BOZCA ADAAYASOFYA CAMİİ SULTAN AHMET

BBODRUM KALESİ

EDİRNE
ADANA ANTAKYA BÖLGESİ

Çemenli Yumak Poğaça TarifiHamur İşleri »
Hep aynı şekilde hazırlamak yerine ,çemenle denedim ve hem görsel olarak ,hem de lezzet olarak farklı bir tarif oldu.
O yüzden yeniden paylaşmak istedim.
Çemenli Yumak Poğaça Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 50 gr. oda sıcaklığında tereyağ
- 10 gr. instant kuru maya
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı un
- Çemen ( Çemen tarifi için tıklayın)
hazırlanışı:
- Un,maya,tuz ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Ilık süt,yumurta,zeytinyağ ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve bezeler hazırlayın.
- Fotoğraftaki gibi merdane ile uzunca açın ve bıçakla dilimler kesin.Peyniri hamurun üzerine serpiştirip rulo yapın ve yaptığınız ruloyu sarıp yağlı kağıt serili tepsiye alın.
- Hazırladığınız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve 15-20 dakika daha mayalandırıp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder