Sebzeli kuzu eti
Malzemeler
1 kg kuzu eti, küp doğranmış
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan, doğranmış
2 havuç, doğranmış
1 adet dolmalık renkli biber
1 kutu domates püresi
1 tutam acı biber
1 çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı kişniş otu
1 bardak et suyu
4 adet patates, doğranmış
2 diş sarımsak, doğranmış
1 tutam maydanoz, kesiliş
Küçük pide (pita ekmek)
Hazırlanışı
Kuzu etleri zeytinyağında ortalama 10 dakika kavrulur. İçine havuç, soğan ve karabiber eklenip 10 dakika daha kavrulur. Daha sonra domates püresi, tuz, karabiber, acı pul biber, kimyon, kişniş otu ve et suyu eklenir, kısık ateşte bir saat kadar pişirilir. Üzerine patates, sarımsak eklenerek 15 dakika daha pişirilir. Servis etmeden önce maydanoz serpilir.
Malzemeler
1 kg kuzu eti, küp doğranmış
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan, doğranmış
2 havuç, doğranmış
1 adet dolmalık renkli biber
1 kutu domates püresi
1 tutam acı biber
1 çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı kişniş otu
1 bardak et suyu
4 adet patates, doğranmış
2 diş sarımsak, doğranmış
1 tutam maydanoz, kesiliş
Küçük pide (pita ekmek)
Hazırlanışı
Kuzu etleri zeytinyağında ortalama 10 dakika kavrulur. İçine havuç, soğan ve karabiber eklenip 10 dakika daha kavrulur. Daha sonra domates püresi, tuz, karabiber, acı pul biber, kimyon, kişniş otu ve et suyu eklenir, kısık ateşte bir saat kadar pişirilir. Üzerine patates, sarımsak eklenerek 15 dakika daha pişirilir. Servis etmeden önce maydanoz serpilir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder