17 Nisan 2014 Perşembe

4 NİSAN CUMA GÜNÜ SAAT 10.00'DA TRT 1'DE BAŞLAYACAK CANLI YAYINIMIZDA, KÂĞITTAN ÇOK ÖZEL KUTULAR YAPACAĞIZ. ELİNE SAĞLIK MUTFAĞINDA, "TEPSİ KEBABI" VE "TAŞ KADAYIF" VAR ... SELVA ABLA, "KIŞLIK GİYSİLERİN KALDIRILIP MUHAFAZA EDİLMESİ" KONUSUNDA KULAĞINIZA KÜPE OLACAK ÖNERİLERDE BULUNACAK. GEREKLİ MALZEMEYİ YARIN BU SAYFADA BULACAKSINIZ. HAZIRLAYIN, BİRLİKTE YAPALIM ...
 
Garnitürlü Şehriye Pilavı
- 1 su bardağı arpa Şehriye
- 1 su bardağı tel Şehriye
- 1 adet soğan
- 4 kaşık zeytinyağı
- 4 adet ince kıyılmış ince soğan
- 2 adet ince kıyılmış sivri biber
- 2 kaşık soya sosu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı dolmalık fıstık
- 5-6 adet tane karabiber
- Tuz
-Yarım demet ince kıyılmış kırmızı lahana
- 1 adet domates
- 3 dal nane
Yapılışı : Arpa şehriyeyi 8 dakika haşlayıp süzün ve bir tencereye alın. Yemeklik doğranmış soğanı 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun ve şehriyenin içine katın. Taze soğan, sivri biber, soya sosu, kimyon ve pul biber ilave edin. Dolmalık fıstığı bir tavada hafif pembelesinceye kadar kavurun. Tane karabiber, kırmızı lahana ve tuz ile birlikte pilavın içine ilave edin. En son 2 çorba kaşığı zeytinyağını katıp bütün malzemeyi karıştırın. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: