HAVUÇ TARATOR
HAZIRLANIŞI:
HAVUÇLAR RENDELENİR. 2 KAŞIK ZEYTİNYAĞINDA 5 DAKİKA YUMUSAYİNCAYA KADAR TAVADA PİŞİRİLİR. KENARA ALINIP BİRAZ SOĞUTULUR. DİĞER TARAFTA SÜZME YOĞURT NORMAL YOĞURT VE DÖVÜLMÜŞ SARIMSAKLAR KARIŞTIRILIR. İÇİNE HAVUÇLAR VE BAHARATLAR EKLENİR. SON OLARAK 1 KAŞIK ZEYTİNYAĞI ÜZERİNDE GEZDİRİLİR VE TAZE NANE İLE SÜSLENİR.
İZMİR KÖFTE
HAZIRLANIŞI :KIYMA, RENDELENMİŞ SOĞAN, ISLATILMIŞ EKMEK İÇİ, YUMURTA, BAHARATLAR VE MAYDANOZ KARIŞTIRILARAK GÜZELCE YOĞRULARAK ŞEKİL VERİLİR. TAVADA YARIM BARDAK SİVİYAGİNDA 5 DAKİKA HAFİF KİZARTİLİR. BU ARADA AYRI BİR YERDE SOS HAZIRLAMAK İÇİN TEREYAĞINDA SARIMSAK, SALÇALAR VE 1 ADET DOMATES PÜRESİ KAVRULARAK ÜZERİNE SU, TUZ VE KEKİK İLAVE EDİLİR. ELMA DİLİMİ ŞEKLİNDE KESİLMİŞ VE ÖNCEDEN YAĞDA KİZARTİLMİS PATATESLER FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR ÜZERİNE KIZARMIŞ KÖFTELER VE HAZIRLADIĞIMIZ SOS DÖKÜLÜR. SON OLARAK ÜZERİNE BİBERLER VE DOMATESLER DİLİMLENEREK KONUR VE 200 DERECEDEKİ FIRINDA 15-20 DAKİKA PİŞİRİLİR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder