkalayın, diliniz dokuz yerine üç günde iyileşecektir.
Buzdolabınız koku mu yapıyor?
Demlikte kalmış çay posalarını kurutup bir kap içinde buzdolabının orta rafına yerleştirin, kokudan eser kalmayacaktır.
Başkaları da okusun faydalansın diye paylaşır mısınız?
GARNİTÜRLÜ ET SOTE
MALZEMELER(2KİŞİLİK)
3 DİLİM BİFTEK
2 SU BARDAGI GARNİTÜR
1 SU BARDAGI DİLİMLENMİŞ MANTAR
1 YEMEK KAŞIGI DOMATES SALÇASI
SU VE TUZ
YAPILIŞI
BİFTEKLER ŞERİTLER HALİNDE KESİLİR YÜKSEK ATEŞTE SOGANLAR İLE KAVRULUR.SALÇA İLAVE EDİP KARIŞTIRIN SORA MANTAR VE GARNİTÜRLERİ İLAVE EDİP ÜZERİNİ GEÇMEYECEK KADAR SU EKLEYİP 15 - 20 DAK PİŞİRİN..AFİYET OLSUN..
MALZEMELER(2KİŞİLİK)
3 DİLİM BİFTEK
2 SU BARDAGI GARNİTÜR
1 SU BARDAGI DİLİMLENMİŞ MANTAR
1 YEMEK KAŞIGI DOMATES SALÇASI
SU VE TUZ
YAPILIŞI
BİFTEKLER ŞERİTLER HALİNDE KESİLİR YÜKSEK ATEŞTE SOGANLAR İLE KAVRULUR.SALÇA İLAVE EDİP KARIŞTIRIN SORA MANTAR VE GARNİTÜRLERİ İLAVE EDİP ÜZERİNİ GEÇMEYECEK KADAR SU EKLEYİP 15 - 20 DAK PİŞİRİN..AFİYET OLSUN..
Beğen ·
EV YAPIMI TULUMBA TATLISI....
5 kahve fincanı su
5 kahve fincanı un
4 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Şerbeti için malzemeler:
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
500 gram toz şeker
Şerbeti için tencereye su ve şekeri ekleyerek kaynatın.
Kaynadıktan sonra limon suyunu da ekleyerek soğumaya alın.
Tereyağı ve suyu tencereye koyun, su kaynayınca azar azar un ekleyin.
Karıştırarak 5 – 6 dakika pişirin, ateşten alıp soğumaya bırakın.
Daha sonra tuz ve yumurtaları ekleyip elinizle yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru sıkma torbasına alın.
Sıvı yağı ocağa alarak kızdırın.
Sıkma torbasını baş parmak kalınlığında olacak kadar yağın içine sıkın ve sallayarak kızartın.
Kızartma işleminden sonra soğuk şerbete koyun.
5 – 10 dakika beklettikten sonra servise sunun.
5 kahve fincanı su
5 kahve fincanı un
4 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Şerbeti için malzemeler:
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
500 gram toz şeker
Şerbeti için tencereye su ve şekeri ekleyerek kaynatın.
Kaynadıktan sonra limon suyunu da ekleyerek soğumaya alın.
Tereyağı ve suyu tencereye koyun, su kaynayınca azar azar un ekleyin.
Karıştırarak 5 – 6 dakika pişirin, ateşten alıp soğumaya bırakın.
Daha sonra tuz ve yumurtaları ekleyip elinizle yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru sıkma torbasına alın.
Sıvı yağı ocağa alarak kızdırın.
Sıkma torbasını baş parmak kalınlığında olacak kadar yağın içine sıkın ve sallayarak kızartın.
Kızartma işleminden sonra soğuk şerbete koyun.
5 – 10 dakika beklettikten sonra servise sunun.
MALZEMELER
10 adet küçük dolma biber
2 ince kıyılmış iri soğan
1 demet maydanoz
2 su bardağı pirinç (yıkanmış, süzülmüş)
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pulbiber(isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağ veya sıvıyağ
tuz
YAPILIŞI
Biberleri sapının içten başladığı yerden kapak olacak şekilde koparmadan keselim.
Tohumlarını çıkarıp içini iyice yıkayalım. Alt kısımlarına kürdanla küçük birkaç delik açalım.
Derin bir kapta, soğan, pirinç, baharatlar, kıyılmış maydanoz, 1 kaşık salça ve sıvı yağı iyice yoğuralım.
Biberleri üstte hiç boşluk kalmayacak şekilde bu harçla dolduralım (kestiğimiz ve koparmadığımız biber kapakları yeterince boşluk sağlar).
Geniş bir tencereye tek sıra dizelim. 2 su bardağı kaynar su, tuz ve 1 kaşık salçamızı karıştırıp, biberlerin üzerinde gezdirelim ve kaynadıktan sonra kısık ateşte 25 dakika pişirin



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder