14 Mart 2014 Cuma

Armut Tatlısı...Malzemeler
6 tane armut,
2 su bardağı su + 2 yemek kaşığı su,
Toz şeker 1 su bardağı
Tarçın 1 çay kaşığı

Üzeri için
2 yemek kaşığı file badem
Nane yaprağı

armut tatlısı

Armut Tatlısı Tarifi
Armutların yıkayıp kabuklarını incecik soyun.
Tencereye 2 su bardağı kadar suyu koyup armutları on dakika kaynatın.
Haşlanmış armutları kevgirde süzün suyunu bir köşeye ayırın.
Diğer yanda tencereye 2 kaşık suyu ve toz şekeri kısık ateşte, şeker karamel rengi alıncaya kadar sürekli karıştırın..
Ayırdığınız armudun suyunu tencereye hızlıca ekleyin karıştırarak kaynatın..
Tencereye tarçını da ekleyin.
Armutları da tencereye koyup armutları çevirerek kapağı açık şekilde suyu azalına kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
Ocağı kapatın armutlar ılıyınca servis tabağına çıkarın.
Üzerine file bademleri serpin..
Nane yaprağı ile süsleyin..
Armut tatlınız hazır....

Hiç yorum yok: