Kremalı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
1 paket kemalpaşa tatlısı (25 adet)...
Kemalpaşa tatlısı için şeker ve su
5 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
2 dolu yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı vanilya
Ayrıca üzerine serpmek için: Hindistan cevizi
Kremalı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
Kemalpaşa tatlılarını üzerindeki tarife göre pişirelim.
Geniş ve derin bir tencere de sık sık karıştırarak pişirelim ki tatlılar şerbetini eşit olarak çeksin.
Pişen kemalpaşa tatlılarını borcama alalım.
Hindistan cevizi, şeker, un ve nişastayı tencereye alarak karıştıralım.
Üzerine sütü ekleyelim ve karıştırarak pişirelim.
Krema kıvamına geldiğinde üzerine vanilyayı ekleyelim ve ocaktan indirelim.
Arada topaklanmalar oldu ise mikser ile çırpalım.
Hazırladığımız muhallebiyi tatlıların üzerine dökerek yayalım.
Süslemek için üzerine servis yapmadan önce hindistan cevizi dökelim ve bademler ile süsleyelim...
MALZEMELER
1 paket kemalpaşa tatlısı (25 adet)...
Kemalpaşa tatlısı için şeker ve su
5 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
2 dolu yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı vanilya
Ayrıca üzerine serpmek için: Hindistan cevizi
Kremalı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
Kemalpaşa tatlılarını üzerindeki tarife göre pişirelim.
Geniş ve derin bir tencere de sık sık karıştırarak pişirelim ki tatlılar şerbetini eşit olarak çeksin.
Pişen kemalpaşa tatlılarını borcama alalım.
Hindistan cevizi, şeker, un ve nişastayı tencereye alarak karıştıralım.
Üzerine sütü ekleyelim ve karıştırarak pişirelim.
Krema kıvamına geldiğinde üzerine vanilyayı ekleyelim ve ocaktan indirelim.
Arada topaklanmalar oldu ise mikser ile çırpalım.
Hazırladığımız muhallebiyi tatlıların üzerine dökerek yayalım.
Süslemek için üzerine servis yapmadan önce hindistan cevizi dökelim ve bademler ile süsleyelim...



Hayat olması gerektiği gibi değildir. Olduğu gibidir. Onu değiştiren onunla başa çıkma biçimimizdir.
SAMSA TATLISI
Malzemeler:
10 adet milföy hamuru,1 su bardağı ceviz içi,fındık veya fıstık içi(isteğinize bağlı),1 adet yumurta,2 yemek kaşığı şeker
Şerbet için malzemeler:3,5 su bardağı şeker,3,5 su bardağı su,yarım limon suyu
Yapılışı:Milföyler iyice çözülüp yumuşadıktan sonra 1 karışa denk gelicek şekilde enine boyuna merdaneyle açıyoruz.Ayrı bir kapta hazırladığımız ceviz içine 2 yumurtanın akını ve 2 yemek kaşığı şekeri ekliyoruz.Karıştırdığımız bu harcı milföyün içine dilediğimiz kadar koyduktan sonra rulo halinde sarıyoruz.Dilediğiniz genişlikte dilimleyip tepsiye diziyoruz.Üzerine önceden ayırdığımız yumurta sarılarını sürüp önceden ısıtılmış fırına atıp şerbetini hazırlamaya başlıyoruz.Şeker ve suyumuzu tencerede 15 dk kaynattıktan sonra limonu sıkıp altını kapatıyoruz.Pişen milföylerin üzerine sıcak şerbeti(milföyler ve şerbet mutlaka sıcak olsun) gezdirdikten sonra soğumaya bırakabilirsiniz.Afiyet olsun… PELİNN
Fotoğraf: SAMSA TATLISI
Malzemeler:
10 adet milföy hamuru,1 su bardağı ceviz içi,fındık veya fıstık içi(isteğinize bağlı),1 adet yumurta,2 yemek kaşığı şeker
Şerbet için malzemeler:3,5 su bardağı şeker,3,5 su bardağı su,yarım limon suyu
Yapılışı:Milföyler iyice çözülüp yumuşadıktan sonra 1 karışa denk gelicek şekilde enine boyuna merdaneyle açıyoruz.Ayrı bir kapta hazırladığımız ceviz içine 2 yumurtanın akını ve 2 yemek kaşığı şekeri ekliyoruz.Karıştırdığımız bu harcı milföyün içine dilediğimiz kadar koyduktan sonra rulo halinde sarıyoruz.Dilediğiniz genişlikte dilimleyip tepsiye diziyoruz.Üzerine önceden ayırdığımız yumurta sarılarını sürüp önceden ısıtılmış fırına atıp şerbetini hazırlamaya başlıyoruz.Şeker ve suyumuzu tencerede 15 dk kaynattıktan sonra limonu sıkıp altını kapatıyoruz.Pişen milföylerin üzerine sıcak şerbeti(milföyler ve şerbet mutlaka sıcak olsun) gezdirdikten sonra soğumaya bırakabilirsiniz.Afiyet olsun…SAMSA TATLISI
Malzemeler:
10 adet milföy hamuru,1 su bardağı ceviz içi,fındık veya fıstık içi(isteğinize bağlı),1 adet yumurta,2 yemek kaşığı şeker
Şerbet için malzemeler:3,5 su bardağı şeker,3,5 su bardağı su,yarım limon suyu
Yapılışı:Milföyler iyice çözülüp yumuşadıktan sonra 1 karışa denk gelicek şekilde enine boyuna merdaneyle açıyoruz.Ayrı bir kapta hazırladığımız ceviz içine 2 yumurtanın akını ve 2 yemek kaşığı şekeri ekliyoruz.Karıştırdığımız bu harcı milföyün içine dilediğimiz kadar koyduktan sonra rulo halinde sarıyoruz.Dilediğiniz genişlikte dilimleyip tepsiye diziyoruz.Üzerine önceden ayırdığımız yumurta sarılarını sürüp önceden ısıtılmış fırına atıp şerbetini hazırlamaya başlıyoruz.Şeker ve suyumuzu tencerede 15 dk kaynattıktan sonra limonu sıkıp altını kapatıyoruz.Pişen milföylerin üzerine sıcak şerbeti(milföyler ve şerbet mutlaka sıcak olsun) gezdirdikten sonra soğumaya bırakabilirsiniz.Afiyet olsun… PELİNN
Fotoğraf: SAMSA TATLISI
Malzemeler:
10 adet milföy hamuru,1 su bardağı ceviz içi,fındık veya fıstık içi(isteğinize bağlı),1 adet yumurta,2 yemek kaşığı şeker
Şerbet için malzemeler:3,5 su bardağı şeker,3,5 su bardağı su,yarım limon suyu
Yapılışı:Milföyler iyice çözülüp yumuşadıktan sonra 1 karışa denk gelicek şekilde enine boyuna merdaneyle açıyoruz.Ayrı bir kapta hazırladığımız ceviz içine 2 yumurtanın akını ve 2 yemek kaşığı şekeri ekliyoruz.Karıştırdığımız bu harcı milföyün içine dilediğimiz kadar koyduktan sonra rulo halinde sarıyoruz.Dilediğiniz genişlikte dilimleyip tepsiye diziyoruz.Üzerine önceden ayırdığımız yumurta sarılarını sürüp önceden ısıtılmış fırına atıp şerbetini hazırlamaya başlıyoruz.Şeker ve suyumuzu tencerede 15 dk kaynattıktan sonra limonu sıkıp altını kapatıyoruz.Pişen milföylerin üzerine sıcak şerbeti(milföyler ve şerbet mutlaka sıcak olsun) gezdirdikten sonra soğumaya bırakabilirsiniz.Afiyet olsun…
Malzemeler:
10 adet milföy hamuru,1 su bardağı ceviz içi,fındık veya fıstık içi(isteğinize bağlı),1 adet yumurta,2 yemek kaşığı şeker
Şerbet için malzemeler:3,5 su bardağı şeker,3,5 su bardağı su,yarım limon suyu
Yapılışı:Milföyler iyice çözülüp yumuşadıktan sonra 1 karışa denk gelicek şekilde enine boyuna merdaneyle açıyoruz.Ayrı bir kapta hazırladığımız ceviz içine 2 yumurtanın akını ve 2 yemek kaşığı şekeri ekliyoruz.Karıştırdığımız bu harcı milföyün içine dilediğimiz kadar koyduktan sonra rulo halinde sarıyoruz.Dilediğiniz genişlikte dilimleyip tepsiye diziyoruz.Üzerine önceden ayırdığımız yumurta sarılarını sürüp önceden ısıtılmış fırına atıp şerbetini hazırlamaya başlıyoruz.Şeker ve suyumuzu tencerede 15 dk kaynattıktan sonra limonu sıkıp altını kapatıyoruz.Pişen milföylerin üzerine sıcak şerbeti(milföyler ve şerbet mutlaka sıcak olsun) gezdirdikten sonra soğumaya bırakabilirsiniz.Afiyet olsun… PELİNN
Fotoğraf: SAMSA TATLISI
Malzemeler:
10 adet milföy hamuru,1 su bardağı ceviz içi,fındık veya fıstık içi(isteğinize bağlı),1 adet yumurta,2 yemek kaşığı şeker
Şerbet için malzemeler:3,5 su bardağı şeker,3,5 su bardağı su,yarım limon suyu
Yapılışı:Milföyler iyice çözülüp yumuşadıktan sonra 1 karışa denk gelicek şekilde enine boyuna merdaneyle açıyoruz.Ayrı bir kapta hazırladığımız ceviz içine 2 yumurtanın akını ve 2 yemek kaşığı şekeri ekliyoruz.Karıştırdığımız bu harcı milföyün içine dilediğimiz kadar koyduktan sonra rulo halinde sarıyoruz.Dilediğiniz genişlikte dilimleyip tepsiye diziyoruz.Üzerine önceden ayırdığımız yumurta sarılarını sürüp önceden ısıtılmış fırına atıp şerbetini hazırlamaya başlıyoruz.Şeker ve suyumuzu tencerede 15 dk kaynattıktan sonra limonu sıkıp altını kapatıyoruz.Pişen milföylerin üzerine sıcak şerbeti(milföyler ve şerbet mutlaka sıcak olsun) gezdirdikten sonra soğumaya bırakabilirsiniz.Afiyet olsun…SAMSA TATLISI
Malzemeler:
10 adet milföy hamuru,1 su bardağı ceviz içi,fındık veya fıstık içi(isteğinize bağlı),1 adet yumurta,2 yemek kaşığı şeker
Şerbet için malzemeler:3,5 su bardağı şeker,3,5 su bardağı su,yarım limon suyu
Yapılışı:Milföyler iyice çözülüp yumuşadıktan sonra 1 karışa denk gelicek şekilde enine boyuna merdaneyle açıyoruz.Ayrı bir kapta hazırladığımız ceviz içine 2 yumurtanın akını ve 2 yemek kaşığı şekeri ekliyoruz.Karıştırdığımız bu harcı milföyün içine dilediğimiz kadar koyduktan sonra rulo halinde sarıyoruz.Dilediğiniz genişlikte dilimleyip tepsiye diziyoruz.Üzerine önceden ayırdığımız yumurta sarılarını sürüp önceden ısıtılmış fırına atıp şerbetini hazırlamaya başlıyoruz.Şeker ve suyumuzu tencerede 15 dk kaynattıktan sonra limonu sıkıp altını kapatıyoruz.Pişen milföylerin üzerine sıcak şerbeti(milföyler ve şerbet mutlaka sıcak olsun) gezdirdikten sonra soğumaya bırakabilirsiniz.Afiyet olsun… PELİNN
Fotoğraf: SAMSA TATLISI
Malzemeler:
10 adet milföy hamuru,1 su bardağı ceviz içi,fındık veya fıstık içi(isteğinize bağlı),1 adet yumurta,2 yemek kaşığı şeker
Şerbet için malzemeler:3,5 su bardağı şeker,3,5 su bardağı su,yarım limon suyu
Yapılışı:Milföyler iyice çözülüp yumuşadıktan sonra 1 karışa denk gelicek şekilde enine boyuna merdaneyle açıyoruz.Ayrı bir kapta hazırladığımız ceviz içine 2 yumurtanın akını ve 2 yemek kaşığı şekeri ekliyoruz.Karıştırdığımız bu harcı milföyün içine dilediğimiz kadar koyduktan sonra rulo halinde sarıyoruz.Dilediğiniz genişlikte dilimleyip tepsiye diziyoruz.Üzerine önceden ayırdığımız yumurta sarılarını sürüp önceden ısıtılmış fırına atıp şerbetini hazırlamaya başlıyoruz.Şeker ve suyumuzu tencerede 15 dk kaynattıktan sonra limonu sıkıp altını kapatıyoruz.Pişen milföylerin üzerine sıcak şerbeti(milföyler ve şerbet mutlaka sıcak olsun) gezdirdikten sonra soğumaya bırakabilirsiniz.Afiyet olsun…



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder