
Eline Sağlik Kadın eli değen program ...
www.facebook.com/ElineSaglik (5 fotoğraf)
www.facebook.com/ElineSaglik (5 fotoğraf)
KETE
SÜT, ILIK SU SIVIYAĞ, TUZ VE MAYA KARIŞTIRILIR. İÇİNE ALABİLDİĞİ KADAR UN İLAVE EDİLEREK YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLİR. BEZELERE AYRILIR, 20 DAKİKA BEKLETİLİR.
İÇİNİN HAZIRLANMASI: BİRAZ TEREYAĞI BİRAZ SIVIYAĞDAN ALINIR. TUZU İLAVE EDİLİR UNLA OVUŞTURULUR. HELVA GİBİ BİR KARIŞIM ELDE EDİLİR. SONRA BEZELER AÇILIR. KALAN TEREYAĞ SIVI YAĞLA KARIŞTIRILIR. AÇILAN BEZELERE YAĞ SÜRÜLÜR, BOHÇA ŞEKLİNDE KAPATILIR. İÇ KARIŞIMINDAN İÇİNE KONULUR. HAMURU TOPARLAYIP ELİMİZLE ŞEKİL VERİLİR. ÜZERİNE YUMURTA SÜRÜLÜR VE BIÇAKLA ÇARPI İŞARETİ YAPILARAK 200 DERECEDEKİ FIRINDA 40-45 DAKİKA PİŞİRİLİR.
Eline Sağlik Kadın eli değen program ...
SÜT, ILIK SU SIVIYAĞ, TUZ VE MAYA KARIŞTIRILIR. İÇİNE ALABİLDİĞİ KADAR UN İLAVE EDİLEREK YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLİR. BEZELERE AYRILIR, 20 DAKİKA BEKLETİLİR.
İÇİNİN HAZIRLANMASI: BİRAZ TEREYAĞI BİRAZ SIVIYAĞDAN ALINIR. TUZU İLAVE EDİLİR UNLA OVUŞTURULUR. HELVA GİBİ BİR KARIŞIM ELDE EDİLİR. SONRA BEZELER AÇILIR. KALAN TEREYAĞ SIVI YAĞLA KARIŞTIRILIR. AÇILAN BEZELERE YAĞ SÜRÜLÜR, BOHÇA ŞEKLİNDE KAPATILIR. İÇ KARIŞIMINDAN İÇİNE KONULUR. HAMURU TOPARLAYIP ELİMİZLE ŞEKİL VERİLİR. ÜZERİNE YUMURTA SÜRÜLÜR VE BIÇAKLA ÇARPI İŞARETİ YAPILARAK 200 DERECEDEKİ FIRINDA 40-45 DAKİKA PİŞİRİLİR.
Eline Sağlik Kadın eli değen program ...




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder