
ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI (8 kişilik)
Malzemeler (küçük boy kare borcam için)
8 adet etimek
Islatmak için:...
1 çay bardağı süt
Çilekli muhallebi için:
1 su bardağı çilek püresi
1 su bardağı çilek suyu konsantresi ve normal su karışık
1.5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
Muhallebi için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için: Hindistan cevizi
YAPILIŞI: Etimekleri borcama dizin 1 çay bardağı ılık sütle özellikle kenar kısımlarını ıslatın. Daha yumuşak seviyorsanız süt miktarını artırın. Daha tatlı isterseniz, süte biraz şeker ekleyin.
Sütlü muhallebi için tereyağı haricindeki bütün malzemeleri tencereye alıp çırpın, karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiye tereyağını ekleyip 1 dakika kadar çırpın. Sıcakken etimeklerin üzerine dökün.
Ayrı bir tencerede çilekli muhallebinin malzemelerini karıştırarak pişirin.
Sıcakken ilk yaptığınız muhallebinin üzerine dökün.
Soğuyana kadar dışarıda bekletin. Daha sonra üzerine hindistan cevizi serpip dolaba kaldırın. En az 2-3 saat bekleyen tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.
Malzemeler (küçük boy kare borcam için)
8 adet etimek
Islatmak için:...
1 çay bardağı süt
Çilekli muhallebi için:
1 su bardağı çilek püresi
1 su bardağı çilek suyu konsantresi ve normal su karışık
1.5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
Muhallebi için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için: Hindistan cevizi
YAPILIŞI: Etimekleri borcama dizin 1 çay bardağı ılık sütle özellikle kenar kısımlarını ıslatın. Daha yumuşak seviyorsanız süt miktarını artırın. Daha tatlı isterseniz, süte biraz şeker ekleyin.
Sütlü muhallebi için tereyağı haricindeki bütün malzemeleri tencereye alıp çırpın, karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiye tereyağını ekleyip 1 dakika kadar çırpın. Sıcakken etimeklerin üzerine dökün.
Ayrı bir tencerede çilekli muhallebinin malzemelerini karıştırarak pişirin.
Sıcakken ilk yaptığınız muhallebinin üzerine dökün.
Soğuyana kadar dışarıda bekletin. Daha sonra üzerine hindistan cevizi serpip dolaba kaldırın. En az 2-3 saat bekleyen tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.


ÇİLEK SOSLU GÜLLAÇ TOPLARI
MALZEMELER
2 adet güllaç yaprağı
3 adet orta boy elma
4 çorba kaşığı şeker...
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı süt
Sosu için:
1 paket hazır meyveli sos
2 çay bardağı su
Süslemesi için:
File badem yada fıstık
Yapılışı:
1- Kabuklarını soyduğunuz elmaları rendeleyip teflon tavaya alın.
2- Elmaların üzerine toz şeker ve tarçını ekleyin, orta ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.
3- Pişen elmaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
4- Güllaç yapraklarını geniş bir tepside ıslatın ve 4 parçaya bölün, ıslanan güllaç yapraklarını küçük bir kaseye koyarak kenarlarını dışarıda bırakın.
5- Hazırladığınız elmalı haçtan 1 yemek kaşığı güllaç yaprağının içine koyun ve kenara sarkıttığınız parçaları elmaların üzerine kapatın.
6- Geniş bir tepsiye kaseyi ters çevirin (bu sayede fotoğraftaki gibi küçük toplar olacak).
7- Tüm yapraklar bitince sosu pakette yazan tarife göre hazırlayarak yan yana dizdiğiniz güllaç toplarının üzerine gezidirin.
8- Güllaçın kendini çekmesi ve sosunu koyulaşması için buzdolabında dinlendirin.File badem ya da fıstık ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
2 adet güllaç yaprağı
3 adet orta boy elma
4 çorba kaşığı şeker...
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı süt
Sosu için:
1 paket hazır meyveli sos
2 çay bardağı su
Süslemesi için:
File badem yada fıstık
Yapılışı:
1- Kabuklarını soyduğunuz elmaları rendeleyip teflon tavaya alın.
2- Elmaların üzerine toz şeker ve tarçını ekleyin, orta ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.
3- Pişen elmaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
4- Güllaç yapraklarını geniş bir tepside ıslatın ve 4 parçaya bölün, ıslanan güllaç yapraklarını küçük bir kaseye koyarak kenarlarını dışarıda bırakın.
5- Hazırladığınız elmalı haçtan 1 yemek kaşığı güllaç yaprağının içine koyun ve kenara sarkıttığınız parçaları elmaların üzerine kapatın.
6- Geniş bir tepsiye kaseyi ters çevirin (bu sayede fotoğraftaki gibi küçük toplar olacak).
7- Tüm yapraklar bitince sosu pakette yazan tarife göre hazırlayarak yan yana dizdiğiniz güllaç toplarının üzerine gezidirin.
8- Güllaçın kendini çekmesi ve sosunu koyulaşması için buzdolabında dinlendirin.File badem ya da fıstık ile süsleyerek servis yapın.

LOKUMLU MİLFÖY
MALZEMELER
Milföy
Lokum (Fındıklı,Fıstıklı vb..)
Üzerine pudra şekeri...
YAPILIŞI: Ortadan 2 ye kestiğimiz milföylerin içine yine ortadan ikiye kestiğimiz lokumu sarıyoruz katlama yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizilir 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Dereceyi 150 altına düşürüp 5-10dk daha bekletilir.Fırından çıkarıp sıcak sıcak üzerine pudra şekeri serpip ılık veya soğuk servis yapabilirsiniz..Afiyet olsun..
MALZEMELER
Milföy
Lokum (Fındıklı,Fıstıklı vb..)
Üzerine pudra şekeri...
YAPILIŞI: Ortadan 2 ye kestiğimiz milföylerin içine yine ortadan ikiye kestiğimiz lokumu sarıyoruz katlama yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizilir 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Dereceyi 150 altına düşürüp 5-10dk daha bekletilir.Fırından çıkarıp sıcak sıcak üzerine pudra şekeri serpip ılık veya soğuk servis yapabilirsiniz..Afiyet olsun..




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder