NOHUT DÜRÜMÜ (Gaziantep yöresine ait)
MALZEMELER
Arzu edildiği kadar nohut
Varsa nohudu haşlarken kullanmak için kemik
Kuru soğan...
Maydanoz
Bol kırmızıbiber
Limon suyu
Tuz,karabiber
Arzu edilirse marul ve doğranmış turp
Domates
Lavaş veya pide
YAPILIŞI: Nohutları bir gece önceden ıslayıp ertesi gün kemikle beraber birazda içine karabiber,tuz koyarak pişiririz.Nohut ezilebilecek kadar güzel pişirilmelidir. Pişen nohumudumuzu iice ezip pidenin arasın alıp diğer tüm malzemelerle yaptığımız salatadan koyup bolca kırmızıbiber arzu edilirse köfte baharatıda koyup en son üzerine limon sıkıp yiyebiliriz.Afiyet olsun.

MALZEMELER
Arzu edildiği kadar nohut
Varsa nohudu haşlarken kullanmak için kemik
Kuru soğan...
Maydanoz
Bol kırmızıbiber
Limon suyu
Tuz,karabiber
Arzu edilirse marul ve doğranmış turp
Domates
Lavaş veya pide
YAPILIŞI: Nohutları bir gece önceden ıslayıp ertesi gün kemikle beraber birazda içine karabiber,tuz koyarak pişiririz.Nohut ezilebilecek kadar güzel pişirilmelidir. Pişen nohumudumuzu iice ezip pidenin arasın alıp diğer tüm malzemelerle yaptığımız salatadan koyup bolca kırmızıbiber arzu edilirse köfte baharatıda koyup en son üzerine limon sıkıp yiyebiliriz.Afiyet olsun.


MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ
MALZEMELER
3 adet yufka
6 adet milföy hamuru
1 çay bardağı sıvıyağ...
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 şişe maden suyu
HARCI İÇİN:
250 gr kıyma
1 büyük soğan
Tuz,karabiber
İsteğe göre ceviz
YAPILIŞI: Yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı kavurun. Baharatını ekleyip bir kenarda soğumaya bırakın.Yağlanmış tepsiye yufkaları orta katına harcı ekleyerek gelişi güzel yerleştirin.Üzerine milföyleri dizin.Milföy hamurlarını ortadan ikiye bölecek şekilde böreği dilimleyin.Yoğurt,soda,yağ ve yumurtayı çırpın.Tepsinin üzerine dökün.Tepsiyi sağa sola eğerek böreğin her tarafının ıslanmasını sağlayın 250 dereceye ısınmış fırında pişirin. Sıcak servis edin.
MALZEMELER
3 adet yufka
6 adet milföy hamuru
1 çay bardağı sıvıyağ...
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 şişe maden suyu
HARCI İÇİN:
250 gr kıyma
1 büyük soğan
Tuz,karabiber
İsteğe göre ceviz
YAPILIŞI: Yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı kavurun. Baharatını ekleyip bir kenarda soğumaya bırakın.Yağlanmış tepsiye yufkaları orta katına harcı ekleyerek gelişi güzel yerleştirin.Üzerine milföyleri dizin.Milföy hamurlarını ortadan ikiye bölecek şekilde böreği dilimleyin.Yoğurt,soda,yağ ve yumurtayı çırpın.Tepsinin üzerine dökün.Tepsiyi sağa sola eğerek böreğin her tarafının ıslanmasını sağlayın 250 dereceye ısınmış fırında pişirin. Sıcak servis edin.

KARAMELLİ MUZLU RULO PASTA
MALZEMELER
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un...
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kahve fincanı süt
2 adet muz
KREMASI İÇİN:
1 litre süt
3 kahve fincanı un
2 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
50gr tereyağ
ÜZERİ İÇİN:
Karamal sos
Hindistan cevizi yada damla çikolata
Pudra şekeri
YAPILIŞI: Yumurta,şeker ve vanilyayı çırpıp köpürtüyoruz,sütü ve unumuzuda ilave ediyoruz. Çırpmaya devam ediyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine karışımı güzelce yayıyoruz ve 180 derece fırında üzeri çok hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Fırından çıkınca yağlı kağıdını sıyırmadan önce sıcakken rulo yapıyoruz.Bu şekilde yapmamızın nedeni kekimizin kırılmasını önlemek.
5-10 dakika beklettikten sonra rulomuzu açıyoruz.Krema malzemelerini kısık ateşte pişiyoruz ve soğuması için karıştırarak bekliyoruz.Kekimiz soğuduktan sonra biraz süt ile ıslatıyoruz ve kremayı yayıyoruz.Kesmiş olduğumuz muzları pastanın ortasına yerleştiriyoruz. Kekimizi yağlı kağıttan destek alarak kıvırıyoruz.Son haline getirdiğimiz pastanın üzerine pudra şekeri serptikten sonra karamel sos ile süslüyoruz. Afiyet olsun
MALZEMELER
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un...
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kahve fincanı süt
2 adet muz
KREMASI İÇİN:
1 litre süt
3 kahve fincanı un
2 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
50gr tereyağ
ÜZERİ İÇİN:
Karamal sos
Hindistan cevizi yada damla çikolata
Pudra şekeri
YAPILIŞI: Yumurta,şeker ve vanilyayı çırpıp köpürtüyoruz,sütü ve unumuzuda ilave ediyoruz. Çırpmaya devam ediyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine karışımı güzelce yayıyoruz ve 180 derece fırında üzeri çok hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Fırından çıkınca yağlı kağıdını sıyırmadan önce sıcakken rulo yapıyoruz.Bu şekilde yapmamızın nedeni kekimizin kırılmasını önlemek.
5-10 dakika beklettikten sonra rulomuzu açıyoruz.Krema malzemelerini kısık ateşte pişiyoruz ve soğuması için karıştırarak bekliyoruz.Kekimiz soğuduktan sonra biraz süt ile ıslatıyoruz ve kremayı yayıyoruz.Kesmiş olduğumuz muzları pastanın ortasına yerleştiriyoruz. Kekimizi yağlı kağıttan destek alarak kıvırıyoruz.Son haline getirdiğimiz pastanın üzerine pudra şekeri serptikten sonra karamel sos ile süslüyoruz. Afiyet olsun

PIRASALI PİRİNÇ SALATASI
MALZEMELER
* 1 kilo pırasa
* 1 su bardağı pirinç
* 3 çorba kaşığı sıvıyağ...
* 3 çorba kaşığı mayonez
* 2 su bardağı yoğurt
* 2 diş sarımsak
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 demet dereotu
YAPILIŞI: Pırasanın beyaz kısımlarını ince ince kıyalım.Sıvıyağı ve pırasayı tavaya alıp kavuralım.İçine yıkanmış süzülmüş pirinci ve tuzu koyup 1 su bardağı suyuda ekleyip pişirelim. Suyunu çekince altını kapatıp soğumaya bırakalım.Soğuyan pırasanın içine yoğurdu,mayonezi,ezilmiş sarımsağı ve doğranmış dereotunu katıp karıştıralım.Dolapta soğutup servis yapalım.
MALZEMELER
* 1 kilo pırasa
* 1 su bardağı pirinç
* 3 çorba kaşığı sıvıyağ...
* 3 çorba kaşığı mayonez
* 2 su bardağı yoğurt
* 2 diş sarımsak
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 demet dereotu
YAPILIŞI: Pırasanın beyaz kısımlarını ince ince kıyalım.Sıvıyağı ve pırasayı tavaya alıp kavuralım.İçine yıkanmış süzülmüş pirinci ve tuzu koyup 1 su bardağı suyuda ekleyip pişirelim. Suyunu çekince altını kapatıp soğumaya bırakalım.Soğuyan pırasanın içine yoğurdu,mayonezi,ezilmiş sarımsağı ve doğranmış dereotunu katıp karıştıralım.Dolapta soğutup servis yapalım.
KIYMALI PİDE
MALZEMELER
300gr dana kıyma
2 adet soğan
2 adet domates...
3 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı acı pulbiber
HAMURU İÇİN:
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı sıvıyağ
25gr erimiş margarin
2 çay kaşığı tuz
2 kesme şeker
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
YAPILIŞI: Önce hamurumuzu yapalım.Sütümüzü hafif ılıtıp,içine 2 kesme şeker ve kuru mayayı ekleyelim. Unumuzu yoğurma kabına koyup,ortasını havuz gibi açalım.İçine mayalı sütü,sıvıyağı,erimiş margarini,tuz ve yumurta akını ekleyip yoğuralım. Yumuşak bir hamur olacak.Ununuz biraz az gelirse kaşıkla bir kaç kaşık ekleyin.Benim ölçüme tam 2 bardak yetti.Unutmayın hamurumuz yumuşak olacak mayalanabilmesi için.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtün,sıcak bir ortamda yarım saat mayalansın.Bu arada soğanı,domatesi ve yeşil biberi çok küçük küçük doğrayın.Doğradığınız soğanı tuz,kırmızıbiber ve karabiberle iyice ovun.İçine salçayı ve kıymayıda ekleyin ve tekrar yoğurun.En son domates yoğurt,sıvıyağ ve biberi ekleyin.
Mayalanan hamuru ben 12 ye böldüm.Daha küçük arzu ederseniz 16 ya bölebilirsiniz.Böldüğünüz hamurları bezeler haline getirin.Teker teker merdaneyle 4 -5 cmlik ovaller halinde açın.Kaşıkla hazırladığınız içten bolca her tarafına gelecek şekilde yayın.Daha sonra uzun taraflarından 3er cm üzerine doğru kapatın,işi ucu birleştirerek kıvırın,pide haline getirin..
Hazırladığınız pidelerin kenarlarını 1 tatlı kaşığı sıvıyağ koyduğunuz yumurta sarısını sürün ve 160 derece hafif ılık fırında pişirin.Pidelerinizin üzeri iyice kızarınca pişmiş demektir.Tepsiyi yağlı kağıtla kaplarsanız ,daha iyi bir sonuç elde edersiniz..
MALZEMELER
300gr dana kıyma
2 adet soğan
2 adet domates...
3 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı acı pulbiber
HAMURU İÇİN:
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı sıvıyağ
25gr erimiş margarin
2 çay kaşığı tuz
2 kesme şeker
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
YAPILIŞI: Önce hamurumuzu yapalım.Sütümüzü hafif ılıtıp,içine 2 kesme şeker ve kuru mayayı ekleyelim. Unumuzu yoğurma kabına koyup,ortasını havuz gibi açalım.İçine mayalı sütü,sıvıyağı,erimiş margarini,tuz ve yumurta akını ekleyip yoğuralım. Yumuşak bir hamur olacak.Ununuz biraz az gelirse kaşıkla bir kaç kaşık ekleyin.Benim ölçüme tam 2 bardak yetti.Unutmayın hamurumuz yumuşak olacak mayalanabilmesi için.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtün,sıcak bir ortamda yarım saat mayalansın.Bu arada soğanı,domatesi ve yeşil biberi çok küçük küçük doğrayın.Doğradığınız soğanı tuz,kırmızıbiber ve karabiberle iyice ovun.İçine salçayı ve kıymayıda ekleyin ve tekrar yoğurun.En son domates yoğurt,sıvıyağ ve biberi ekleyin.
Mayalanan hamuru ben 12 ye böldüm.Daha küçük arzu ederseniz 16 ya bölebilirsiniz.Böldüğünüz hamurları bezeler haline getirin.Teker teker merdaneyle 4 -5 cmlik ovaller halinde açın.Kaşıkla hazırladığınız içten bolca her tarafına gelecek şekilde yayın.Daha sonra uzun taraflarından 3er cm üzerine doğru kapatın,işi ucu birleştirerek kıvırın,pide haline getirin..
Hazırladığınız pidelerin kenarlarını 1 tatlı kaşığı sıvıyağ koyduğunuz yumurta sarısını sürün ve 160 derece hafif ılık fırında pişirin.Pidelerinizin üzeri iyice kızarınca pişmiş demektir.Tepsiyi yağlı kağıtla kaplarsanız ,daha iyi bir sonuç elde edersiniz..

Su böreği
Malzemeler (4-6 kişilik):
Hamuru için:
3 Su bardağı tam buğday unu
3 Yumurta...
1 Çay kaşığı deniz tuzu
1 Yemek kaşığı zeytinyağı
Harcı ve üzeri için:
1 Çay kaşığı deniz tuzu
6 Yemek kaşığı (150gr) tereyağı
1 Demet incecik kıyılmış maydanoz
1,5 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Hazırlanışı:
2 Su bardağı unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz biçiminde açın. Yumurtaları ve tuzu ortasına koyup parmak uçlarınızla veya mikserin hamuru yoğurma ucuyla karıştırmaya başlayın. Hamur toparlanmaya başlayınca zeytinyağını hamurun üzerine ilave edip yoğurmaya devam edin. Esnek, ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar, gerektikçe un ilave ederek yoğurun.
Hamuru 10 bezeye bölün. Biraz un ilavesiyle tekrar kuvvetlice yoğurarak özlendirin. Teker teker mutfak tezgahında merdane veya oklava ile küçük boy tepsi büyüklüğünde açın(su böreğinin yufkası diğer börek yufkalarına oranla daha kalın olur) Açtığınız yufkayı kururmaması için dörde katlayın, temiz bir yerde bekletin. Diğer bezeleri de aynı şekilde açın.
Geniş bir tencerede 1 çay kaşığı tuz ile bol su kaynatın. Ayrı bir tencerenin içine bol soğuk su hazırlayın.
Tereyağını eritip ılınması için bir kenarda bekletin. Yaklaşık 24 santim çapında bir tepsiyi tereyağ ile yağlayın. Bir yufkayı kuru olarak tepsinin tabanına serin. Yufkanın kenarlarını tepsinin dışına sarkıtarak bekletin.
Düzgün, yırtılmamış bir yufkayı böreğin üzeri için ayırın. Kalan 8 yufkayı kaynamakta olan suda teker teker 1-2 dakika kadar pişirin. Kaynar sudan çıkarır çıkarmaz soğuk suya atın. Sudan çıkarırken yufkayı elinizle hafifçe sıkıp fazla suyunu alın. (Kepekli un kullanmış olduğunuz için yırtılabilir, hiç önemli değil) Tepsiye sığması için hafifçe bizerek yerleştirin. Tabandaki yufkanın üzerine 3 kat yufka yerleştirdiğinizde bol peynir ve maydonoz serpiştirin. Kaşıkla bolca tereyağı gezdirin. Tekrar 3 kat yufkayı döşeyin ve üzerine harç malzemesiyle tereyağını gezdirin. 2 kat yufka daha yerleştirin.
En üstü için ayırdığınız yufkayı sermeden önce tepsinin kenarlarına sarkıtmış olduğunuz yufkayı böreğin üzerine doğru toparlayın.Ayırdığınız haşlanmamış yufkayı tepsinin üzerine yerleştirin. Tepsiden büyükse fazlalıklarını kesip altına yerleştirin. Böylece böreğin üzeri yekpare bir yufka ile kaplanmış olacak. En üste ve böreğin yanlarına da bolca tereyağı sürün.
Tepsiyi ocağın üzerine yerleştirin. Kısık ateşte tepsiyi çevire çevire pişirin. Alt tarafının iyice pişip pişmediğini anlamak için arada bir bıçak yardımıyla böreğin yan kenarını kaldırarak alt kısmına bakın. 20-30 dakika içinde hafifçe esmerleşmeli.
Diğer tarafını da pişirmek için böreği tersyüz edeceğiz. Börek tepsisinin üzerine tepsiden daha geniş bir başka tepsiyi kapatın. Muftak eldiveni veya kalın bir bez yardımıyla alttaki sıcak tepsiyi tutup diğerinin üzerine birden çevirin. Çevirmiş olduğunuz böreği kaydırarak kendi tepsisine tekrar yerleştirin. Yanlarına ve üzerine biraz daha tereyağı sürün. Kısık ateşte çevire çevire bu tarafını da pişirdikten sonra dilimleyip sıcak sıcak sofraya getirebilirsiniz.
Malzemeler (4-6 kişilik):
Hamuru için:
3 Su bardağı tam buğday unu
3 Yumurta...
1 Çay kaşığı deniz tuzu
1 Yemek kaşığı zeytinyağı
Harcı ve üzeri için:
1 Çay kaşığı deniz tuzu
6 Yemek kaşığı (150gr) tereyağı
1 Demet incecik kıyılmış maydanoz
1,5 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Hazırlanışı:
2 Su bardağı unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz biçiminde açın. Yumurtaları ve tuzu ortasına koyup parmak uçlarınızla veya mikserin hamuru yoğurma ucuyla karıştırmaya başlayın. Hamur toparlanmaya başlayınca zeytinyağını hamurun üzerine ilave edip yoğurmaya devam edin. Esnek, ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar, gerektikçe un ilave ederek yoğurun.
Hamuru 10 bezeye bölün. Biraz un ilavesiyle tekrar kuvvetlice yoğurarak özlendirin. Teker teker mutfak tezgahında merdane veya oklava ile küçük boy tepsi büyüklüğünde açın(su böreğinin yufkası diğer börek yufkalarına oranla daha kalın olur) Açtığınız yufkayı kururmaması için dörde katlayın, temiz bir yerde bekletin. Diğer bezeleri de aynı şekilde açın.
Geniş bir tencerede 1 çay kaşığı tuz ile bol su kaynatın. Ayrı bir tencerenin içine bol soğuk su hazırlayın.
Tereyağını eritip ılınması için bir kenarda bekletin. Yaklaşık 24 santim çapında bir tepsiyi tereyağ ile yağlayın. Bir yufkayı kuru olarak tepsinin tabanına serin. Yufkanın kenarlarını tepsinin dışına sarkıtarak bekletin.
Düzgün, yırtılmamış bir yufkayı böreğin üzeri için ayırın. Kalan 8 yufkayı kaynamakta olan suda teker teker 1-2 dakika kadar pişirin. Kaynar sudan çıkarır çıkarmaz soğuk suya atın. Sudan çıkarırken yufkayı elinizle hafifçe sıkıp fazla suyunu alın. (Kepekli un kullanmış olduğunuz için yırtılabilir, hiç önemli değil) Tepsiye sığması için hafifçe bizerek yerleştirin. Tabandaki yufkanın üzerine 3 kat yufka yerleştirdiğinizde bol peynir ve maydonoz serpiştirin. Kaşıkla bolca tereyağı gezdirin. Tekrar 3 kat yufkayı döşeyin ve üzerine harç malzemesiyle tereyağını gezdirin. 2 kat yufka daha yerleştirin.
En üstü için ayırdığınız yufkayı sermeden önce tepsinin kenarlarına sarkıtmış olduğunuz yufkayı böreğin üzerine doğru toparlayın.Ayırdığınız haşlanmamış yufkayı tepsinin üzerine yerleştirin. Tepsiden büyükse fazlalıklarını kesip altına yerleştirin. Böylece böreğin üzeri yekpare bir yufka ile kaplanmış olacak. En üste ve böreğin yanlarına da bolca tereyağı sürün.
Tepsiyi ocağın üzerine yerleştirin. Kısık ateşte tepsiyi çevire çevire pişirin. Alt tarafının iyice pişip pişmediğini anlamak için arada bir bıçak yardımıyla böreğin yan kenarını kaldırarak alt kısmına bakın. 20-30 dakika içinde hafifçe esmerleşmeli.
Diğer tarafını da pişirmek için böreği tersyüz edeceğiz. Börek tepsisinin üzerine tepsiden daha geniş bir başka tepsiyi kapatın. Muftak eldiveni veya kalın bir bez yardımıyla alttaki sıcak tepsiyi tutup diğerinin üzerine birden çevirin. Çevirmiş olduğunuz böreği kaydırarak kendi tepsisine tekrar yerleştirin. Yanlarına ve üzerine biraz daha tereyağı sürün. Kısık ateşte çevire çevire bu tarafını da pişirdikten sonra dilimleyip sıcak sıcak sofraya getirebilirsiniz.


SOSLU MANTAR KAVURMA
MALZEMELER
700-750 gr mantar
1 Adet soğan
2 Büyük boy domates...
2 Adet sivri biber
4-5 Diş sarımsak
Az sıvıyağ
Yoğurt
Tuz
YAPILIŞI: Mantarlar dilimlendikten sonra bir tavaya alınarak suyunu çekene kadar pişirilir.Suyunu çeker çekmez içine biraz sıvıyağ ve yemeklik doğranmış soğan ilave edilerek bir müddet kavrulur.Soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirme işlemi sürdürülür ve sonrasında ocaktan alınır.Başka bir tavada rendelenmiş domates,dilimlenen biberler ve bir kaç diş rendelenmiş sarımsak az tuz ilavesiyle birlikte pişirilir.Geri kalan sarımsaklar ve biraz tuzla birlikte yoğurtta hazır edildikten sonra mantarlar bir servis tabağına alınır.Üzerine yoğurt ile domates sosu eklenerek servise sunulur
MALZEMELER
700-750 gr mantar
1 Adet soğan
2 Büyük boy domates...
2 Adet sivri biber
4-5 Diş sarımsak
Az sıvıyağ
Yoğurt
Tuz
YAPILIŞI: Mantarlar dilimlendikten sonra bir tavaya alınarak suyunu çekene kadar pişirilir.Suyunu çeker çekmez içine biraz sıvıyağ ve yemeklik doğranmış soğan ilave edilerek bir müddet kavrulur.Soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirme işlemi sürdürülür ve sonrasında ocaktan alınır.Başka bir tavada rendelenmiş domates,dilimlenen biberler ve bir kaç diş rendelenmiş sarımsak az tuz ilavesiyle birlikte pişirilir.Geri kalan sarımsaklar ve biraz tuzla birlikte yoğurtta hazır edildikten sonra mantarlar bir servis tabağına alınır.Üzerine yoğurt ile domates sosu eklenerek servise sunulur

FAJİTA
MALZEMELER
600gr tavuk göğsü veya dana kontrafile
4 adet soğan
6 adet california (renkli dolmalık biber)...
4 diş sarımsak
Sızma zeytinyağı
Karabiber,tuz,kırmızı biber,kekik,kimyon
Atom salata
Salsa sos
YAPILIŞI: Sarımsakları ezin.Tuz hariç tüm baharatları, sarımsağı ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.Etleri yada tavukları jülyen doğrayın,üzerine hazırladığınız karışımı döküp ellerinizle iyice yedirin.Bir teflon tavaya dizip en az 15 dakika marine edin.
Soğanları ve biberleri (miktarını yeme kapasitenize göre birkaç denemeden sonra ayarlarsınız) jülyen doğrayıp başka bir teflon tavaya koyun.Üzerinde kalan zeytinyağını gezdirin. Etleri 10dk kadar orta ateşte pişirip sonrasında altını açıp düzenli olarak karıştırın.Sonlara doğru bir miktar tuz serpin.
Etlerle eş zamanlı olarak sebzeleri de ocağa koyun.Sebzelerin diri olmasını istiyorsanız yüksek ateşte sürekli karıştırarak,ölü olmalarını istiyorsanız orta ateşte,tavanın kapağını kapatarak daha uzun sürede pişirebilirsiniz.Pişmesine yakın üzerine bir miktar tuz serpip karıştırın.
Etler ve sebzeler pişerken atom salatayı doğrayıp salata kaselerine koyun,üzerlerinde salsa sos gezdirin.Ben salsa sosu hazır aldığım için (Kühne marka,büyük marketlerde satılıyor) ama kendiniz yapmak isterseniz sos tarifleri albümünden yapımına bakabilirsiniz.
Etleri sebzelerle eş zamanlı olarak ocaktan alın ve dilerseniz sebzelerin üstüne,dilerseniz yanına koyarak,salsa soslu atom salata (tuz yada zeytinyağı ilavesine gerek yok) ile servis edin.
MALZEMELER
600gr tavuk göğsü veya dana kontrafile
4 adet soğan
6 adet california (renkli dolmalık biber)...
4 diş sarımsak
Sızma zeytinyağı
Karabiber,tuz,kırmızı biber,kekik,kimyon
Atom salata
Salsa sos
YAPILIŞI: Sarımsakları ezin.Tuz hariç tüm baharatları, sarımsağı ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.Etleri yada tavukları jülyen doğrayın,üzerine hazırladığınız karışımı döküp ellerinizle iyice yedirin.Bir teflon tavaya dizip en az 15 dakika marine edin.
Soğanları ve biberleri (miktarını yeme kapasitenize göre birkaç denemeden sonra ayarlarsınız) jülyen doğrayıp başka bir teflon tavaya koyun.Üzerinde kalan zeytinyağını gezdirin. Etleri 10dk kadar orta ateşte pişirip sonrasında altını açıp düzenli olarak karıştırın.Sonlara doğru bir miktar tuz serpin.
Etlerle eş zamanlı olarak sebzeleri de ocağa koyun.Sebzelerin diri olmasını istiyorsanız yüksek ateşte sürekli karıştırarak,ölü olmalarını istiyorsanız orta ateşte,tavanın kapağını kapatarak daha uzun sürede pişirebilirsiniz.Pişmesine yakın üzerine bir miktar tuz serpip karıştırın.
Etler ve sebzeler pişerken atom salatayı doğrayıp salata kaselerine koyun,üzerlerinde salsa sos gezdirin.Ben salsa sosu hazır aldığım için (Kühne marka,büyük marketlerde satılıyor) ama kendiniz yapmak isterseniz sos tarifleri albümünden yapımına bakabilirsiniz.
Etleri sebzelerle eş zamanlı olarak ocaktan alın ve dilerseniz sebzelerin üstüne,dilerseniz yanına koyarak,salsa soslu atom salata (tuz yada zeytinyağı ilavesine gerek yok) ile servis edin.

BAHAR KEKİ
MALZEMELER
200 gram Pınar Labne
4 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak daha az şeker (150 gram)...
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı kuru kayısı ( minik doğranmış)
1 su bardağı karışık meyve şekerlemesi (bakkallarda mevcut)
1 su bardağı ceviz (iri çekilmiş)
100 gram tereyağı (eritilmiş)
2 su bardağı un (200 gram)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle kuru üzümü, kuru kayısıları, cevizi ve karışık meyve şekerlemesini derin bir kaseye aktarın 1 yemek kaşığı un ile iyice karıştırın.Yumurtaları şekerle rengi açılıp, şeker iyice eriyene değin mikserle çırpın.Yumurtalı karışıma Labneyi ve eritip ılıttığınız tereyağını ilave edin. Yine mikserle çırpın.Kuru meyveleri ekleyin.Unu eleyerek ekleyin.Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
Tüm malzeme bütünleşene değin kaşıkla karıştırın 20cm kek kalıbına aktarın.Önceden ısıttığınız fırında 170 derecede 35-40 dakika pişirin.Piştiğini kontrol etmek için kürdan batırın.Kuru çıkıyorsa, kekiniz pişmiş demektir.Her fırına göre süre 5 dakika artabilir veya azalabilir.
KEK SOSU İÇİN:
200 gram Pınar Labne
200 ml. Pınar Krema
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı kadar portakal ve limon kabuğu rendesi
HAZIRLANIŞI:
Tüm malzemeleri karıştırın.Ilık kekin üzerine kaşıkla yavaşça dökerek servis yapın.

MALZEMELER
200 gram Pınar Labne
4 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak daha az şeker (150 gram)...
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı kuru kayısı ( minik doğranmış)
1 su bardağı karışık meyve şekerlemesi (bakkallarda mevcut)
1 su bardağı ceviz (iri çekilmiş)
100 gram tereyağı (eritilmiş)
2 su bardağı un (200 gram)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle kuru üzümü, kuru kayısıları, cevizi ve karışık meyve şekerlemesini derin bir kaseye aktarın 1 yemek kaşığı un ile iyice karıştırın.Yumurtaları şekerle rengi açılıp, şeker iyice eriyene değin mikserle çırpın.Yumurtalı karışıma Labneyi ve eritip ılıttığınız tereyağını ilave edin. Yine mikserle çırpın.Kuru meyveleri ekleyin.Unu eleyerek ekleyin.Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
Tüm malzeme bütünleşene değin kaşıkla karıştırın 20cm kek kalıbına aktarın.Önceden ısıttığınız fırında 170 derecede 35-40 dakika pişirin.Piştiğini kontrol etmek için kürdan batırın.Kuru çıkıyorsa, kekiniz pişmiş demektir.Her fırına göre süre 5 dakika artabilir veya azalabilir.
KEK SOSU İÇİN:
200 gram Pınar Labne
200 ml. Pınar Krema
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı kadar portakal ve limon kabuğu rendesi
HAZIRLANIŞI:
Tüm malzemeleri karıştırın.Ilık kekin üzerine kaşıkla yavaşça dökerek servis yapın.

HAZIRLANIŞI:
Sütün içine krem şantiyi katarak karıştırın
Çilekleri küp şeklinde doğrayın ve karışıma ekleyin
Hafif şekilde ezmeden karıştırın.Hazırladığınız dikdörtgen uzun bir kaba boşaltın ve dolabın dondurucu bölümüne koyun (dilerseniz sizde benim gibi kaselerede boşaltarak dolaba koyabilirsiniz) Dolaptan çıkarın ve dilimleyin.Servis yaparken üstüne nane yaprağı koyarak servis yapın..
NOT: Eğer borcamda yapıcaksanız,soslu karışımı dondurucuya atmadan 1 bardak kadarını ayırıp, dondurucudan çıkardıktan sonra üzerine döküp dilimleyerek servis yaparsanız oldukça şık görünümlü bir parfe elde etmiş olursunuz
Sütün içine krem şantiyi katarak karıştırın
Çilekleri küp şeklinde doğrayın ve karışıma ekleyin
Hafif şekilde ezmeden karıştırın.Hazırladığınız dikdörtgen uzun bir kaba boşaltın ve dolabın dondurucu bölümüne koyun (dilerseniz sizde benim gibi kaselerede boşaltarak dolaba koyabilirsiniz) Dolaptan çıkarın ve dilimleyin.Servis yaparken üstüne nane yaprağı koyarak servis yapın..
NOT: Eğer borcamda yapıcaksanız,soslu karışımı dondurucuya atmadan 1 bardak kadarını ayırıp, dondurucudan çıkardıktan sonra üzerine döküp dilimleyerek servis yaparsanız oldukça şık görünümlü bir parfe elde etmiş olursunuz
ÇİLEKLİ KEDİDİLLİ PASTA

MALZEMELER
2 paket kedidili bisküvi
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker...
Yeteri kadar çilek
Kreması için:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Kreması için; nişasta, pirinç unu, yumurta sarısı ve suyu mikser yardımıyla iyice çırpın.
Ayrı bir tencerede 4 su bardağı sütü kaynatın.
Sütün içine çırptığınız karışımı ve şekeri ilave edip koyulaşana kadar pişirin.Ocaktan almadan önce içine vanilya ilave edin.Pürüzsüz bir kıvama gelmesi için mikserle iyice çırpın.
Ayrı bir yerde 2 su bardağı süt ve 1 çay bardağı şekeri iyice karıştırın, ardından kedidili bisküvileri bu karışım ile ıslatın.Pasta kalıbınıza malzemeleri bir sıra kedidili bisküvi, krema ve dilimlenmiş çilek olmak üzere yerleştirin.En üste kalan kremayı yayın ve çilekleri dizin.
Soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER
2 paket kedidili bisküvi
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker...
Yeteri kadar çilek
Kreması için:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Kreması için; nişasta, pirinç unu, yumurta sarısı ve suyu mikser yardımıyla iyice çırpın.
Ayrı bir tencerede 4 su bardağı sütü kaynatın.
Sütün içine çırptığınız karışımı ve şekeri ilave edip koyulaşana kadar pişirin.Ocaktan almadan önce içine vanilya ilave edin.Pürüzsüz bir kıvama gelmesi için mikserle iyice çırpın.
Ayrı bir yerde 2 su bardağı süt ve 1 çay bardağı şekeri iyice karıştırın, ardından kedidili bisküvileri bu karışım ile ıslatın.Pasta kalıbınıza malzemeleri bir sıra kedidili bisküvi, krema ve dilimlenmiş çilek olmak üzere yerleştirin.En üste kalan kremayı yayın ve çilekleri dizin.
Soğuk olarak servis yapın.

BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI
MALZEMELER
2 paket kakaolu bisküvi
Hindistan cevizi
...
MUHALLEBİSİ İÇİN:
5 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
10 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı tereyağ
Ayrıca :
250 gr böğürtlen
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi kalıbın altına ve üstüne
hepsini beraber pişirin sos hazırlayın.
YAPILIŞI: Şekeri, irmiği, sütü, tereyağı tencereye alın karıştırın orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Hazırlayacağınız kaba ilk önce hindistan cevizi serpin 1 sıra biküvi dizin krema yayın tekrar bisküvi dizin 4 sıra bu işlemi uygulayın. Hazırladığınız sosu kremanın üzerine dökün hindistan cevizi serpin. Buzdolabında dinlendirip soğuk olarak servis yapın.
NOT: Arzuya göre siz böğürtlen yerine çilekte kullanabilirsiniz..
MALZEMELER
2 paket kakaolu bisküvi
Hindistan cevizi
...
MUHALLEBİSİ İÇİN:
5 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
10 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı tereyağ
Ayrıca :
250 gr böğürtlen
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi kalıbın altına ve üstüne
hepsini beraber pişirin sos hazırlayın.
YAPILIŞI: Şekeri, irmiği, sütü, tereyağı tencereye alın karıştırın orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Hazırlayacağınız kaba ilk önce hindistan cevizi serpin 1 sıra biküvi dizin krema yayın tekrar bisküvi dizin 4 sıra bu işlemi uygulayın. Hazırladığınız sosu kremanın üzerine dökün hindistan cevizi serpin. Buzdolabında dinlendirip soğuk olarak servis yapın.
NOT: Arzuya göre siz böğürtlen yerine çilekte kullanabilirsiniz..

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder