14 Mart 2014 Cuma

Molohia
Malzemeler

Yarım kg ıspanak
2 adet tavukgöğsü, küp şeklinde doğranmış
1 adet soğan, küp şeklinde doğranmış
1/2 bardak su
2 yemek kaşığı tereyağı
10 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kişniş otu
1 bardak pişmiş pirinç
1 yemek kaşığı sirke

Hazırlanışı

Tavuk eti, soğan, tuz, karabiber yarım bardak su ile birlikte bir tencerede tavuk yumuşayıncaya kadar kaynatılır; içerisine ıspanak eklenerek 5 dakika daha pişirilir. Başka bir tavada sarımsak ve kişniş otu 1 dakika sotelenir ve diğer karışıma eklenir. Ispanaklı tavuk servis edilmeden önce pişmiş pirince sirke katılarak tavuk ile birlikte servis edilir.
Beğen

Hiç yorum yok: