17 Nisan 2014 Perşembe

Fotoğraf: KAĞITTA LEVREK
HAZIRLANIŞI: TAVADA PİYAZ DOĞRANMIŞ SOĞAN, SARIMSAK VE RENKLİ BİBERLER TEREYAĞI İLE SOTELENİR. KÜP KÜP DOĞRANMIŞ DOMATES, DEFNE YAPRAĞI, LİMON DİLİMİ İLAVE EDİLEREK KAYNATILIR.KAĞIT ÜZERİNE DİLİMLEDİĞİMİZ PATATESLER DİZİLİP ÜZERİNE TEMİZLENMİŞ LEVREK  KONUR.  DAHA SONRA  HAZIRLADIĞIMIZ SEBZE HARÇ LEVREK BALIĞININ ARASINA VE ÜZERİNE  KONULARAK KAĞIT KAPATILIR. FIRINDA 180 DERECEDE 25 DAKİKA PİŞİRİLİR. 
www.facebook.com/ElineSaglik
Eline Sağlik Kadın eli değen program ...
www.facebook.com/ElineSaglik
(5 fotoğraf)
 
 KETE
SÜT, ILIK SU SIVIYAĞ, TUZ VE MAYA KARIŞTIRILIR. İÇİNE ALABİLDİĞİ KADAR UN İLAVE EDİLEREK YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLİR. BEZELERE AYRILIR, 20 DAKİKA BEKLETİLİR.
İÇİNİN HAZIRLANMASI: BİRAZ TEREYAĞI BİRAZ SIVIYAĞDAN ALINIR. TUZU İLAVE EDİLİR UNLA OVUŞTURULUR. HELVA GİBİ BİR KARIŞIM ELDE EDİLİR. SONRA BEZELER AÇILIR. KALAN TEREYAĞ SIVI YAĞLA KARIŞTIRILIR. AÇILAN BEZELERE YAĞ SÜRÜLÜR, BOHÇA ŞEKLİNDE KAPATILIR. İÇ KARIŞIMINDAN İÇİNE KONULUR. HAMURU TOPARLAYIP ELİMİZLE ŞEKİL VERİLİR. ÜZERİNE YUMURTA SÜRÜLÜR VE BIÇAKLA ÇARPI İŞARETİ YAPILARAK 200 DERECEDEKİ FIRINDA 40-45 DAKİKA PİŞİRİLİR.
Eline Sağlik Kadın eli değen program ...
 Fotoğraf: KETE
SÜT, ILIK SU SIVIYAĞ, TUZ VE MAYA KARIŞTIRILIR.  İÇİNE ALABİLDİĞİ KADAR UN İLAVE EDİLEREK YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLİR.  BEZELERE AYRILIR,  20 DAKİKA BEKLETİLİR.  
İÇİNİN HAZIRLANMASI: BİRAZ TEREYAĞI BİRAZ SIVIYAĞDAN ALINIR.  TUZU İLAVE EDİLİR UNLA OVUŞTURULUR. HELVA GİBİ BİR KARIŞIM ELDE EDİLİR.  SONRA BEZELER AÇILIR. KALAN TEREYAĞ SIVI YAĞLA KARIŞTIRILIR.  AÇILAN BEZELERE YAĞ SÜRÜLÜR, BOHÇA ŞEKLİNDE KAPATILIR. İÇ KARIŞIMINDAN İÇİNE KONULUR. HAMURU TOPARLAYIP ELİMİZLE ŞEKİL VERİLİR. ÜZERİNE YUMURTA SÜRÜLÜR VE BIÇAKLA ÇARPI İŞARETİ YAPILARAK 200 DERECEDEKİ FIRINDA 40-45 DAKİKA PİŞİRİLİR. 
Eline Sağlik Kadın eli değen program ...
www.facebook.com/ElineSaglik

Hiç yorum yok: