DSC_0791-001 (Medium)
Peynirli  yumak  poğaçaları  hatırlarsınız. İkram ettiğim  herkesten  tam not alan  tariflerden  biri olunca,sık sık  yaptıklarımdan biri oldu.
Hep aynı şekilde  hazırlamak  yerine ,çemenle  denedim ve  hem görsel  olarak ,hem de lezzet olarak farklı  bir tarif  oldu.
O yüzden  yeniden paylaşmak istedim. :)

 Çemenli  Yumak  Poğaça  Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık  süt
  • 50  gr. oda sıcaklığında tereyağ
  • 10 gr. instant kuru maya
  • Yarım  çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta ( 1 tanesinin  sarısı  üzerine )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un
  • Çemen ( Çemen tarifi  için tıklayın)
çorba-001 (Medium)

hazırlanışı:

  1. Un,maya,tuz ve şekeri  yoğurma  kabına alıp  karıştırın.
  2. Ilık süt,yumurta,zeytinyağ  ekleyip  ele yapışmayan  bir hamur elde  edene  kadar yoğurun.
  3. Hazırladığınız  hamurun üzerini  nemli bir bezle  örtün  ve 1 saat  kadar mayalanmasını  bekleyin.
  4. Mayalanan  hamurdan  yumurta  büyüklüğünde  parçalar  kopartın ve bezeler hazırlayın.
  5. Fotoğraftaki gibi  merdane  ile uzunca  açın ve bıçakla  dilimler kesin.Peyniri  hamurun üzerine serpiştirip rulo yapın  ve yaptığınız ruloyu  sarıp  yağlı kağıt serili  tepsiye alın.
  6. Hazırladığınız  poğaçaların üzerine yumurta  sarısı  sürün ve  15-20  dakika  daha mayalandırıp  180 derece  fırında  üzeri  kızarana  kadar pişirin.
DSC_0788-001 (Small)
 Afiyet  şifa  olsun..