14 Nisan 2014 Pazartesi

Bülbül Yuvasi
250 gr margarin
2 yumurta
2 çorba k. pudra şekeri
2 çorba k. irmik
1 çay b. yoğurt...

1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya
aldığı kadar un
fındık
şerbeti için:
4 bu tozşeker
4 su b. su
Tarif
Oda ısısında yumuşatılmış margarini bir kaseye alıp elinizle iyice yumuşatın.
üzerine yumurtanın birinin tamamının diğerinin akını koyup karıştırın.
Üzerine yoğurdu ve irmiği ekleyin.
pudra şekerini, vanilya ve kabartma tozunu alın.
Alabildiği kadar unla hamuru hazırlayın.
Hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açın.
Su bardağı ve çay bardağı yardımı ile görüntüdeki gibi tatlıları kesin.
Ortasına 3 veya 4 tane bütün fındık yerleştirin.
Ayırdığınız yumurta sarısını hamurların kenarına sürün.
180 derecede kızarana kadar pişirin.
Daha önceden hazırladığınız ılık şerbeti ılık hamura dökün.
Üzerine aynı boy bir tepsi kapatarak şerbeti çekmesini sağlayın. Aksi takdirde tatlı değil şerbetsiz kurabiyeler elde edersiniz.
1 Gün sonra tatlınız hazır.
Fotoğraf: Bülbül Yuvasi
250 gr margarin
2 yumurta
2 çorba k. pudra şekeri
2 çorba k. irmik
1 çay b. yoğurt
1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya
aldığı kadar un
fındık
şerbeti için:
4 bu tozşeker
4 su b. su
Tarif
Oda ısısında yumuşatılmış margarini bir kaseye alıp elinizle iyice yumuşatın.
üzerine yumurtanın birinin tamamının diğerinin akını koyup karıştırın.
Üzerine yoğurdu ve irmiği ekleyin.
pudra şekerini, vanilya ve kabartma tozunu alın.
Alabildiği kadar unla hamuru hazırlayın.
Hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açın.
Su bardağı ve çay bardağı yardımı ile görüntüdeki gibi tatlıları kesin.
Ortasına 3 veya 4 tane bütün fındık yerleştirin.
Ayırdığınız yumurta sarısını hamurların kenarına sürün.
180 derecede kızarana kadar pişirin.
Daha önceden hazırladığınız ılık şerbeti ılık hamura dökün.
Üzerine aynı boy bir tepsi kapatarak şerbeti çekmesini sağlayın. Aksi takdirde tatlı değil şerbetsiz kurabiyeler elde edersiniz.
1 Gün sonra tatlınız hazır.
 
Çikolata Soslu Islak Kurabiye

Malzemeler

1 paket margarin veya tereyağı
3 tane yumurta...

1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Üzerine hazır çikolata sosu

Çikolata sosu icin

1 Paket hazır çikolatalı sos 2,5 su bardagi sutle pisirilir ve
kurabiyelerin üzerine kaşık yardımı ile birer tatlı kaşığı dökülür.

Yapılışı

Hamur hazırlamak için derince bir kaba yumuşak margarin ve pudra sekeri alınır yoğrulur.
sonra yumurta,kakao,kabartma tozu,un ilave edilir iyice yoğrulur.
Hamur cok yumuşak olursa az un ilave edilir kulak memesi kıvamında
bir hamur elde edilip elle kopartılarak yuvarlak şekiller verilip tepsiye dizilir.
Serbet için su ve şeker tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır.
Şerbet atesten alınıp soğumaya bırakılır.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırına verilir ve kurabiyeler pişirilir.
Fırından çıkarılan sıcak kurabiyeler soğuk şerbete batırılıp çıkarılır ve
bir tepsiye dizilir. Hazir çikolata sosu servis ederken tabagin üzerine konan
kurabiyelerin üzerine gezdirilir.
Fotoğraf: Çikolata Soslu Islak Kurabiye 

Malzemeler

1 paket margarin veya tereyağı
3 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Üzerine hazır çikolata sosu

Çikolata sosu icin

1 Paket hazır çikolatalı sos 2,5 su bardagi sutle pisirilir ve 
kurabiyelerin üzerine kaşık yardımı ile birer tatlı kaşığı dökülür.

Yapılışı

Hamur hazırlamak için derince bir kaba yumuşak margarin ve pudra sekeri alınır yoğrulur.
sonra yumurta,kakao,kabartma tozu,un ilave edilir iyice yoğrulur.
Hamur cok yumuşak olursa az un ilave edilir kulak memesi kıvamında 
bir hamur elde edilip elle kopartılarak yuvarlak şekiller verilip tepsiye dizilir.
Serbet için su ve şeker tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır.
Şerbet atesten alınıp soğumaya bırakılır.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırına verilir ve kurabiyeler pişirilir.
Fırından çıkarılan sıcak kurabiyeler soğuk şerbete batırılıp çıkarılır ve
bir tepsiye dizilir. Hazir çikolata sosu servis ederken tabagin üzerine konan 
kurabiyelerin üzerine gezdirilir.
SuperFresh Milföyden vazgeçemeyenlere Elmalı Milföy Tatlısı:

Malzemeler:
1 paket SuperFresh Milföy Hamuru
3 adet elma
1 çay bardağı toz şeker...

1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı yaban mersini
1 çay bardağı tarçın
1 su bardağı ceviz içi
1 adet yumurtanın sarısı
Pudra şekeri

Hazırlanışı:
Elmaların kabuğunu soyun ve rendeleyin. Toz şeker, kuru üzüm, yaban mersini, tarçın ve ceviz içini ilave edin ve karıştırın. Hazırlanan harçları oda sıcaklığında çözünmüş SuperFresh Milföy Hamurlarına paylaştırın. SuperFresh Milföy Hamurunu rulo olacak biçiminde katlayın ve bir bıçak yardımı ile birer cm aralıklı olacak şekilde çizin ve üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 ˚C ısıtılmış fırında 25 dakika pişirip arzunuza göre pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet Olsun
Fotoğraf: SuperFresh Milföyden vazgeçemeyenlere Elmalı Milföy Tatlısı:

Malzemeler:
1 paket SuperFresh Milföy Hamuru
3 adet elma
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı yaban mersini
1 çay bardağı tarçın
1 su bardağı ceviz içi
1 adet yumurtanın sarısı
Pudra şekeri

Hazırlanışı:
Elmaların kabuğunu soyun ve rendeleyin. Toz şeker, kuru üzüm, yaban mersini, tarçın ve ceviz içini ilave edin ve karıştırın. Hazırlanan harçları oda sıcaklığında çözünmüş SuperFresh Milföy Hamurlarına paylaştırın. SuperFresh Milföy Hamurunu rulo olacak biçiminde katlayın ve bir bıçak yardımı ile birer cm aralıklı olacak şekilde çizin ve üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 ˚C ısıtılmış fırında 25 dakika pişirip arzunuza göre pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet Olsun!
SAÇAKLI POAÇA

Malzemeler:
½ su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz...

2 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı kuru maya ( ya da 3/4 yaş maya )
1 yumurta sarısı
7,5 su bardağı un

Süs İçin;
2 çorba kaşığı krem peynir ( ya da süzme yoğurt )
250 gr beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
½ demet maydanoz
Yapılışı:

Ilık sütün içine şekeri ve mayayı katıp karıştırdıktan sonra 15 dk bekletilir. Bütün malzemeler yoğrulur.
Yumuşak bir hamur yapılır. 30 dk mayalandırılır. Mayalanmış hamurdan küçük parçalar alıp yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 C de ısıtılmış fırında pişirilir. Krem peynir, beyaz peynir, maydanoz karıştırılır. Soğuyan poğaçaların arası kesilip karışım sürülür. Poğaçaların gözüken peynirli kısmı rendelenmiş kaşara batılır servis yapılır.
Fotoğraf: SAÇAKLI POAÇA

Malzemeler:
½ su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
2 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı kuru maya ( ya da 3/4 yaş maya ) 
1 yumurta sarısı
7,5 su bardağı un

Süs İçin;
2 çorba kaşığı krem peynir ( ya da süzme yoğurt )
250 gr beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
½ demet maydanoz
Yapılışı:

Ilık sütün içine şekeri ve mayayı katıp karıştırdıktan sonra 15 dk bekletilir. Bütün malzemeler yoğrulur.
Yumuşak bir hamur yapılır. 30 dk mayalandırılır. Mayalanmış hamurdan küçük parçalar alıp yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 C de ısıtılmış fırında pişirilir. Krem peynir, beyaz peynir, maydanoz karıştırılır. Soğuyan poğaçaların arası kesilip karışım sürülür. Poğaçaların gözüken peynirli kısmı rendelenmiş kaşara batılır servis yapılır.
Sarığı Burma Tarifi
Malzemeler

Yarım kg un
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt...

1 çay bardağı sıvıyağ
Bir tutam tuz
3 çorba kaşığı yoğurt

Yufkayı açmak için:1 kase nişasta
İçine: 1 su bardağı sıvıyağ
Yarım kg dövülmüş ceviz

Üzerine: 1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için: 5 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Sarığı Burma Yapılışı
Öncelikle şerbeti için tozşeker ve suyu tencereye aktarın. Hafif şurup kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyin. Tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Geniş bir kapta elenmiş un, yumurta, süt, sıvıyağ, tuz ve yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan 30 adet beze koparın. Elinizde yuvarlayıp yarım saat dinlendirin. Üzerlerine nişasta serperek her birini tepsi büyüklüğünde açın. Yufkanın üzerine ceviz serpin, sıvıyağ gezdirin. Cevizli yufkayı oklavaya sarın. Yufkayı iki tarafından büzün. Yavaşça oklavadan çıkarın ve az yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak dizin. Üzerine sıvıyağ gezdirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti çekince servis yapın.
Fotoğraf: Sarığı Burma Tarifi
Malzemeler

Yarım kg un
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Bir tutam tuz
3 çorba kaşığı yoğurt

Yufkayı açmak için:1 kase nişasta
İçine: 1 su bardağı sıvıyağ
Yarım kg dövülmüş ceviz

Üzerine: 1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için: 5 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Sarığı Burma Yapılışı
Öncelikle şerbeti için tozşeker ve suyu tencereye aktarın. Hafif şurup kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyin. Tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Geniş bir kapta elenmiş un, yumurta, süt, sıvıyağ, tuz ve yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan 30 adet beze koparın. Elinizde yuvarlayıp yarım saat dinlendirin. Üzerlerine nişasta serperek her birini tepsi büyüklüğünde açın. Yufkanın üzerine ceviz serpin, sıvıyağ gezdirin. Cevizli yufkayı oklavaya sarın. Yufkayı iki tarafından büzün. Yavaşça oklavadan çıkarın ve az yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak dizin. Üzerine sıvıyağ gezdirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti çekince servis yapın.
Fırında Kabak

Malzemeler:
4-5 adet dolmalık kabak
2 adet domates
1 adet çarliston biber...

2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
kekik, kırmızı pul biber ve tuz
1-1,5 çay bardağı su
Üzerine;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Kabakların dış kabukları kazınır ve yıkanarak ince halkalar şeklinde dilimlenir. Domateslerin kabukları soyulup minik küpler halinde doğranır. Biberin çekirdekleri temizlenip, ince kıyılır. Sarımsaklar kabukları soyulup minik doğranır. Doğranmış sebzeler ve sarımsaklar bir kaba alınıp üzerine salça, yağ, su, tuz ve baharatlar eklenip iyice harmanlanır. Kabaklar uygun bir fırın kabına dik olarak yan yana dizilir. 200 derece fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir ve kaşar eriyinceye kadar fırında tutulur. Sıcak ya da ılık servis yapılır.
Afiyet olsun.
Fotoğraf: Fırında Kabak 

Malzemeler:
4-5 adet dolmalık kabak
2 adet domates
1 adet çarliston biber
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
kekik, kırmızı pul biber ve tuz
1-1,5 çay bardağı su
Üzerine;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Kabakların dış kabukları kazınır ve yıkanarak ince halkalar şeklinde dilimlenir. Domateslerin kabukları soyulup minik küpler halinde doğranır. Biberin çekirdekleri temizlenip, ince kıyılır. Sarımsaklar kabukları soyulup minik doğranır. Doğranmış sebzeler ve sarımsaklar bir kaba alınıp üzerine salça, yağ, su, tuz ve baharatlar eklenip iyice harmanlanır. Kabaklar uygun bir fırın kabına dik olarak yan yana dizilir. 200 derece fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir ve kaşar eriyinceye kadar fırında tutulur. Sıcak ya da ılık servis yapılır.
Afiyet olsun.
Fotoğraf: Kağıt Muffin Kalıblarını iyice yağlayın (tereyağ), oreo bisküvi üzerine fındık ezmesi tekrar bisküvi tekrar findık ezmesi son olarak ta evde hazırladığınız kek harcını (kakaolu olursa daha iyi olur) kabarma payını düşünerek ilave ediniz. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin..
Harika bir görüntü, harika lezzet.Kağıt Muffin Kalıblarını iyice yağlayın (tereyağ), oreo bisküvi üzerine fındık ezmesi tekrar bisküvi tekrar findık ezmesi son olarak ta evde hazırladığınız kek harcını (kakaolu olursa daha iyi olur) kabarma payını düşünerek ilave ediniz. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin..
Harika bir görüntü, harika lezzet.
*****
Ali Nazik

MALZEMELER
5-6 tane kozlenmis patlican
2-3 adet domates
2 adet kuru sogan...

3-4 adet yesil biber
Domates ve biber salcasi karisimi
Yogurt
Sarimsak
Sivi yag
1/2 kg kiyma
Karabiber
Isot biberi
Tereyagi
Maydanoz
Tuz
YAPILISI
Kozlenmis patlicanlarin kabuklarini soyun ve ince ince dograyin. Biraz sivi yag ile hafifce kavurun. Patlicani biraz sogumasi icin kenara alin. Ayri bir tavada sogani biraz sivi yag ile kavurun, ince ince kiyilmis biberleri ekleyin ve kabugu soyulmus ve kucuk kucuk dogranmis domatesleride ilave edip, suyunu cekene kadar kavurun. Biraz domates ve biber salcasi ekleyin. En son olarakta kiymayi, tuzunu ve karabiberini ilave edip, iyice kavurun. Soguyan patlicanlara istediginiz miktarda dogranmis sarimsak ekleyin ve yogurtla iyice harmanlayip, servis tabagina alin. Patlicanlarin uzerinede kiymali harci dokun. Tereyagda isot biberini kizdirin ve kizgin karisimi Ali Nazigin uzerine dokup, maydanoz yapraklari ile susleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN
Fotoğraf: Ali Nazik

MALZEMELER
5-6 tane kozlenmis patlican
2-3 adet domates
2 adet kuru sogan
3-4 adet yesil biber
Domates ve biber salcasi karisimi
Yogurt
Sarimsak
Sivi yag
1/2 kg kiyma
Karabiber
Isot biberi
Tereyagi
Maydanoz
Tuz
YAPILISI
Kozlenmis patlicanlarin kabuklarini soyun ve ince ince dograyin. Biraz sivi yag ile hafifce kavurun. Patlicani biraz sogumasi icin kenara alin. Ayri bir tavada sogani biraz sivi yag ile kavurun, ince ince kiyilmis biberleri ekleyin ve kabugu soyulmus ve kucuk kucuk dogranmis domatesleride ilave edip, suyunu cekene kadar kavurun. Biraz domates ve biber salcasi ekleyin. En son olarakta kiymayi, tuzunu ve karabiberini ilave edip, iyice kavurun. Soguyan patlicanlara istediginiz miktarda dogranmis sarimsak ekleyin ve yogurtla iyice harmanlayip, servis tabagina alin. Patlicanlarin uzerinede kiymali harci dokun. Tereyagda isot biberini kizdirin ve kizgin karisimi Ali Nazigin uzerine dokup, maydanoz yapraklari ile susleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN
ZEBRA MUHALLEBI

1 litre süt
6 yemek kaşıgı un
10 yemek kaşığı toz seker
5 yemek kasigi tereyagı...

5 yemek kaşığı aycicegi yagı
2 paket vanilya
1 tatli kasigi nisasta
1 cay bardağı visne suyu
2-3 damla kirmizi gida boyasi

yapilis:

Bir tencereye tereyagı, aycicegi yagı ve unu alıp orta ateste fazla sarartmadan 4-5 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alıp sütü yavas yavas ekleyin ve pürüzsüz bir hale gelinceye kadar cırpın. Karısımı ikiye bölün. Her ikisine de 5’er yemek kasıgı seker ilave edip pisirin ve ocaktan alın. Bir kısmına visne suyunu, 1 tatli kasisi nisasta ve gida boyayi ekleyin ve karıstırın. Digerine de vanilyayı ekleyip karıstırın. Kelepceli kek kalıbının icine strec folyo yayın. Kalıbın ortasından baslayarak bir kepce beyaz muhallebi, bir kepce visneli muhallebi dökerek tüm muhallebi bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Oda ısısına gelinceye kadar bekletip buzdolabına alın ve birkac bir gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
Fotoğraf: ZEBRA MUHALLEBI

1 litre süt
6 yemek kaşıgı un
10 yemek kaşığı toz seker
5 yemek kasigi tereyagı
5 yemek kaşığı aycicegi yagı
2 paket vanilya
1 tatli kasigi nisasta
1 cay bardağı visne suyu
2-3 damla kirmizi gida boyasi

yapilis:

Bir tencereye tereyagı, aycicegi yagı ve unu alıp orta ateste fazla sarartmadan 4-5 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alıp sütü yavas yavas ekleyin ve pürüzsüz bir hale gelinceye kadar cırpın. Karısımı ikiye bölün. Her ikisine de 5’er yemek kasıgı seker ilave edip pisirin ve ocaktan alın. Bir kısmına visne suyunu, 1 tatli kasisi nisasta ve gida boyayi ekleyin ve karıstırın. Digerine de vanilyayı ekleyip karıstırın. Kelepceli kek kalıbının icine strec folyo yayın. Kalıbın ortasından baslayarak bir kepce beyaz muhallebi, bir kepce visneli muhallebi dökerek tüm muhallebi bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Oda ısısına gelinceye kadar bekletip buzdolabına alın ve birkac bir gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın.Tarifi
KAZAN DİBİ
Malzemeler :
• 1 su bardağı şeker
• 1 litre süt
• 5 çorba kaşığı pirinç unu...

• 1 çorba kaşığı margarin

Yapılışı:
Bir tencereye pirinç ununu koyup kısık ateşte hafif sararıncaya kadar kavurun. Daha sonra tencereye sütü ve şekeri ilave edin ve karıştırarak, kaynayıp göz göz olana kadar pişirin. Bir tepsiyi yağlayıp pudra şekeri serpin. Tepsiyi un eler gibi sallayarak, pudra şekerini tepsinin her tarafına yayın. Üzerine pişirdiğiniz tatlıyı döküp soğumaya bırakın. Daha sonra ocağın üstünde çevire çevire altını kızartın. Soğuduktan sonra dilimleyip, kızarmış kısmı üste gelecek şekilde servis tabağına alın.Fotoğraf: Kazandibi Tarifi

Malzemeler :
• 1 su bardağı şeker
• 1 litre süt
• 5 çorba kaşığı pirinç unu
• 1 çorba kaşığı margarin

Yapılışı:
Bir tencereye pirinç ununu koyup kısık ateşte hafif sararıncaya kadar kavurun. Daha sonra tencereye sütü ve şekeri ilave edin ve karıştırarak, kaynayıp göz göz olana kadar pişirin. Bir tepsiyi yağlayıp pudra şekeri serpin. Tepsiyi un eler gibi sallayarak, pudra şekerini tepsinin her tarafına yayın. Üzerine pişirdiğiniz tatlıyı döküp soğumaya bırakın. Daha sonra ocağın üstünde çevire çevire altını kızartın. Soğuduktan sonra dilimleyip, kızarmış kısmı üste gelecek şekilde servis tabağına alın.
Kendini Pide Zanneden Poğaça

1 su bardağı ılık süte, 2 tatlı kaşığı tozşeker ve 2 yemek kaşığı kuru maya eklenerek karıştırılır.15 dk. kadar bekletirelerek kabarması sağlanır.kabaran karışıma:
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı yoğurt
*2 ...
adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine sürülmek için ayrılacak)
*1 yemek kaşığı tuz
*4,5 – 5 su bardağı un eklenerek yoğurulur.1 saat mayalanması için bekletilir.mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parça kopartılarak, unlu zeminde küçük tatlı tabağı genişliğinde açılır.

su peyniri, kaşar peyniri ve yeşil zeytinden oluşan yahut arzu ettiğiniz karışımdan, açılan hamurun ortasına koyulur.iki tarafı bıçakla kesilir ve hamurun iki tarafı kesiklerden karşılıklı geçirilir.

fazlalalıklar hamurun alt kısmına gelecek şekilde yatırılır.zemini yağlanmış tepsiye dizilen poğaçaların üzerine, ayrılan yumurta sarısı sürülerek 200c fırında pişirilir.
****
Fotoğraf: CEVİZLİ TATLI

MALZEMELER:
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
1 kabartma tozu
1 vanilya
Şerbeti için:

2.5 çay bardağı şeker
3.5 çay bardağı su
1-2 damla limon suyu
Üzeri için:

krem şanti
tarçın
Kek gibi önce yumurta ve şekeri çırpıyor daha sonra sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış orta boy tepsiye döküyoruz 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (15-20 dak.)pişiriyoruz

kekimiz soğuyunca kaynatılmış şerbeti döküp şerbet çektikten sonrada krem şantiyi sürüyoruz şantinin üzerine tarçınınıda döküp dolapta dinlendiriyoruz dilediğimiz şekilde kesip soğuk servis yapıyoruz
Not:kek cıvık gibi görünürse yarım çay bardağı galeta unu daha ekleyebiliriz
CEVİZLİ TATLI

MALZEMELER:
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker...

1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
1 kabartma tozu
1 vanilya
Şerbeti için:

2.5 çay bardağı şeker
3.5 çay bardağı su
1-2 damla limon suyu
Üzeri için:

krem şanti
tarçın
Kek gibi önce yumurta ve şekeri çırpıyor daha sonra sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış orta boy tepsiye döküyoruz 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (15-20 dak.)pişiriyoruz

kekimiz soğuyunca kaynatılmış şerbeti döküp şerbet çektikten sonrada krem şantiyi sürüyoruz şantinin üzerine tarçınınıda döküp dolapta dinlendiriyoruz dilediğimiz şekilde kesip soğuk servis yapıyoruz
Not:kek cıvık gibi görünürse yarım çay bardağı galeta unu daha ekleyebiliriz
Fotoğraf: Peynirli Poğaça

Malzemeler:

1 paket yaş maya
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1.5 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta ( birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
Aldığı kadar un ( yaklaşık 5- 6 su bardağı un )
İç malzemesi:

150 gr lor
yarım demet maydanoz
Yapılışı:

2 su bardağı sütü ve yağı karıştırın biraz ısıtın. (sıcak olmasın)
1 paket mayayı kabın içine ufalayın ve elinizle sütle iyice homojen bir karışım olasıya kadar karıştırın.
Tuzunu ve yumurta akını ilave edin.
Yavaş yavaş ununu ilave edin ve bir yandan elinizle karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve güzelce yoğurun.
Üzerini örtün. ( bu şekilde 1-2 saat hamur iki katı büyüklüğe ulaşıncaya kadar mayalandırın)
Bu arada içini hazırlayın.Lor ve kıyılmış maydanozu bir kabın içerisinde karıştırın. Tuzsuz lor ise 1 çay kaşığı kadar tuz ilave edin
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve daha sonrada istediğiniz şekli verip bir tepsiye dizin. Tepsiye dizilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. İsterseniz üzerine çörek otu ve susam ektikten sonra önceden ısıtılmış fırında 10 dakika mayalandırın. Daha sonra fırının sıcaklığını 185 derceye getirin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
Peynirli Poğaça

Malzemeler:

1 paket yaş maya
2 su bardağı süt...

1 su bardağı sıvı yağ
1.5 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta ( birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
Aldığı kadar un ( yaklaşık 5- 6 su bardağı un )
İç malzemesi:

150 gr lor
yarım demet maydanoz
Yapılışı:

2 su bardağı sütü ve yağı karıştırın biraz ısıtın. (sıcak olmasın)
1 paket mayayı kabın içine ufalayın ve elinizle sütle iyice homojen bir karışım olasıya kadar karıştırın.
Tuzunu ve yumurta akını ilave edin.
Yavaş yavaş ununu ilave edin ve bir yandan elinizle karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve güzelce yoğurun.
Üzerini örtün. ( bu şekilde 1-2 saat hamur iki katı büyüklüğe ulaşıncaya kadar mayalandırın)
Bu arada içini hazırlayın.Lor ve kıyılmış maydanozu bir kabın içerisinde karıştırın. Tuzsuz lor ise 1 çay kaşığı kadar tuz ilave edin
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve daha sonrada istediğiniz şekli verip bir tepsiye dizin. Tepsiye dizilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. İsterseniz üzerine çörek otu ve susam ektikten sonra önceden ısıtılmış fırında 10 dakika mayalandırın. Daha sonra fırının sıcaklığını 185 derceye getirin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 
Krepte Beşamel Soslu Tavuk
1 paket Bonfile Sote
1 kutu garnitür
1 küçük kutu mısır
Beşamel Sos için:
1 çorba kaşığı un...
2 su bardağı süt
Yarım çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
Krep için:
1 yumurta
1 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
Tavuklar bir tencerede az yağda kavrulur, suyunu salıp çektikten sonra garnitür ve mısırlar tencereye eklenir. Çok az daha pişirilir.
Başka bir tencerede beşamel sos için un ile yağ kavrulur, süt azar azar eklenir. Topaklanmaması için sürekli karıştırılır. Tuz da eklenir ve pişirilmeye devam edilir. Kaynamaya başladıktan sonra 2 3 dakika daha pişirilir.
Bir kapta krep için malzemeler karıştırılır. Yanmaz tavaya biraz yağ ve karışımdan da çok kalın olmayacak şekilde bir miktar eklenerek her iki tarafı kızartılır. Daha sonra beşamel sos ile tavuklar karıştırılır ve bu karışım kreplerin arasına konularak sarılır. Bir fırın tepsisine yerleştirilir. Arzu edilirse beşamel sosun bir kısmı en son kreplerin üzerine konulmak üzere ayrılabilir ve en üstlerine de kaşar peyniri konulabilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun!
Fotoğraf: Krepte Beşamel Soslu Tavuk
1 paket Bonfile Sote
1 kutu garnitür
1 küçük kutu mısır
Beşamel Sos için:
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Yarım çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
Krep için:
1 yumurta
1 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
Tavuklar bir tencerede az yağda kavrulur, suyunu salıp çektikten sonra garnitür ve mısırlar tencereye eklenir. Çok az daha pişirilir.
Başka bir tencerede beşamel sos için un ile yağ kavrulur, süt azar azar eklenir. Topaklanmaması için sürekli karıştırılır. Tuz da eklenir ve pişirilmeye devam edilir. Kaynamaya başladıktan sonra 2 3 dakika daha pişirilir.
Bir kapta krep için malzemeler karıştırılır. Yanmaz tavaya biraz yağ ve karışımdan da çok kalın olmayacak şekilde bir miktar eklenerek her iki tarafı kızartılır. Daha sonra beşamel sos ile tavuklar karıştırılır ve bu karışım kreplerin arasına konularak sarılır. Bir fırın tepsisine yerleştirilir. Arzu edilirse beşamel sosun bir kısmı en son kreplerin üzerine konulmak üzere ayrılabilir ve en üstlerine de kaşar peyniri konulabilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun!
KELEBEK  KURABİYE

Malzemeler

yarım paket margarin
1 çay b.sıvıyağ...

1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
aldığı kadar un

Hazırlanışı

kakao hariç tum malzemelerden bir hamur elde edelim.hamuru iki eş parçaya bölüp birine kakaoyu iyice yedirelim ve resimdeki aşamaları uygulayalım Gayet basit bir kurabiye
Fotoğraf: KELEBEK KURABİYE

Malzemeler

yarım paket margarin
1 çay b.sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
aldığı kadar un

Hazırlanışı

kakao hariç tum malzemelerden bir hamur elde edelim.hamuru iki eş parçaya bölüp birine kakaoyu iyice yedirelim ve resimdeki aşamaları uygulayalım Gayet basit bir kurabiye
Kiymali Kapali Ev Pidesi

MALZEMELER

Hamuru Icin Malzemeler
2 su bardagi ilik sut...

1 su bardagi sivi yag
1 paket kuru maya
1 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi tuz
Un

Ic Malzemeleri
250 gr. kiyma
1 adet rendelenmis veya rondoda kiyilmis sogan
4 adet orta boy rendelenmis veya rondoda kiyilmis domates
1 demet maydaniz
Karabiber
Tuz
Sivi yag
1/2 su bardagi su

Uzeri Icin Malzemeler
2 yumurta sarisi
Tereyagi

YAPILISI

Ilik sute maya ve sekeri ekleyip iyice cirpin. Maya ve seker eridikten sonra tuzunu ilave edin, onu da cirparak eritin ve uzerine sivi yagi ekleyip, aldigi kadan un ekleyin. Hamur elinize yapismayacak kivamda ancak sert olmamalidir. Sonra hamurun uzerine nemli bir bez ortun ve kabarmasini bekleyin. Yaklasik 4-5 saat icinde kabaracaktir. Hamurun kabarmasina yakin ic malzemelerini bir kabin icinde iyice harmanlayin ve biraz su ile harci sulandirarak yumusatin. Hamur mayalandiktan sonra tezgahin uzerine un serpin ve istediginiz buyuklukte bezeler kopartarak elinizle, tezgahin uzerinde oval bir sekilde acin, icine cig olarak harcinizi surun ve hamurun iki tarafini ortada birlestirerek sikica kapatin. Pideleri yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin. Uzerine yumurta sarisi surup, 200-250 derecede isitilmis firinda pisirin. Pistikten hemen sonra servis tabagina alip, uzerine tereyagi surerek, ister butun olarak, isterseniz dilimleyerek servis yapin.

Fotoğraf: Kiymali Kapali Ev Pidesi

MALZEMELER

Hamuru Icin Malzemeler
2 su bardagi ilik sut
1 su bardagi sivi yag
1 paket kuru maya
1 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi tuz
Un

Ic Malzemeleri
250 gr. kiyma
1 adet rendelenmis veya rondoda kiyilmis sogan
4 adet orta boy rendelenmis veya rondoda kiyilmis domates
1 demet maydaniz
Karabiber
Tuz
Sivi yag
1/2 su bardagi su

Uzeri Icin Malzemeler
2 yumurta sarisi
Tereyagi

YAPILISI

Ilik sute maya ve sekeri ekleyip iyice cirpin. Maya ve seker eridikten sonra tuzunu ilave edin, onu da cirparak eritin ve uzerine sivi yagi ekleyip, aldigi kadan un ekleyin. Hamur elinize yapismayacak kivamda ancak sert olmamalidir. Sonra hamurun uzerine nemli bir bez ortun ve kabarmasini bekleyin. Yaklasik 4-5 saat icinde kabaracaktir. Hamurun kabarmasina yakin ic malzemelerini bir kabin icinde iyice harmanlayin ve biraz su ile harci sulandirarak yumusatin. Hamur mayalandiktan sonra tezgahin uzerine un serpin ve istediginiz buyuklukte bezeler kopartarak elinizle, tezgahin uzerinde oval bir sekilde acin, icine cig olarak harcinizi surun ve hamurun iki tarafini ortada birlestirerek sikica kapatin. Pideleri yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin. Uzerine yumurta sarisi surup, 200-250 derecede isitilmis firinda pisirin. Pistikten hemen sonra servis tabagina alip, uzerine tereyagi surerek, ister butun olarak, isterseniz dilimleyerek servis yapin.

AFIYET OLSUN
Yufkalı Şiş Köfte Tarifi

Malzemeler

100 gr kuşbaşı tavuk göğüs eti
2 soğan...

150 gr kuşbaşı dana eti
100 gr kuşbaşı kuzu eti
100 gr mantar
2 yufka
1 yumurta
100 gr file fıstık
4 dilim ekmek
Yarım demet maydanoz
Tuz
Servis için:
Kiraz domates
Yeşil biber

Yapılışı
Yufka dışındaki tüm malzemeyi harmanlayıp, mutfak robotundan geçirin.
Bir iki dakika yoğurun.
Yufkayı tezgaha yayın.
Hazırladığınız kıymanın yarısını rulo haline getirip yufkaya sarın.
Diğer yufka ile kalan kıymaya da aynı işlemi uygulayın.
Yarım saat buzdolabında dinlendirin.
3’er cm genişliğinde kesip enlemesine çöp şişlere dizin.
Izgara veya kömür ateşinde pişirin.
Kiraz domateslerle doğranmış biberleri de çöp şişe dizip ızgarada pişirin.
Köftelerle birlikte sıcak servis yapın.
Fotoğraf: Yufkalı Şiş Köfte Tarifi

Malzemeler

100 gr kuşbaşı tavuk göğüs eti
2 soğan
150 gr kuşbaşı dana eti
100 gr kuşbaşı kuzu eti
100 gr mantar
2 yufka
1 yumurta
100 gr file fıstık
4 dilim ekmek
Yarım demet maydanoz
Tuz
Servis için:
Kiraz domates
Yeşil biber

Yapılışı
Yufka dışındaki tüm malzemeyi harmanlayıp, mutfak robotundan geçirin.
Bir iki dakika yoğurun.
Yufkayı tezgaha yayın.
Hazırladığınız kıymanın yarısını rulo haline getirip yufkaya sarın.
Diğer yufka ile kalan kıymaya da aynı işlemi uygulayın.
Yarım saat buzdolabında dinlendirin.
3’er cm genişliğinde kesip enlemesine çöp şişlere dizin.
Izgara veya kömür ateşinde pişirin.
Kiraz domateslerle doğranmış biberleri de çöp şişe dizip ızgarada pişirin.
Köftelerle birlikte sıcak servis yapın.
 
ZEBRA KEK

malzemeleri:
4 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 su bardağı süt...

1,5 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 yemek kaşığı kakao,

hazırlanışı:
Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın.
Daha sonra süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek hamurunu oluşturun.
Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin.
Yaklaşık 22-23 cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla 3 er yemek kaşığını dökün(yani 3 yemek kaşığı kakaolu, 3 yemek kaşığı vanilyalı).
Bu işlemi yaparken ara vermeyin.
Daha önceden ısıtılmış fırında 160 derecede keki pişirin.
Dilimlendiğinde çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: