14 Nisan 2014 Pazartesi

KURU İNCİR REÇELİ

20 adet kuru incir
1 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı su
3-4 adet karanfil...
1 çay bardağı susam
1 kahve fincanı tahin
1 çay bardağı ceviz içi

YAPILIŞI:

1 kg şekerin üzerine 2,5 su bardağı suyu ilave edin ve kaynatmaya başlayın. Daha sonra özelliğini kaybetmemesi için enlemesine doğradığınız incileri ilave edip kaynattıktan sonra üzerine susam, tahin ve ceviz içini de ilave edin.

Not: Reçel kavanozlarının kötü kokusunu almak için öncesinde kavanozların için vanilya atıp sallayarak  temizleyin
 
Fotoğraf: KURU İNCİR REÇELİ

20 adet kuru incir
1 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı su
3-4 adet karanfil
1 çay bardağı susam
1 kahve fincanı tahin
1 çay bardağı ceviz içi

YAPILIŞI:

1 kg şekerin üzerine 2,5 su bardağı suyu ilave edin ve kaynatmaya başlayın. Daha sonra özelliğini kaybetmemesi için enlemesine doğradığınız incileri ilave edip kaynattıktan sonra üzerine susam, tahin ve ceviz içini de ilave edin.

Not: Reçel kavanozlarının kötü kokusunu almak için öncesinde kavanozların için vanilya atıp sallayarak temizleyin.
HAVUÇ REÇELİ

750 gr havuç
1 kg tozşeker
1 adet portakal
1 adet mandalina...

1 adet limon
1 adet greyfurt

YAPILIŞI:

Havuçları rendeleyin ve tencereye ilave edin, ardından sırası ile şekeri, portakal suyunu, greyfurt suyunu, limon suyunu ve mandalina suyunu ekleyin. Daha sonra orta ateşte kaynatmaya başlayın, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 35-40 dakika kadar pişirin.

Not: Sıcak haldeyken kavonaza koyun ve ters çevirin, serin yerde ya da buzdolabında muhafaza edin.

Not: Reçel kavonazlarının kötü kokusunu almak için öncesinde kavanozların için vanilya atıp sallayarak temizleyin

oynayanlardanmısınız aglayanlardan mı ??


gülenay

Hiç yorum yok: