14 Nisan 2014 Pazartesi

Fotoğraf: ÇİLEKLİ PASTA

MALZEMELER
KEK İÇİN:
. 3 adet yumurta
. 1,5 çay bardağı şeker
. 1 çay baradğı yoğurt
. Yarım çay bardağı süt
. 1 çay bardağı sıvıyağ
. 4,5 çay bardağı un
. 1 paket vanilya
. 1 paket kabartma tozu

KREMASI:
. 1 litre süt
. 6 çorba kaşığı un
. 1 su bardağı toz şeker
. 1 paket vanilya

ARASI VE ÜZERİ İÇİN:
.Dilediğiniz kadar çilek

YAPILIŞI:
. Kek malzemelerini sırasıyla bir kaba koyup çırpın.22 cm'lik kelepçeli kalıbınızı yağlayıp unlayın ve kek hamurunu dökün.Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.Bu arada krema malzemelerini -vanilya hariç-bir tencereye koyup pişirin.Altını kapamadan vanilyayı ekleyip ocaktan alın. mikserle birkaç dakika çırpın.İyice soğutun.

İyice soğumuş olan keki düzgün bir şekilde ortadan ikiye kesin.Bir iki kaşık sütle kek tabanını ıslatıp servis tabağına alın.Soğumuş kremdan bir miktar sürün ve üzerine enlemesine kesilmiş çilekleri dizin.Üzerine kremadan bir miktar daha koyup bir sıra daha çilek döşeyin ve diğer kek parçasını çileklerin üzerine yerleştirin.Hafifçe ortasına elinizle bastırın.Kalan kremayı düzgün bir şekilde pastanın üzerine sürün.Çileklerle dilediğiniz şekilde süsleyin.En az iki saat buzdolabında bekletip servis yapın.
ÇİLEKLİ PASTA

MALZEMELER
KEK İÇİN:
. 3 adet yumurta
. 1,5 çay bardağı şeker...

. 1 çay baradğı yoğurt
. Yarım çay bardağı süt
. 1 çay bardağı sıvıyağ
. 4,5 çay bardağı un
. 1 paket vanilya
. 1 paket kabartma tozu

KREMASI:
. 1 litre süt
. 6 çorba kaşığı un
. 1 su bardağı toz şeker
. 1 paket vanilya

ARASI VE ÜZERİ İÇİN:
.Dilediğiniz kadar çilek

YAPILIŞI:
. Kek malzemelerini sırasıyla bir kaba koyup çırpın.22 cm'lik kelepçeli kalıbınızı yağlayıp unlayın ve kek hamurunu dökün.Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.Bu arada krema malzemelerini -vanilya hariç-bir tencereye koyup pişirin.Altını kapamadan vanilyayı ekleyip ocaktan alın. mikserle birkaç dakika çırpın.İyice soğutun.

İyice soğumuş olan keki düzgün bir şekilde ortadan ikiye kesin.Bir iki kaşık sütle kek tabanını ıslatıp servis tabağına alın.Soğumuş kremdan bir miktar sürün ve üzerine enlemesine kesilmiş çilekleri dizin.Üzerine kremadan bir miktar daha koyup bir sıra daha çilek döşeyin ve diğer kek parçasını çileklerin üzerine yerleştirin.Hafifçe ortasına elinizle bastırın.Kalan kremayı düzgün bir şekilde pastanın üzerine sürün.Çileklerle dilediğiniz şekilde süsleyin.En az iki saat buzdolabında bekletip servis yapın.
Fotoğraf: ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI (8 kişilik)

Malzemeler (küçük boy kare borcam için)
8 adet etimek

Islatmak için:
1 çay bardağı süt

Çilekli muhallebi için:
1 su bardağı çilek püresi
1 su bardağı çilek suyu konsantresi ve normal su karışık
1.5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker

Muhallebi için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için: Hindistan cevizi

YAPILIŞI: Etimekleri borcama dizin 1 çay bardağı ılık sütle özellikle kenar kısımlarını ıslatın. Daha yumuşak seviyorsanız süt miktarını artırın. Daha tatlı isterseniz, süte biraz şeker ekleyin.

Sütlü muhallebi için tereyağı haricindeki bütün malzemeleri tencereye alıp çırpın, karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiye tereyağını ekleyip 1 dakika kadar çırpın. Sıcakken etimeklerin üzerine dökün.

Ayrı bir tencerede çilekli muhallebinin malzemelerini karıştırarak pişirin.

Sıcakken ilk yaptığınız muhallebinin üzerine dökün.
Soğuyana kadar dışarıda bekletin. Daha sonra üzerine hindistan cevizi serpip dolaba kaldırın. En az 2-3 saat bekleyen tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.
ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI (8 kişilik)

Malzemeler (küçük boy kare borcam için)
8 adet etimek

Islatmak için:...

1 çay bardağı süt

Çilekli muhallebi için:
1 su bardağı çilek püresi
1 su bardağı çilek suyu konsantresi ve normal su karışık
1.5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker

Muhallebi için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için: Hindistan cevizi

YAPILIŞI: Etimekleri borcama dizin 1 çay bardağı ılık sütle özellikle kenar kısımlarını ıslatın. Daha yumuşak seviyorsanız süt miktarını artırın. Daha tatlı isterseniz, süte biraz şeker ekleyin.

Sütlü muhallebi için tereyağı haricindeki bütün malzemeleri tencereye alıp çırpın, karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiye tereyağını ekleyip 1 dakika kadar çırpın. Sıcakken etimeklerin üzerine dökün.

Ayrı bir tencerede çilekli muhallebinin malzemelerini karıştırarak pişirin.

Sıcakken ilk yaptığınız muhallebinin üzerine dökün.
Soğuyana kadar dışarıda bekletin. Daha sonra üzerine hindistan cevizi serpip dolaba kaldırın. En az 2-3 saat bekleyen tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.
Fotoğraf: ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ

MALZEMELER
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

üstü için:
750 gr. çilek
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta

süslemek için:
hindistan cevizi

Yapılışı:muhallebisi için vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli çırpma teli ile karıştırarak muhallebi kıvamına getiriyoruz. göz göz olunca 5 dakika kaynatıp vanilyayı ekliyoruz. ocağın altını kapatıyoruz,mikserle 5 dakika çırpıyoruz.

Borcamın güzelce her yerine döküp kaşığın tersi ile düzeltiyoruz (ben dikdörtgen borcam kullandım) çilekleri robotta püre haline getirip bir tencereye alıyoz. üzerine şeker ve nişastayı ekleyip bir taşım pişiriyoruz. ılık muhallebinin üzerine döküp kaşığın tersi ile düzeltiyoruz. buzdolabında iyice soğutup. servis edeceğimiz zaman üzerini hindistancevizi ile süslüyoruz..

NOT: Dilerseniz çilek sosunu hiç pişirmeden sadece çilek ve şekeri rondoda püre haline getirerekte kullanabilirsiniz
ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ

MALZEMELER
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker...

1 su bardağı un
1 yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

üstü için:
750 gr. çilek
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta

süslemek için:
hindistan cevizi

Yapılışı:muhallebisi için vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli çırpma teli ile karıştırarak muhallebi kıvamına getiriyoruz. göz göz olunca 5 dakika kaynatıp vanilyayı ekliyoruz. ocağın altını kapatıyoruz,mikserle 5 dakika çırpıyoruz.

Borcamın güzelce her yerine döküp kaşığın tersi ile düzeltiyoruz (ben dikdörtgen borcam kullandım) çilekleri robotta püre haline getirip bir tencereye alıyoz. üzerine şeker ve nişastayı ekleyip bir taşım pişiriyoruz. ılık muhallebinin üzerine döküp kaşığın tersi ile düzeltiyoruz. buzdolabında iyice soğutup. servis edeceğimiz zaman üzerini hindistancevizi ile süslüyoruz..

NOT: Dilerseniz çilek sosunu hiç pişirmeden sadece çilek ve şekeri rondoda püre haline getirerekte kullanabilirsiniz
Fotoğraf: DONDURMALI İRMİK HELVASI TATLISI

MALZEMELER
• 2 Su bardağı İrmik
• 2 Su bardağı Şeker
• 3 Su bardağı Süt
• 2 Yemek kaşığı tereyağ
• 5 Yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 Çay bardağı Ceviz veya Çam fıstığı
• Üst malzeme için çikolata sosu
• İç malzeme için Maraş Dondurması

Yapılışı:
Bir tencereye süt ve şeker koyulur, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatılır,şeker eriyince ocaktan alınır.Diğer taraftan teflon bir tencereye tereyağ konulur içine ceviz veya çam fıstığı ile irmik katılarak,fıstıklar hafifçe pembeleşip altını rengini alana kadar kısık ateşte kavrulur.

İrmiğin meyanesi gelince kaynamış olan şurubu kavrulmuş olan irmiğe yavaş yavaş ilave edip, şurubu çekmesi için tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte 20 dk. kadar dinlendirmeye bırakılır,demlenen helvanın kapağını açıp ılıması için beklenilir (Helva çok sıcak olmamalı dondurmayı gereğinden fazla eriteceği için istediğiniz sonucu alamazsınız)

Dinlendirmeye bırakılan irmik yeteri kadar ılındıktan sonra normal sıcaklıkta iken küçük bir kaseyi iyice ıslatıp içine helva koyup kasenin her tarafına yayılır,orta çukuruna meşhur Maraş Dondurması koyup tekrar üzerine irmik helvası dökülerek kapatılır ve dondurmanın arasında kaybolması sağlanır.

Kabın içindeki Maraş Dondurmalı İrmik Helvası Tatlısı, porselen misafir tabağına şekli bozulmadan yavaşca ters çevrilerek oturtulur (üzerine arzuya göre hazır çikolata sosu dökülebilinir) ve bekletmeden servis yapılır çünkü helvanın ısısı ile dondurma hızla eriyecektir.İçi soğuk dışı ılık bu helva etkili bir sunum olacaktır.
Artık tatlımız servis için hazırdır.
Afiyet olsun..
DONDURMALI İRMİK HELVASI TATLISI

MALZEMELER
• 2 Su bardağı İrmik
• 2 Su bardağı Şeker
• 3 Su bardağı Süt...

• 2 Yemek kaşığı tereyağ
• 5 Yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 Çay bardağı Ceviz veya Çam fıstığı
• Üst malzeme için çikolata sosu
• İç malzeme için Maraş Dondurması

Yapılışı:
Bir tencereye süt ve şeker koyulur, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatılır,şeker eriyince ocaktan alınır.Diğer taraftan teflon bir tencereye tereyağ konulur içine ceviz veya çam fıstığı ile irmik katılarak,fıstıklar hafifçe pembeleşip altını rengini alana kadar kısık ateşte kavrulur.

İrmiğin meyanesi gelince kaynamış olan şurubu kavrulmuş olan irmiğe yavaş yavaş ilave edip, şurubu çekmesi için tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte 20 dk. kadar dinlendirmeye bırakılır,demlenen helvanın kapağını açıp ılıması için beklenilir (Helva çok sıcak olmamalı dondurmayı gereğinden fazla eriteceği için istediğiniz sonucu alamazsınız)

Dinlendirmeye bırakılan irmik yeteri kadar ılındıktan sonra normal sıcaklıkta iken küçük bir kaseyi iyice ıslatıp içine helva koyup kasenin her tarafına yayılır,orta çukuruna meşhur Maraş Dondurması koyup tekrar üzerine irmik helvası dökülerek kapatılır ve dondurmanın arasında kaybolması sağlanır.

Kabın içindeki Maraş Dondurmalı İrmik Helvası Tatlısı, porselen misafir tabağına şekli bozulmadan yavaşca ters çevrilerek oturtulur (üzerine arzuya göre hazır çikolata sosu dökülebilinir) ve bekletmeden servis yapılır çünkü helvanın ısısı ile dondurma hızla eriyecektir.İçi soğuk dışı ılık bu helva etkili bir sunum olacaktır.
Artık tatlımız servis için hazırdır.
Afiyet olsun..
Fotoğraf: ÇİLEK SOSLU KEDİDİLLİ PASTA

Malzemeler
1 paket kedidili

Muhallebi için:
1 litre süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya

Çilek sosu için:
1 küçük kase çilek
2 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı şeker
1 çaybardağı su

Tarifi: Muhallebi malzemelerini vanilya hariç tencereye alıp karıştırıyoruz,ocağa alıp kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz sonra vanilyayı ekleyip karıştırarak soğutuyoruz.

Çilekli sosun hazırlanışı:
Çilekleri blendarla ezip püre haline getiriyoruz,küçük bir tencereye alıp diğer malzemeleride ekleyip kısıp ateşte pişirip soğutuyoruz,büyük kare borcam kalıba kedidili bisküvileri aralıklı şekilde diziyoruz,üzerine muhallebiyi döküyoruz.

Yarım saat kadar buzdolabında soğutuyoruz daha sonra çıkartıp üzerine çilek sosunuda döküp servis yapana kadar buzdolabında bekletiyoruz ve istenildiği gibi üzerini süsleyebiliriz..
ÇİLEK SOSLU KEDİDİLLİ PASTA

Malzemeler
1 paket kedidili

Muhallebi için:...

1 litre süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya

Çilek sosu için:
1 küçük kase çilek
2 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı şeker
1 çaybardağı su

Tarifi: Muhallebi malzemelerini vanilya hariç tencereye alıp karıştırıyoruz,ocağa alıp kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz sonra vanilyayı ekleyip karıştırarak soğutuyoruz.

Çilekli sosun hazırlanışı:
Çilekleri blendarla ezip püre haline getiriyoruz,küçük bir tencereye alıp diğer malzemeleride ekleyip kısıp ateşte pişirip soğutuyoruz,büyük kare borcam kalıba kedidili bisküvileri aralıklı şekilde diziyoruz,üzerine muhallebiyi döküyoruz.
Yarım saat kadar buzdolabında soğutuyoruz daha sonra çıkartıp üzerine çilek sosunuda döküp servis yapana kadar buzdolabında bekletiyoruz ve istenildiği gibi üzerini süsleyebiliriz..
Fotoğraf: MUZLU ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE

MALZEMELER
2 paket yulaflı yada kepekli bisküvi
50 gr tereyağı
3 yemek kaşığı süt

Ara kreması için:
1 adet hazır cheesecake yap poşeti
2,5 su bardağı soğuk süt
150 gr yoğurt
1 portakal kabuğu rendesi
1 adet muz

Çikolata sosu için:
1,5 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
3 tatlı kaşığı kakao
4 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
40 gr bitter çikolata (yarım pkt)

Dekor için:
Çikolata rendesi

Yapılışı:
Öncelikle tabanı hazırlayalım. Bisküvileri robottan kum gibi olana kadar geçirelim. Çukur bir kabın içine alalım. Erimiş tereyağı ve süt ilave edip elimizle yoğuralım. 22-26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın içine bastıra bastıra eşit bir şekilde döşeyelim. Buzdolabında bekletelim.

Ara kreması için bir kabın içine cheesecake yap poşetinin tamamını boşaltalım. Üzerine soğuk sütü ilave edip 2 dk mikserle çırpalım. Daha sonra yoğurdu ekleyip 1 dk daha çırpalım. İçine rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz portakal kabuğunu ekleyip karıştıralım. Buzdolabında kalıbımızı çıkartalım. Üzerine kremayı spatül yardımıyla eşit olarak yayalım. Kenarlarını düzeltelim. Muzu halka şeklinde ince ince dilimleyip kremanın üzerine dizelim. Buzdolabında bekletelim.

Son olarak çikolata sosu için sos tenceresine süt, nişasta, kakao ve şekeri alıp karıştıralım. Ocakta kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ve çikolatayı ilave edelim. Karıştırarak eritelim. Ilıyınca muzların üzerine dökelim.

Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Renkli şekerlemelerle,damla çikolatayla,hindistan ceviziyle yada benim yaptığım gibi evdeki fındıklı çikolatayı rendeleyerek değişik şekilde süsleyebilirsiniz.Sizin yaratıcılığınıza ve elinizde bulunan malzemeyle alakalı :) Üzerinide dekorladıktan sonra buzdolabında 3-4 saat hatta vaktiniz varsa 1 gece bekletmenizi tavsiye ediyorum.
Afiyet Olsun
MUZLU ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE

MALZEMELER
2 paket yulaflı yada kepekli bisküvi
50 gr tereyağı
3 yemek kaşığı süt...


Ara kreması için:
1 adet hazır cheesecake yap poşeti
2,5 su bardağı soğuk süt
150 gr yoğurt
1 portakal kabuğu rendesi
1 adet muz

Çikolata sosu için:
1,5 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
3 tatlı kaşığı kakao
4 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
40 gr bitter çikolata (yarım pkt)

Dekor için:
Çikolata rendesi

Yapılışı:
Öncelikle tabanı hazırlayalım. Bisküvileri robottan kum gibi olana kadar geçirelim. Çukur bir kabın içine alalım. Erimiş tereyağı ve süt ilave edip elimizle yoğuralım. 22-26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın içine bastıra bastıra eşit bir şekilde döşeyelim. Buzdolabında bekletelim.

Ara kreması için bir kabın içine cheesecake yap poşetinin tamamını boşaltalım. Üzerine soğuk sütü ilave edip 2 dk mikserle çırpalım. Daha sonra yoğurdu ekleyip 1 dk daha çırpalım. İçine rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz portakal kabuğunu ekleyip karıştıralım. Buzdolabında kalıbımızı çıkartalım. Üzerine kremayı spatül yardımıyla eşit olarak yayalım. Kenarlarını düzeltelim. Muzu halka şeklinde ince ince dilimleyip kremanın üzerine dizelim. Buzdolabında bekletelim.

Son olarak çikolata sosu için sos tenceresine süt, nişasta, kakao ve şekeri alıp karıştıralım. Ocakta kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ve çikolatayı ilave edelim. Karıştırarak eritelim. Ilıyınca muzların üzerine dökelim.

Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Renkli şekerlemelerle,damla çikolatayla,hindistan ceviziyle yada benim yaptığım gibi evdeki fındıklı çikolatayı rendeleyerek değişik şekilde süsleyebilirsiniz.Sizin yaratıcılığınıza ve elinizde bulunan malzemeyle alakalı Üzerinide dekorladıktan sonra buzdolabında 3-4 saat hatta vaktiniz varsa 1 gece bekletmenizi tavsiye ediyorum.
Afiyet Olsun
Fotoğraf: ÇİLEK SOSLU GÜLLAÇ TOPLARI

MALZEMELER
2 adet güllaç yaprağı
3 adet orta boy elma
4 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı süt

Sosu için:
1 paket hazır meyveli sos
2 çay bardağı su

Süslemesi için:
File badem yada fıstık

Yapılışı:
1- Kabuklarını soyduğunuz elmaları rendeleyip teflon tavaya alın.
2- Elmaların üzerine toz şeker ve tarçını ekleyin, orta ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.
3- Pişen elmaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
4- Güllaç yapraklarını geniş bir tepside ıslatın ve 4 parçaya bölün, ıslanan güllaç yapraklarını küçük bir kaseye koyarak kenarlarını dışarıda bırakın.

5- Hazırladığınız elmalı haçtan 1 yemek kaşığı güllaç yaprağının içine koyun ve kenara sarkıttığınız parçaları elmaların üzerine kapatın.
6- Geniş bir tepsiye kaseyi ters çevirin (bu sayede fotoğraftaki gibi küçük toplar olacak).
7- Tüm yapraklar bitince sosu pakette yazan tarife göre hazırlayarak yan yana dizdiğiniz güllaç toplarının üzerine gezidirin.
8- Güllaçın kendini çekmesi ve sosunu koyulaşması için buzdolabında dinlendirin.File badem ya da fıstık ile süsleyerek servis yapın.
 
ÇİLEK SOSLU GÜLLAÇ TOPLARI

MALZEMELER
2 adet güllaç yaprağı
3 adet orta boy elma
4 çorba kaşığı şeker...
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı süt

Sosu için:
1 paket hazır meyveli sos
2 çay bardağı su

Süslemesi için:
File badem yada fıstık

Yapılışı:
1- Kabuklarını soyduğunuz elmaları rendeleyip teflon tavaya alın.
2- Elmaların üzerine toz şeker ve tarçını ekleyin, orta ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.
3- Pişen elmaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
4- Güllaç yapraklarını geniş bir tepside ıslatın ve 4 parçaya bölün, ıslanan güllaç yapraklarını küçük bir kaseye koyarak kenarlarını dışarıda bırakın.

5- Hazırladığınız elmalı haçtan 1 yemek kaşığı güllaç yaprağının içine koyun ve kenara sarkıttığınız parçaları elmaların üzerine kapatın.
6- Geniş bir tepsiye kaseyi ters çevirin (bu sayede fotoğraftaki gibi küçük toplar olacak).
7- Tüm yapraklar bitince sosu pakette yazan tarife göre hazırlayarak yan yana dizdiğiniz güllaç toplarının üzerine gezidirin.
8- Güllaçın kendini çekmesi ve sosunu koyulaşması için buzdolabında dinlendirin.File badem ya da fıstık ile süsleyerek servis yapın.
 
Fotoğraf: LOKUMLU MİLFÖY

MALZEMELER
Milföy
Lokum (Fındıklı,Fıstıklı vb..)
Üzerine pudra şekeri

YAPILIŞI: Ortadan 2 ye kestiğimiz milföylerin içine yine ortadan ikiye kestiğimiz lokumu sarıyoruz katlama yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizilir 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Dereceyi 150 altına düşürüp 5-10dk daha bekletilir.Fırından çıkarıp sıcak sıcak üzerine pudra şekeri serpip ılık veya soğuk servis yapabilirsiniz..Afiyet olsun..
LOKUMLU MİLFÖY

MALZEMELER
Milföy
Lokum (Fındıklı,Fıstıklı vb..)
Üzerine pudra şekeri...

YAPILIŞI: Ortadan 2 ye kestiğimiz milföylerin içine yine ortadan ikiye kestiğimiz lokumu sarıyoruz katlama yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizilir 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Dereceyi 150 altına düşürüp 5-10dk daha bekletilir.Fırından çıkarıp sıcak sıcak üzerine pudra şekeri serpip ılık veya soğuk servis yapabilirsiniz..Afiyet olsun..
 

Hiç yorum yok: